The Friday Five: Personages die zouden winnen tijdens The Hunger Games

De laatste paar keren heb ik niet meegedaan met The Friday Five, omdat ik druk bezig was met mijn eindexamens (die ik voor mijn gevoel afschuwelijk slecht heb gemaakt). Gelukkig zijn ze nu voorbij en moet ik twee weken wachten op de uitslag. Nu kan ik weer gaan bloggen! En lezen en films en tv-series kijken. Ik kan niet blijer zijn.

Vandaag moet ik vijf personages kiezen die zouden winnen tijdens The Hunger Games. Let the Hunger Games begin! O wacht, het is juist de bedoeling dat alle vijf de personages winnen. In ieder geval, ik heb bij iedere personage een officiële foto of illustratie geplaatst. Van de film, door de schrijver, voor de schrijver of waarvan officiële merch is gemaakt. Het ligt eraan.

O ja, en een lijst van alle deelnemers van de Friday Five zijn te vinden op Joosts blog.


Katniss Everdeen (The Hunger Games)

Duh, Katniss heeft de Hongerspelen al twee keer gewonnen, dus waarom zou ze het niet een derde keer winnen? Ze is goed in boogschieten en weet te overleven in iedere omstandigheid. Zelfs toen ze verwikkeld was in de oorlog tussen Peeta en Gale. Katniss is altijd de winnaar.


Inej Ghafa (Six of Crows)

Ik heb het gevoel alsof iedereen Kaz Brekker zo kiezen, dus kies ik voor Inej. Hoewel ze op het eerste gezicht niet zo gevaarlijk lijkt is ze net zoals Rue geweldig in klimmen en onzichtbaar zijn in de bomen, al heb ik in Ketterdam niet echt bomen gezien, maar ik neem aan dat geen boom Inej in de weg staat.

Vanwege mogelijke coulrofobie even geen foto! (Ik heb geen coulrofobie, maar jij misschien wel.) 

Pennywise the Dancing Clown (It)

Pennywise overwint alles, tenzij er kinderen zijn die shinen en niet bang voor hem zijn. De meeste tributen van de Hongerspelen zijn doodsbang, dus simpel: Pennywise is de winnaar. Eigenlijk is It (of Het in het Nederlands) meer de winnaar, dus met Pennywise bedoel ik ook It. Nu maar hopen dat Bill en zijn Losers Club niet meedoen.


Ronan Lynch (The Raven Cycle)

Kijk, het probleem met Ronan is dat hij moet dromen om te kunnen winnen en om te kunnen dromen moet je slapen. Het probleem wat daarbij komt kijken is dat je in de Hongerspelen heel gemakkelijk te doden bent. Ik hoop dat Ronan in het begin van de spelen ergens kan verstoppen om dan een dodelijk wapen te dromen. Misschien nog meer Nachtwezens (of wat de Nederlandse vertaling ook is)?


Alex Fierro (Magnus Chase and the Gods of Asgard)

Alex is de beste persoon ooit om te winnen. Alex kan in dieren veranderen, dus wat als Alex besluit om in een tor te veranderen en in een boom te verstoppen en dan op het laatst, als er nog maar éen ander persoon over is, diegene vanuit de nek aan te vallen, te onthoofden en dan te winnen? Wel hopend dat het geen Magnus Chase is, uiteraard. Hier hebben we de beste. Winnaar. Ooit.

Welke personages zouden volgens jou de Hongerspelen winnen?

Reacties

  1. Oh help, Pennywise zou echt gruwelijk zijn in de hongerspelen... Alex Fierro zou inderdaad een hele goede kandidaat zijn! :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts