Blogger Recognition Award

Toen ik een mailtje binnenkreeg dat zei dat ik was genomineerd door Marcia van Oog op de Toekomst voor de Blogger Recognition Award was ik als eerste superverbaasd en als laatste heel erg blij. Want dit was de eerste keer dat ik ooit getagd werd met mijn blog en de eerste keer dat ik werd genomineerd. Super bedankt!

Maar wat is de Blogger Recognition Award precies? Het is heel simpel. Je verteld aan je lezers hoe je blog is ontstaan en je geeft ook nog een paar tips aan nieuwe bloggers. O, en voor ik verder ga, deze award is bedacht door Eve van Edge of Night.


Als eerste deel ik de regels, want dat is wel zo eerlijk.

 • Nomineer vijftien andere blogs voor deze award en laat ze weten dat ze genomineerd zijn. Heel beschamend moet ik toegeven dat ik heel weinig blogs ken. Niet eens vijf! Dus eh... ik houd me niet echt aan deze regel...
 • Besteed een blogpost aan deze award (zoals ik nu doe) inclusief de afbeelding van de award, die hierboven staat. Verder moet je vertellen hoe je met je blog bent begonnen en geef ook twee tips weg die nieuwe bloggers kunnen helpen.
 • Bedank degene die je genomineerd heeft en link naar zijn of haar blog.
 • Als laatste link je ook naar de originele post op Edge of Night, zodat iedereen de officiële regels daar kan herlezen.
En laten we nu beginnen met een lesje geschiedenis over De Bookgeek...

Vorig jaar begon mijn moeder een blog op Weebly. Ze was er superenthousiast over en ze haalde me over om ook een blog te starten. In oktober 2014 was ik een YouTube-kanaal gestart, Bobbelotje the Book Squirrel hetend, waar ik ongeveer iedere week een video uploadde. Ze waren in het Engels en faalden ongelooflijk. Voor de nieuwschierigen onder ons, ze zijn terug te vinden op mijn kanaal De Bookgeek. Ik heb gewoon dezelfde kanaal gebruikt toen ik hem omtoverde tot die van nu. Enne... de helft van de video's die ik heb gemaakt zijn privé, dus dat is niet alles wat je ziet.

In ieder geval verloor ik interesse in BookTube. Ik vond het veel fijner om video's te kijken dan ze zelf te maken, dus stopte ik met mijn kanaal. De meest falende video's zette ik privé en de rest liet ik op het internet staan, want tja, misschien kreeg ik weer interesse in het YouTuber zijn.

In de lente van 2014 startte ik een blog op Weebly, Bobbelotje's wereld hetend. Ik vond Weebly niet echt handig, dus postte ik daar eens in de paar maanden op. In de zomer wist ik het zeker. Weebly vond ik stom, dus stopte ik met mijn blog. In begin oktober startte ik een blog op Blogger, De Bookgeek. Deze blog liet zien dat ik én een bookjunkie én een geek was. Van dat tweede hebben jullie nog weinig gezien, maar die is er zeker. Bij mijn nieuwe blog besloot ik ook om mijn YouTube-carrière weer op te pakken. Daar zou ik in 2016 weer beginnen en dat is ook wat ik heb gedaan. En dan zijn we aangekomen in het heden. Dit is wat het nu is en dit is wat het voorlopig blijft. Hoop ik.

Enne... als je weer afvraagt waarom mijn accounts vroeger Bobbelotje heetten, dan vertel ik je dat nu. Om eerlijk te zijn is het heel beschamend, maar ik vind toch dat ik de waarheid moet vertellen. 
In 2013 kocht ik ooit in Taiwan een knuffeltje van een eekhoorn. Ik was in de eekhoorn-fase. Daarbij bedoel ik dat ik bijna alles kocht met eekhoorns. Dat verzamelde ik toen. Eekhoorn-spullen. En omdat ik vond dat dat knuffeltje een naam moest hebben, kreeg de knuffel de naam Bobbelotje. Hoe ik daarop gekomen ben? Geen flauw idee. En toen dacht ik dat het een coole naam was voor mijn accounts. En de rest is geschiedenis.

Superveel volgers heb ik niet, op Facebook zijn het er negen, Bloglovin' ook en griezelig genoeg op Hebban ook. En wat nog griezeliger is, is dat alle volgers andere personen zijn. Ik begin een beetje bang te worden van het cijfer negen...

Ik zit me af te vragen of ik iets heb bereikt met mijn blog... Ik denk het niet. Nóg niet. Nou ja, er was iemand die vroeg of Frozen Tides in het Nederlands uitkwam. Ik had geen idee, want ik had boek één nog niet eens gelezen...


Oké, genoeg gepraat over mijn blog. Nu komen de tips.

 • Spreek met jezelf af hoevaak en wanneer je wilt bloggen. En dan bedoel ik meer hoevaak per week of zelfs per dag. Ook is het handig om een tijd af te spreken. Waarom? Zo blijf je gemotiveerd en sterft je blog niet af. Ik heb bijvoorbeeld met mezelf afbesproken om elke dag een blogpost te schrijven en die probeer ik dan vóór tien uur 's avonds te posten. Op deze manier lijkt het wel alsof ik deze blog schrijf als een plicht, wat het stiekem ook is, maar eigenlijk wil ik niet 'blogloos' zijn. Ik weet van mezelf dat als ik niet afspreek hoe vaak ik wil bloggen, ik uiteindelijk helemaal niets meer doe en dan verdwijnt De Bookgeek van de aardbodem.
 • Schrijf over de dingen die je leuk vind. Als blogger is het heel makkelijk om andere bloggers na te apen door bijvoorbeeld over dingen te schrijven waar zij populair mee zijn geworden. Maar als je die dingen nou niet leuk vind? Dan moet je daar ook niet over schrijven! Als je dat wel doet krijg je namelijk allemaal problemen. Ten eerste begin je je blog als een plicht te zien, omdat je dat onderwerp niet leuk vind. Ten tweede kom je niet zo enthousiast over, omdat je zelf ook niet enthousiast bent en zullen er geen mensen je posts lezen, omdat ze zo geforceerd zijn. Ten derde weet je vaak niet meer waarover je wilt schrijven en krijg je een soort van writer's block. Wacht, eh... een blogger's block?
 • Laat iemand anders je post lezen om te checken of er spelfouten zijn voordat je hem upload (of check hem zelf na als je klaar bent met schrijven). Dit is een tip die ik zelf ook kan gebruiken, want ik weet dat niemand het zegt (behalve mijn zusje), maar mijn posts zitten voor spelfouten en dat wil je niet als blogger. Het is onaantrekkelijk en beschamend. 

En komt het aller moeilijkste van deze award: de nominaties. Want wie ga ik nomineren? Na een tijdje zitten peinzen kom ik op deze personen.

 • Eline van All the Feels
 • CC van CC's Corner (ik was echt inspiratieloos, want jup, dat is mijn moeder)
 • Joost van NerdyGeekyFanboy (want ik kan echt niemand verzinnen en hij is de enige, op Emmy van zonenmaan.net na, die ik ken. En Emmy kent mij niet. En Joost alleen mij van naam, maar oké, dit wordt te ingewikkeld)

Waarom ben jij (als je dat hebt) met jouw blog begonnen?

Reacties

 1. Leuk dat je mij nomineert, ik hoop hem ergens in april in te gaan vullen (drukke blogplanning, pfoeh!). En Bobbelotje, hahah, wel een hele originele naam :')

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Origineel is het wel, maar wel beschamend, als ik er nu over nadenk...

   Verwijderen
 2. Wat tof dat je de award al zo snel hebt ingevuld! Leuk om te lezen dat je via omwegen bij De Bookgeek bent uitgekomen; dat klinkt misschien toch net iets interessanter voor het publiek dan Bobbelotje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bobbelotje is eigenlijk een naam waar ik voor schaam. :'D Maar bedankt! En de reden waarom ik het zo snel heb ingevuld is omdat ik op tweede paasdag niets te doen had. ;)

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts