Op mijn verlanglijstje... Deel 6

In mijn eerdere posts liet ik je vijf boeken zien die ik heel graag wilde lezen. Deze keer ga ik verder. Om het even samen te vatten: ik zet hier vijf boeken neer die ik dit jaar moet en zal proberen te krijgen. Als een bookjunkie begrijp je het vast wel. Sinds deel 3 heb ik besloten om met een thema te werken, zodat de boeken niet allemaal verschillende genres hebben. Zo blijft het overzichtelijk.
Het thema van deel 6 is...

Luitingh-Sijthoff

Als je een van mijn eerdere posts hebt gelezen, weet je dat Luitingh-Sijthoff een van mijn favoriete uitgevers is. Die post kun je hier lezen.
Omdat ik niet zo veel boeken heb gelezen die door deze uitgever zijn uitgegeven, heb ik makkelijk een aantal boeken kunnen kiezen die nog op mijn verlanglijst staan. Laten we beginnen...

Zout van de zee


Zout van de Zee (Salt to the Sea) van Ruta Sepetys

Als ik heel erg eerlijk ben heb ik helemaal niets met boeken die afspelen in de Tweede Wereldoorlog. Ook niet als ze afspelen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, zoals dit boek. Maar toch... Toch wil ik dit boek lezen. Waarom? Het antwoord is heel simpel. Het boek heeft een mooie cover, het verhaal klinkt spannend en de schrijfster lijkt me super aardig.
Ik keek een filmpje waarin Christine (PolandBananasBOOKS) Ruta aan het interviewen was en zij haalden me over om het boek te gaan lezen. Sindsdien wacht ik op de release van het Nederlandse boek, wat op 2 maart is, en op het goede moment om het te kopen (want ik heb al gepland welk boek ik ga kopen in maart). En je weet niet hoe hard ik fangirlde toen ik erachter kwam dat dit boek hardcover zou zijn...

Liefdesbrieven aan de sterren


Liefdesbrieven aan de Sterren (Love Letters to the Dead) van Ava Dellaira

Toen ik dit boek voor het eerst zag (ergens in 2014) dacht ik dat dit boek over een meisje zou gaan die verliefd was op iemand die dood was en dan met de doden communiceerde door brieven te schrijven. Echt waar. Ik had de flaptekst niet gelezen en de Nederlandse titel was nog lang niet bekend (het zou nog niet eens vertaald worden!), dus was ik redelijk verbaasd toen ik (in 2015) de Nederlandse versie van dit boek zag. Dat was in de boekhandel en was het ook niet zo raar dat ik het boek meteen oppakte om de achterkant te lezen en mezelf stilletjes uit zat te lachen. Want echt, waar dit boek in het echt over gaat is helemaal anders dan ik dacht waar het over zou gaan. Toch ben ik nog steeds in dit boek geïnteresseerd, door het verhaal, maar ook door de cover, want die is echt mooi.


De heerschappij van de maskers

Vuur en As (An Ember in the Ashes) van Sabaa Tahir

Ik heb echt ontzettend goede dingen over dit boek gehoord, dat het eerst een stand-alone zou zijn, maar daarna in een trilogie is veranderd, dat het het debut is van de schrijfster, enzovoorts, enzovoorts. Daarnaast heeft dit boek een ontzettend mooie cover, dus jee!
Wel denk ik dat, als ik dit boek ga kopen, ik dat in het Engels doe. De reden daarvoor is eigenlijk erg raar. De Engelse titel is namelijk als een soort driehoek geplaatst, net zoals de titel van het tweede boek, A Torch Against the Night. En vreemd genoeg is dat hetgene wat mij overtuigt om de Engelse versie te kopen.


Angelfall 1 - Penryn & Het einde der dagen

Angelfall - Penryn & het Einde der Dagen (Angelfall) van Susan Ee

Eigenlijk heb ik helemaal niets met engelen. Ik vermijd boeken met engelen. Af en toe lees ik een boek met een engel erin, maar verder probeer ik ze gewoon hun gang te gaan in hun eigen wereld. Toch wil ik graag dit boek lezen. De flaptekst klonk erg interessant en de cover (vooral de Engelse) is erg mooi. Misschien wordt deze trilogie toch wel iets... (met engelen).


Het Lied van IJs en Vuur 1 - Het spel der tronen

Het Spel der Tronen (A Game of Thrones) van George R.R. Martin

En natuurlijk moet dit boek in dit lijstje, want tja, ik heb het nog steeds niet gelezen. Hoe vaak heb ik dit boek in mijn winkelmandje gezet om het uiteindelijk weer te verwijderen? Echt, ongelofelijk vaak.
Ik weet dat Het Spel der Tronen af en toe (eigenlijk altijd) grof is. Er komt verkrachting ik voor, mensen vallen in bosjes dood neer en er zijn de hele tijd famlilieruzies. Mijn grootste angst is eigenlijk om gehecht te raken aan een personage, want ik weet al wat er dan zal gebeuren...

Lees hier de vorige delen:

Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4
Deel 5

Welke boeken wil jij heel graag lezen?

Reacties

  1. Ik ben ook heel benieuwd naar Vuur en As & Angelfall :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ga ze denk ik wel in het Engels lezen, want tja, die cover zijn veel mooier :) Vooral die van Angelfall...

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts