Mei Book Haul

Ik ben vijf dagen te laat, maar ondanks dat laat ik jullie vandaag zien wat ik allemaal heb gekocht in mei. Heb ik veel geld besteed? Ja. Maar ik had een paar dingen gepre-ordered, dus dat verklaard hoop ik al een beetje waarom ik déze maand niet zó veel geld heb besteed. Urgh, het begint weer een probleem te worden.


Als eerste won ik een boek via Hebban, Donkerblauwe Woorden genaamd van Cath Crowley. Hiervoor moest ik meedoen met de leesclub, dus daar ben ik nog mee bezig, maar verder heb ik het boek allang uit. Dit is mijn recensie. Ik kan wel alvast zeggen dat ik dit boek heb toegevoegd van mijn favorieten van 2017.


Vervolgens kocht ik drie albums. Dat waren Eurovision 2017, Folie à Deux van Fall Out Boy en Too Weird to Live, Too Rare to Die! van Panic! at the Disco. Dit is denk ik een 'guilty pleasure' van mij, maar ik vind het leuk om de cd's van het Eurovisie Song Festival te sparen. Ik ben begonnen sinds 2013 en tot nu toe heb ik ze allemaal sinds dat jaar. Of ik ze veel beluister? Nee, eigenlijk niet, maar ze zijn wel leuke aandenkens. 2013 zal ik namelijk (hopelijk) nooit vergeten.

Ik kocht Folie à Deux omdat ik 1. dat album al een tijdje wilde hebben en 2. Brendon Urie erop te horen is en het dus voorrang kreeg boven From Under the Cork Tree en Infinity on High. En daarna koop ik (of die koop ik dan eerder dan die twee, we zullen zien) Mania


Album nummer drie kocht ik omdat ik iets wilde bestellen bij Bol.com, het onder de twintig euro zat en ik geen verzendingskosten wilde betalen. Ik koop altijd dan een cd erbij, omdat die meestal (mééstal) tien euro zijn en ik dat een redelijke prijs vind voor de albums die ik wil hebben. Mijn lokale Media Markt heeft ze namelijk niet. Die heeft namelijk alleen maar de albums die ik al heb. Super irritant. Nou ja, ik heb deze dus toe kunnen voegen aan mijn verzameling.

Het vierde album kocht ik al in maart, maar aangezien het een pre-order was en het uitkwam op 19 mei, moest ik wachten. Ik ben beloond, want netjes op 19 mei viel bij mij thuis One More Light van Linkin Park op de deurmat. Vergeleken met hun vorige albums is dit heel erg anders, maar dat vind ik niet zo erg. Ik ga proberen de tekst in mijn hoofd te stampen (wat niet gaat lukken als je gaat kijken hoeveel liedjes ik daadwerkelijk helemaal uit mijn hoofd ken - dat kun je tellen met je vingers), want ik ga Linkin Park live zien. Woohoo!


Op 27 mei (of zo iets) kwam mijn andere pre-order binnen: de Celebrate Books-box van Hof van Vleugels en Verwoesting van Sarah J. Maas. Dit is wat in de box zat (mijn unboxing kun je hier lezen als je meer informatie wilt) en ik ben er wel blij mee. Op dit moment ben ik nog bezig in Hof van Vleugels en Verwoesting en ik weet eigenlijk niet zo wat ik ervan moet verwachten. Er was een stukje waar ik 'deus ex machina' voorspelde en het ook zo gebeurde, dus tja. 


Het laatste wat ik heb 'gekocht' in mei is mijn derde editie van Oor, een muziektijdschrift. Toen ik die dag thuiskwam van school en deze cover zag kon mijn dag niet meer stuk. Misschien weet je dit al, misschien niet, maar ik ben een grote fan van Imagine Dragons, dus je kunt wel raden hoe blij ik was toen ik niet allen hun naam zo groot op de cover zag, maar ook nog dat ze (eigenlijk alleen Dan Reynolds) gekozen waren als foto. En toen zag ik Linkin Park staan en was ik ook blij, maar ik was meer blij om Imagine Dragons, omdat Imagine Dragons mijn nummer één is van alles. Ja. Nummer één. Nummer twee is twenty one pilots (of Twenty Øne Piløts) en nummer drie is Panic! at the Disco. Ik zeg het maar alvast, voor als je het afvroeg.

Na het openen van het plastic dat om deze editie zag bladerde ik onmiddellijk door naar Imagine Dragons' hoofdstuk en werd ik diep geraakt met wat daar stond. Ik houd van jullie Imagine Dragons. Ongeacht wat er gebeurd, welke muziekstijl jullie kiezen, welke beslissingen er worden genomen. Jullie zijn te gek.

(Sorry, dat moest even.)

Wat heb jij in mei gekocht? 

Reacties

Populaire posts