In de spotlights #6

Iedere maand zet ik een boek in de schijnwerpers. Zo hoop ik dat meer mensen het boek gaan lezen, omdat ze niet zo bekend zijn in de Nederlandse boekenwereld.

Lees hier:
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4
Deel 5

Deze maand is het tijd voor Het Verraad van Natalie Hargrove van Lauren Kate  


Titel: Het Verraad van Natalie Hargrove
Auteur: Lauren Kate
Genre: Contemporary, Romance, Young Adult
Verschenen: 4 april 2013
Pagina's: 158
Uitgever: Van Goor
Originele titel: The Betrayal of Natalie Hargrove
Bindwijze: Paperback
Prijs: 14,99
Cijfer: 8,0 of 5/5 sterren

Waar gaat Het Verraad van Natalie Hargrove over?

De aantrekkelijke Natalie Hargrove droomt er al jaren van om in haar laatste schooljaar prom queen te worden. En die kans is groot: ze is populair, charmant en meedogenloos ambitieus. Als haar ex-vriendje Justin Balmer haar perfecte plan dreigt te ruïneren, zet Natalie alles op alles om de controle terug te krijgen. Maar ze maakt een fatale vergissing. Samen met haar vriend Mike bindt ze Justin na een feestje vast aan het hek van de kerk, om Justin onder druk te zetten. Wanneer ze de volgende ochtend naar de kerk terugkeren, is hij dood. Chantage, verborgen verlangens, duistere geheimen en gruwelijke daden. Hoe heeft het zo uit de hand kunnen lopen?

Waarom je Het Verraad van Natalie Hargrove moet lezen

Het Verraad van Natalie Hargrove is Contemporary. En met Comtemporary heb ik altijd twee meningen: óf ik vind het geweldig, óf ik vind het afschuwelijk. Bij dit boek ging het een beetje anders. Ik verwachtte namelijk Fantasy. Waarom? Ik had kort voordat ik dit boek las Fallen en Teardrop gelezen en die zijn zeker weten Fantasy. Dus waarom zou dit boek géén Fantasy zijn?

Ondanks de plot-twist (qua genre) heb ik toch redelijk genoten van dit boek. Aan wie raad ik het aan? Aan de Pretty Little Liars-fans. Want toen ik PLL las kreeg ik heel erge Natalie Hargrove-vibes.

En nu echt antwoord op de vraag: omdat het spannend, kort en een super duper grote (en geweldige) mind fuck heeft. Sorry voor de spoiler.

O, en ook al staat internet vol met slechte recensies over dit boek, probeer toch maar uit. Er zijn tenslotte toch maar 158 bladzijdes. En dit is trouwens ook de reden waarom 'In de spotlights' bestaat.

Wat vond ik het leukst aan dit boek?

Het einde, oftewel de mind fuck. Het hele boek door was ik zo van: Huh... Oké... Wat is Natalie toch een irritant persoon... Huh... OMG wat gebeurde er net?!

Dat dus. Bereid je maar voor.

Wat vind ik van de cover?


Toen ik de covers van de boeken van Lauren Kate grondig zat te bestuderen, kwam ik erachter dat alle (voornamelijk Nederlandse) covers een persoon bevatten. Voornamelijk een meisje in een jurk. Mijn favoriete cover mag dan die van Fallen zijn, maar Het Verraad van Natalie Hargrove komt er ook erg dichtbij. Kortom: de cover is mooi. En de jurk eigenlijk ook.


Hoe kwam ik aan dit boek?

Het is heel simpel: ik liep een keer maar wat rond in de bibliotheek, zag dit boek liggen, en omdat ik Fallen en Teardrop had gelezen, besloot ik om dat ook met dit boek te gaan doen. Zo leende ik dit boek, las ik het uit en bleef ik maar denken aan de personages (en verzon ik wat er eigenlijk zou zijn gebeurd als het niet zou zijn gebeurd).

Heb jij Het Verraad van Natalie Hargrove gelezen?

Reacties

Populaire posts