Mijn favoriete BookTubers

Je hebt er vast wel ooit van gehoord: YouTubers die over boeken praten, ook wel bekend als BookTubers.
YouTube bestaat uit onwijs veel gebruikers en maar een klein aantal gebruikers behoren tot BookTube. Voor de mensen die graag wat meer BookTubers willen kennen of nieuw zijn in de BookTube gemeenschap heb ik mijn top 5 BookTubers gemaakt. Natuurlijk heb ik niet alleen maar vijf favoriete BookTubers, maar om het kort te houden: vijf BookTubers.

5. readbyzoe (Zoë Herdt)
Ik moet nu al toegeven dat deze lijst vol Amerikanen zit (op één na). Zoë is dol op contemporary. Sophie Kinsella is bijvoorbeeld één van haar favorieten. En ze houdt van Will Herondale. Oeps. Dat wordt een probleem, want iemand anders in deze lijst is ook dol op hem...

4. Ariel Bissett
Ariel mag dan niet meer zo een grote fan zijn van Young-Adult, haar filmpjes zijn wel nog altijd inspirerend en mooi. Soms artistiek. Dit Canadese meisje (of moet ik vrouw zeggen?) is een grote George Orwell fan en leest veel klassiekers. Ze ging ook nog eens studeren in Engeland!

3. Katytastic (Kat O'keeffe)
Hello, my name is Kat and today I'm going to talk about... Zo beginnen Kats filmpjes die ze iedere week upload. Hoe vaak weet ik niet, maar wel vaak. Zo is Kat een fanatieke NaNoWriMo deelneemster, heeft ze Will Herondale als boyfriend en studeert ze zelf ook nog eens Koreaans! En dit was dus degene met wie Zoë moest oppassen, want als ze niet oplet...

2. jessethereader (Jesse George) 
Wie zegt dat jongens geen Young-Adult mogen lezen? Jesse geeft uitstekende recensies, leest van alles en nog wat en is super grappig. Ook beginnen zijn video's altijd op dezelfde manier: whoosh! Hij is een grote van Ellendige Avonturen (A Series of Unfortunate Events) van Lemony Snicket a.k.a. Daniel Handler, De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine (Miss Peregrine´s Home for Peculiar Children) van Ransom Riggs (die ik volgend jaar ga zien!) en alle boeken van V.E. Schwab a.k.a Victoria Schwab.

1. polandbananasBOOKS (Christine Riccio)
Deze energieke Amerikaanse fangirl maakt de leukste en grappigste video's. Recensies behoren tot haar meest gevraagde onderwerpen, maar tags en andere soorten video's staan ook op haar lijstje. Christine is een fan van Twilight, Harry Potter en Percy Jackson!

En nu realiseer ik me dat mijn top drie alledrie behoren tot BOOKSPLOSION! Iedere maand lezen ze alledrie hetzelfde boek, waarna ze aan het eind van de maand een liveshow hebben op YouTube. Live! Boeken die ze besproken hebben waren bijvoorbeeld The Night Circus, Finding Audrey, We Were Liars, Black Ice, Mockingjay en Six of Crows. Vorige maand hadden ze het over Illuminae. Wat gaat het deze maand worden?

Reacties

Populaire posts