Recensie: The Dark Tower

Titel: The Dark Tower
Regisseur: Nikolaj Arcel
Gebaseerd op: The Dark Tower-serie van Stephen King
Acteurs: Idris Elba, Matthew McConaughey, Tom Taylor
Genre: Action, Adventure, Fantasy
Verschenen: 24 augustus 2017
Duur: 95 minuten
Cijfer: 6,0 of 3/5 sterren

The last Gunslinger, Roland Deschain, has been locked in an eternal battle with Walter O'Dim, also known as the Man in Black, determined to prevent him from toppling the Dark Tower, which holds the universe together. With the fate of the worlds at stake, good and evil will collide in the ultimate battle as only Roland can defend the Tower from the Man in Black. (IMDb.com)


Ik denk dat het kwam door Stranger Things en It dat ik een 'obsessie' kreeg met de verhalen van Stephen King. Niet alleen wilde ik ze lezen, maar ook de films ervan zien, dus toen ik op IMDb zag dat er een film zou komen van The Dark Tower (er was toen nog nauwelijks iets bekend. Geen poster, geen trailer, alleen drie foto's of zo) voegde ik het toe aan mijn lijstje met films die ik wilde zien. En gisteren was het zover! Ik moet wel even zeggen dat ik de boeken nog steeds niet gelezen heb (ik schaam me), dus ik kan ze niet met deze film vergelijken.

Om heel eerlijk te zijn weet ik eigenlijk niet zo goed wat ik over deze film moet zeggen. Is het goed? Is het slecht? Aangezien ik de boeken niet heb gelezen, kan ik niet zeggen of het verhaal net zo goed was (als de boeken goed zijn, dan).

De opbouw van het verhaal was erg sterk maar miste hier en daar toch wat punten. Zo weet ik namelijk nog steeds niet waarom Roland en Walter vijanden zijn, hoe Walter aan de macht is gekomen en hoe de wereld precies in elkaar zit (inclusief hoe de magie werkt, hoe de toren is ontstaan en wat de oorsprong is van de gunslingers). Ook bestond meer dan de helft van de film uit de opbouw. Dit zorgde ervoor dat alle actie en spanning én de conclusie pas bij het einde ontzettend vlot achter elkaar kwamen. Zonde, aangezien de opbouw redelijk goed was. En ik wil trouwens ook nog steeds weten waarom juist Jake zo bijzonder was.

Het einde was zo'n typische Amerikaanse fantasy-film einde, wat ook jammer was. Waar deze film wel voor heeft gezorgd, is dat ik nu ontzettend benieuwd ben naar de boeken en ze nog liever wil lezen. Maar verder? Ik denk eerlijk gezegd dat The Dark Tower beter af was geweest als een tv-serie, zodat ze alles rustig konden uitwerken en het einde langzaam konden opbouwen. Daarom ben ik blij dat er een tv-serie gemaakt wordt (volgens IMDb komt die volgend jaar, maar je weet het nooit).

Dus, raad ik je aan om deze film te zien? Ja en nee. Als je de boeken wilt lezen maar nog een laatste zetje nodig hebt (denk ik?) zou ik het wel kijken, al vind ik niet dat het een film is die je per se in de bioscoop moet zien. Het is toch geen 3D en naar mijn mening niet zó goed. De poster is wel mooi, maar dat was het ook wel.

O, nog iets voordat ik het vergeet. Ik zag de trailer pas nadat ik de film had gezien (ja, ik keek deze film letterlijk zonder enig idee te hebben waar het over ging) en ik kwam erachter dat alle actie scènes in de trailer te zien zijn, wat betekent dat dit zo'n geval is waarbij de trailer spannender gemaakt wordt dan de film. Sorry.

Heb jij The Dark Tower gezien?

Reacties

Populaire posts