Augustus Wrap-up

Vergeleken met juli heb ik deze maand ontzettend weinig boeken gelezen: namelijk maar vijf. Maar of ik dat erg vind? Nee. Ik was namelijk op vakantie en als je op vakantie bent heb je meestal niet zo veel tijd om te lezen. Nou ja, ik in ieder geval niet. Daarnaast had ik voordat ik op vakantie ging niet zo'n zin om te lezen, waardoor ik toen alleen maar één boek heb gelezen. Ik heb ook een aantal films en tv-series gekeken, al keek ik de meeste in het vliegtuig. Genoeg gepraat, laten we snel beginnen.

80. Irish Folk and Fairy Tales ge-edit door Gordon Jarvie
4/5 Vorig jaar kocht ik dit boek in Ierland, maar was ik daar nog niet aan toegekomen. Ik had geen zin om te lezen, dus besloot ik om een boek te lezen waarvan ik wist dat het lang zou duren voordat ik zin had om het te lezen. Jep. In principe is dit een verzameling van verhalen die geschreven zijn door verschillende schrijvers en is het boek opgedeeld in zes delen, waarvan de delen gaan over sidhe's, reuzen, heksen, leprechauns en nog veel meer. De verhalen waren interessant, al moet ik wel zeggen dat veel verhalen op elkaar leken. Ook werden de vrouwen steeds als dom beschreven (voornamelijk als ze stom of doof werden) en werden ze als bezit gezien, waar ik mij heel erg aan stoorde (maar omdat ik weet dat deze verhalen in een andere tijdperk zijn geschreven als die van nu heb ik het maar genegeerd). Verder is dit een aanrader als je benieuwd bent naar Ierse sprookjes.

81. Spaar de Spotvogel (To Kill a Mockingbird) van Harper Lee
5/5 Ik besloot één boek mee te nemen op vakantie en dat werd deze. Ik begon dit boek in 2015, maar ik kwam niet verder dan hoofdstuk één. Stom, want uiteindelijk heb ik heel erg genoten van dit boek en heb ik het direct aan mijn favoriete boeken toegevoegd. Ik kan niets meer zeggen dan dat ik dit boek én de personages fantastisch vond en heel erg benieuwd ben naar Go Set a Watchman. Wat ben ik blij dat dat boek is verschenen, want anders had ik een hekel gehad aan het feit dat dit boek een stand-alone was. Een aanrader!

82. Air Awakens van Elise Kova
4.5/5 Ik deed ooit mee met een winactie en kreeg zo gratis de e-book van Air Awakens. Hoewel ik normaal gesproken niet echt een fan ben van indie-publishing (ik had tot nu toe steeds niet zo fantastische boeken gelezen), moet ik zeggen dat dit boek mij totaal verrast heeft. Ik had er al goede dingen over gehoord, maar ik geloofde die niet echt (door mijn niet-fan-zijn-van-indie-boeken). Wat ben ik blij dat ik eindelijk dit boek heb gelezen, want ik ben fan. Het was niet honderd procent perfect, maar anders had ik het gewoon vijf sterren gegeven.

83. Teerbemind (Sharp Objects) van Gillian Flynn
3/5 In een tweedehands boekhandel vond ik Sharp Objects in de editie waarin ik Gone Girl heb en zo wandelde ik hiermee de winkel uit. Het idee van het verhaal is erg interessant, maar het uiteindelijke verhaal boeide mij niet zo. Misschien kwam het doordat ik geen zin had om te lezen, misschien doordat ik hiervoor zulke goede boeken had gelezen, of misschien wel doordat ik normaal gesproken niet zo'n fan ben van thrillers. Wie weet.

84. Aan het Hof van Eden (Dividing Eden) van Joelle Charbonneau
3/5 Thuis gekomen zag ik dat ik een recensie-exemplaar had gekregen van Karakter Uitgevers waar ik heel blij mee ben. Nogmaals bedankt! Ook dit boek was een beetje zoals Sharp Objects. Het idee was interessant, maar de uitwerking niet zo. Mijn hele recensie kun je hier vinden.

En nu op naar de films en tv-series!

La La Land
4/5 De eerste film die ik in het vliegtuig keek was La La Land. Duh. Mijn klasgenoten waren helemaal fan van deze film (bijna iedereen eigenlijk) en ik had het natuurlijk nog niet gezien (ook al heb ik de soundtrack op CD en de bladmuziek). Uiteindelijk denk ik dat ik toch te hoge verwachtingen heb gekregen, want ik vond het niet zo bijzonder. De soundtrack is wel heel goed, dus ik ben blij dat ik die heb, maar verder heb ik het niet zo met deze film. Dit is trouwens wel de eerste film die ik heb gezien met Ryan Gosling, dus kan ik ook weer zeggen dat ik hem een keer heb zien acteren (al snap ik niet zo wat mensen in hem zien, sorry!).

Moana
5/5 De tweede film die ik keek was Moana, want ook deze film had ik nog niet gezien. Ik ben blij dat ik dat niet meer hoef te zeggen, want ik ben fan van deze film! En de soundtrack, want die is geweldig. Ik ben niet zo'n fan van de oude Disney-films (wat niet betekent dat ik ze slecht vind), maar de huidige? Geweldig! (Daarmee bedoel ik Big Hero 6, Zootopia en Moana, onder andere.) 

Haikyu-!! Seizoen 1
4/5 Op de Taiwanese Netflix (daar was ik op vakantie) stond het eerste seizoen van Haikyu-!! en aangezien ik die wilde zien besloot ik het te kijken (het staat niet op de Nederlandse Netflix). Het is niet zo verschillend van Yuri!!! on Ice qua opbouw, maar verder is het wel leuk, dus als je fan bent van volleybal of er meer van wilt weten raad ik je deze serie aan.

The Matrix Reloaded
2/5 Ik besloot ook om meteen maar de The Matrix-trilogie af te kijken. Van films twee en drie heb ik eigenlijk dezelfde mening en dat is dat ik ze allebei saai en verwarrend vond. Verder weet ik niets meer te zeggen. O, misschien dat ik mij heel erg dom voelde toen ik dit keek omdat ik niet echt veel begreep.

The Matrix Revolutions
2/5 Mijn mening hierover heb ik net al gezegd. 

Beauty and the Beast
3/5 Eigenlijk snap ik niet echt waarom ze deze film hebben gemaakt, want het is echt letterlijk precies hetzelfde als de originele film. Als het iets als Maleficent was geweest zou ik het nog goed hebben gevonden, maar nee hoor, Beauty and the Beast is gewoon net zoals Beauty and the Beast

A Monster Calls
5/5 Hoewel het boek mij niet echt geraakt had, kan ik dat wel zeggen van de film. Het is absoluut prachtig verfilmd en een goede adaptatie. Dit zeg ik niet vaak, maar ik denk dat ik deze film beter vind dan het boek... Sorry...

Westworld Seizoen 1
4/5 In het vliegtuig stond heel seizoen één van Westworld erop en aangezien ik geen HBO heb moest ik van mijzelf alles kijken. Hoewel ik niet alles begreep van wat ze zeiden (er was geen Engelse ondertiteling) moet ik zeggen dat ik blij ben dat ik kan zeggen dat ik deze serie heb gezien, want wauw, het is echt goed. Ook hier voelde ik mij erg dom omdat ik pas in de laatste paar afleveringen erachter kwam hoe het verhaal verteld werd. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar seizoen twee, al vraag ik me wel af hoe ik die überhaupt moet kijken. Trouwens, ik kwam er later pas achter dat de vliegtuig-versie ge-edit was en de volwassenere scènes eruit waren gehaald. Ik vind het niet erg dat ik die niet heb gezien, maar kom op. Als ik iets kijk wil ik alle scènes zien. Geen censuur graag. (Al snap ik wel waarom ze dat hebben gedaan. Stel als een kind meekeek!) Ik moet wel zeggen dat ook hier de soundtrack fantastisch is.

Death Note
1/5 Gisteren keek ik de Amerikaanse verfilming van Death Note en tjonge, wat een verfilming. Ik heb de manga nog niet gelezen, maar ik ben er vrij zeker van dat de anime er heel erg op lijkt en dat kan ik niet van deze verfilming zeggen. Het genre is anders, de karakters van de personages zijn anders, de algemene toon van de film is anders... Kortom: alles is anders (naast Ryuks stem dan). Waar je bij de anime de spanning letterlijk voelt tussen Light en L, twee hele rustige, hele slimme mensen, gebeurt in deze film alles ontzettend snel achter elkaar en is het in een actie film veranderd met tienerdrama en een paar horror scènes. Sorry mensen, maar deze film is slécht. Ik zou gewoon de anime kijken (die is echt heel goed) en deze film links laten liggen.

Welke boeken heb jij in augustus gelezen?

Reacties

Populaire posts