Oktober Wrap-up

En wat was oktober toch weer een leuke maand, vol boekachtige evenementen, zoals Julie Kagawa en Leigh Bardugo die naar Nederland kwamen. Hier is een lijst van de boeken die ik heb gelezen in de maand van Halloween! En normaal lees ik niet zoveel, maar ik had één week vakantie, dus wat had ik anders moeten doen?

Dag 21 (Day 21) van Kass Morgan
4.5/5 Leuk, maar minder leuk dan het eerste boek, De 100.
Hier kun je mijn recensie lezen.

Fangirl (Fangirl) van Rainbow Rowell
5/5 Dit boek is super leuk, vooral als je zelf fanfiction schrijft of leest. (Ikzelf schrijf het niet, maar lees het soms. Héél soms, als ik niets te doen heb.) Een echte aanrader!

De IJzeren Prinses (Clockwork Princess) van Cassandra Clare
5/5 Als de De IJzeren Engel en De IJzeren Prins hebt gelezen snap je wel waarom ik dit boek niets anders dan 10 kan geven! Of misschien zelfs een 20! Een 100! Dit boek is zó goed! (en daarmee bedoel ik dat het goed is geschreven, niet dat er goede dingen in gebeuren. Dat ook natuurlijk, maar ik denk wel dat je het begrijpt.)

What Really Happened in Peru van Cassandra Clare
5/5 Dit is het eerste verhaal in The Bane Chronicles en gaat over Magnus' tijd in Peru. Het was leuk om te lezen, niet echt bijzonder, maar wel waard voor een 5/5!

Cress van Marissa Meyer
5/5 Dit is het derde boek van The Lunar Chronicles en net zoals de andere twee boeken, geweldig. Dit boek is de hertelling van Rapunzel, in een science-fiction wereld met robots en een bevolking op de maan, Luna! Een zekere aanrader, alleen zou ik wel eerst Cinder en Scarlet lezen.

Het Verdoemde Zwaard (The Sword of Summer) van Rick Riordan
5/5 Natuurlijk moet dit boek een 10 krijgen. Dat wist ik eigenlijk al vóórdat ik dit boek las, maar wat kun je anders verwachten van je favoriete schrijver? Mijn recensie kun je hier lezen.

Queen of Shadows van Sarah J. Maas
5/5 Dit is het vierde boek van De Glazen Troon (Throne of Glass) serie en natuurlijk is het geweldig! Het is zelfs zo geweldig dat het in mijn Top 15 boeken van 2015 (boeken die ik in 2015 heb gelezen) zit! Het is een zekere aanrader en ik raad het je zeker aan om deze serie te lezen. En nog een keer. En nog een keer.

To All the Boys I've Loved Before van Jenny Han
2/5 Ik had wel wat beter verwacht van dit boek, wat waarschijnlijk ook voor mijn wat lagere normering heeft gezorgd. To All the Boys I've Loved Before is een leuk boek en het zeker waard om gelezen te worden, maar niet echt mijn stijl. Ik houd meer van fantasy, science-fiction en dystopia en dit boek zit niet echt in die richting. Het was wel leuk om een keer een luchtige boek te lezen, ook al stoorde ik mij de hele tijd aan de personages. Lara Jean en Peter waren beiden irritant en zij spelen een grote rol in dit verhaal, dus oeps... Misschien was het toch niet zo slim om dit boek te lezen...

Everything, Everything van Nicola Yoon
5/5 Eerst dacht ik: Nee, dit boek is geen vijf sterren waard. Even later: OMG dit boek is geweldig! Ik moet het vijf sterren geven, anders klopt er iets niet! Dus ja. Zo ging het bij mij.
Een zekere aanrader!

Niet te filmen! (Finding Audrey) van Sophie Kinsella
5/5 Dit boek is zo geweldig! Frank is precies hoe iedereen zich nu gedraagt en dat is zo cool. Ook doet LOC mij denken aan League of Legends, wat het nog cooler maakt. En Linus is ook super cool. Kortom: het hele boek is cool. Ik raad het je aan! Lees het nu!

Fairest van Marissa Meyer
4/5 In dit verhaal lees je waarom Levana geworden is zoals ze zich gedraagt in Cinder, Scarlet en Cress. Het is erg interessant, maar ik vond Levana erg irritant, waardoor ik het boek net geen 5/5 geef.

The Crown of Ptolemy van Rick Riordan
5/5 De laatste Percy Jackson en Avonturen van de familie Kane (Kane Chronicles) cross-over is natuurlijk geweldig, vooral als het verteld wordt vanuit het perspectief van Percy. Het verhaal is kort, grappig en spannend en is een echte aanrader voor Percyfans.

Reacties

Populaire posts