Oktober Book Haul

Wat was oktober toch een maand met veel nieuwe boeken! De maand waar alle Amerikanen het weer over Halloween hadden en je vertelden welke horrorboeken en films ze van plan waren te zien. De maand met de start van de verkoop van de boeken van Pewdiepie, Dan en Phil en Tyler Oakley. En natuurlijk een nieuwe maand om weer nieuwe boeken te kopen.

The Sword of Summer
Foto: Bol.com  
Het verdoemde zwaard (The sword of summer) van Rick Riordan
Op 6 oktober begon de verkoop van Magnus Chase and the gods of Asgard: The sword of summer van Rick Riordan. Dit is het eerste boek in een nieuwe serie van een geweldige schrijver die alle mythen moderniseerd. Ik bedoel, hij is de bedenker van Percy Jackson, een supercoole halfgod, die goed kan vechten, grappig is en paards en vis spreekt.
Het verhaal gaat over Magnus Chase en deze keer gaat alles niet over de Griekse, Romeinse of Egyptische mythen, maar over de Noorse, van SkandinaviĆ«. En ik kan je vertellen dat ik daar niets over af wist. Behalve over Thor en Loki, maar dat komt door die films. 
Magnus Chase is een zwerver uit Boston, Massachusetts, en als zijn oom hem in zijn huis betrapt vertelt hij Magnus dat zijn vader een Noorse god is. Wie dat is zeg ik natuurlijk niet. En omdat het Magnus' zestiende verjaardag is, is hij in gevaar. Zij zijn naar hem opzoek! En wie zijn "zij'? Daar kom je in het verhaal achter.

Om de Amerikaanse versie te krijgen ging ik iedere site af die ik kende, zonder resultaat. Uiteindelijk vond ik het, verstopt in een hoekje van Bol.com. De Britse versie is namelijk overal te vinden en dat maakt met woest. Ik wilde geen Britse editie, ik wilde de Amerikaanse! En toen vond ik dus die link en moest ik het meteen bestellen. Wat als ik wachtte en uiteindelijk besloot om het te kopen en erachter kwam dat het uitverkocht was? Ik kon het dan nergens meer kopen. En dan was ik zo verdrietig geweest dat ik nauwelijks nog iets wilde doen.
En een paar dagen later, nadat ik het boek binnen kreeg gestuurd, ontdenkte ik dat je de Amerikaanse versie kon kopen door The sword of summer in te typen, in plaats van Magnus Chase...


The Martian
Foto: Boekhandel Stevens
Mars (The Martian) van Andy Weir
Omdat het de herfsvakantie was, ging ik een paar dagen op vakantie, naar Keulen in Duitsland. In Keulen zit een grote boekhandel, Mayersche. Meer over Mayersche vind je hier
En je kunt niet zonder een boek uit een boekhandel komen, dus wat besloot mijn vader om te doen? The martian van Andy Weir te kopen. De Nederlandse editie vind je hier
Het verhaal gaat over een astronaut die achtergelaten wordt op Mars en hoe hij probeert te overleven. 
Wat ik heb begrepen is dat je niet de filmtrailer moet kijken, omdat die vol spoilers zit. En dan is het verhaal niet meer leuk. 


Dit waren alle boeken die ik deze maand heb gekocht. Welk boek zal ik deze maand kopen? De Hemel begint bij je voeten van Jandy Nelson of List en Leugens van Leigh Bardugo? 

Reacties

Populaire posts