Mei Wrap-up

Als eerste een excuus voor mijn vreselijkste blogmaand sinds deze blog bestaat, en als tweede om mijn blogpost over Nederlandse boeken, omdat het niet mijn bedoeling was om het op die manier over te brengen.

Dan nu even mijn redenen waarom ik nauwelijks iets heb gepost. Zoals je misschien hebt gemerkt in mijn blogposts in april, ging ik een week op vakantie. Dit was op een cruiseschip en die hebben geen internet (als je er niet voor betaald), dus schrap onmiddellijk zeven dagen van de 31. Toen ik terugkwam in Nederland, was ik vreemd genoeg uit de blogstand gehaald en postte ik niets voor één week. En toen werden het twee weken. En toen drie. En toen was mei voorbij. Ik heb nog één andere reden, naast het feit dat ik geen zin had om te bloggen, en dat is dat ik het heel druk had op school. Nou ja, ik wil het niet overdrijven, maar de laatste twee weken had ik meerdere toetsen op een dag en had ik allerlei werkstukken die nu af moesten.

Genoeg. Ik kan niet door blijven gaan met smoesjes verzinnen (al is dit wel echt gebeurd). Dus nu de boeken die ik deze maand heb gelezen (daar heb ik geen pauze van genomen).

42. De Grote Gatsby (The Great Gatsby) van F. Scott Fitzgerald
5/5 Het tweede boek dat ik dit jaar moest herlezen. Ja, je leest het goed. Ik móést dit boek herlezen. Nou ja, verplicht was het ook niet, want ik kon ook gewoon samenvattingen lezen, maar op school behandelden we dit boek tijdens Engels en 'moesten' we het lezen. Dus. Ik heb het herlezen en mijn mening is een beetje veranderd over dit boek, maar over één ding ben ik het nog steeds eens en dat is dat ik niet weet hoeveel sterren ik dit boek moet geven. Drie? Vier? Vijf? Daar twijfel ik al twee jaar over. Dit is in ieder geval mijn recensie.

43. Het (It) van Stephen King
5/5 In december kreeg ik dit boek cadeau voor Sinterklaas en het duurde een tijdje (gelukkig niet zo lang als bij The Hundred-Year-Old Man Who Climbed Out of the Window and Disappeared) voordat ik hier daadwerkelijk aan begon, omdat ik een beetje afgeschrikt werd door het aantal bladzijden. Normaalgesproken heb ik daar nooit last van (ook niet bij The Lord of the Rings, al moet ik daar nog aan beginnen), maar nu wel. Vreemd, hè? Dit is mijn recensie.

44. 13 Reasons Why (13 Reasons Why) van Jay Asher
3/5 Vorige maand keek ik 13 Reasons Why en ik was zo geraakt dat ik graag het boek wilde lezen. Iets van een week na het afkijken van de serie kocht ik het boek en om heel eerlijk te zijn weet ik niet zo wat ik ervan moet denken. Het is slechter dan de serie? Maar ook niet? Ingewikkeld. Ik leg het uit in mijn recensie. 

45. Donkerblauwe Woorden (Words in Deep Blue) van Cath Crowley
5/5 Via Hebban won ik Donkerblauw Woorden en omdat het een leesclub was las ik het zo snel mogelijk uit. Ik ben geraakt door het boek en ik vind het fantastisch, maar ik wil niet zeggen dat het het beste boek ooit is of zo, want dat is het niet. Waarom ik dit boek zo leuk vond lees je hier.

46. Tirza van Arnon Grunberg
1/5 Het eind van het schooljaar komt weer in zicht wat ook betekende dat de mondelingen voor Nederlands eraan kwamen. Ik had dit schooljaar nog maar twee boeken gelezen van de vier (Vals Licht en De Donkere Kamer van Damokles) en omdat mijn vader dit boek toevallig had gekocht besloot ik het te lezen. Mijn recensie kun je hier lezen.

47. Een Hart van Steen van Renate Dorrestein
4/5 Het vierde boek dat ik las voor Nederlands was Een Hart van Steen. Het klonk interessant, dus besloot ik het te lenen bij de bibliotheek. Je ziet dat ik het van de drie boeken die ik eerder heb gelezen de meeste sterren heb gelezen. Waarom? Dat lees je hier.

48. Zorro (El Zorro) van Isabel Allende
4/5 Het laatste en zevende boek dat ik deze maand las was Zorro, die ik voor Spaans moest lezen. In het Spaans, maar omdat het echt niet lukte, besloot ik het in het Nederlands te lezen. Tja, soms moet je een beetje vals spelen. (Bij Frans had ik het boek helemaal niet gelezen en nee, daar bedoel ik geen Madame Bovary mee, maar het boek dat ik daarna moest lezen, Le Chateau de ma Mère. Ik heb het nooit gelezen, laat staan geopend.) Mijn recensie kun je hier lezen.

Deze maand heb ik deze films en tv-series gekeken.

Riverdale Seizoen 1 kun je hier lezen.

Welke boeken heb jij in mei gelezen?

Reacties

Populaire posts