September Wrap-up

In september begon mijn school weer, net zoals Hogwarts (haha, wat gebeurt er als ik zeg dat dát mijn school is?) en omdat ik zo gemotiveerd probeerde te zijn heb ik in het begin nauwelijks iets gelezen. Nou, dat is niet gelukt, zoals je ziet. De laatste week van deze maand heb ik mijn liefde voor boeken weer opgepakt door alleen maar te lezen. Qua filmmaand is deze maand ook niet echt geslaagd aangezien ik maar twee films en één seizoen heb gekeken, maar ten compensatie daarvan heb ik wel weer voor het eerst een toneelstuk gezien. Laten we snel beginnen!

85. Super Hair-O and the Barber of Doom van John Rocco
4/5 Tijdens mijn opruimuren bij de bibliotheek viel mijn oog op dit boek en besloot ik het onmiddellijk te lezen toen ik zag dat het van John Rocco was. Als je hem niet kent: hij is de illustrator van de boeken van Rick Riordan. Letterlijk, allemaal. Nou ja, alleen maar de boeken over mythologie, maar in principe zijn dat al zijn boeken (naast Tres Navarre en The 39 Clues). Dit boek was leuk en kort, maar ook niet super bijzonder, dus vandaar vier sterren.

86. Stad van Beenderen (City of Bones) van Cassandra Clare
4/5 Ik herlas City of Bones (nu heb ik het drie keer gelezen! Twee keer in het Nederlands en één keer in het Engels), omdat ik wilde dat mijn zusje ook de Shadowhunter Chronicles las. Dat is niet echt gelukt, want ze is nog steeds niet halverwege dit boek. Ik heb in ieder geval mijn geheugen opgefrist, dus op naar City of Ashes! (O ja, en ik vond dit boek niet zo geweldig als ik eerst altijd vond. Tja, smaken veranderen.)

87. A Wizard of Earthsea van Ursula K. Le Guin
2/5 Een van de bekendste Fantasy-boeken voor jongeren is A Wizard of Earthsea, dus besloot ik het te kopen toen ik het in een tweedehandsboekenwinkel zag. Helaas was het niet echt iets voor mij, omdat ik mij niet verbonden voelde met de personages en het verhaal super saai vond. Jammer.

88. Dwaaleiland (The Isle of the Lost) van Melissa de la Cruz
2/5 Na A Wizard of Earthsea wilde ik iets beters lezen, maar dat is niet echt gelukt. Dwaaleiland was niet saai, maar slecht. Sorry dat ik het zo zeg, maar echt. Tjonge, hoe kan dit boek uitgegeven zijn als Young Adult? Het las als een fanfictie (op een negatieve manier) en het is gewoon... vreselijk? Op Hebban heb ik een recensie geschreven, als je dat interessant vindt, met een prachtige woordspeling als titel, zoals ik altijd doe op Hebban.

89. Death Note Vol. 1 van Tsugumi Ohba
5/5 Ik begon langzaam maar zeker in een heftige leesdip te vallen, dus besloot ik om een manga te lezen. Van mijn favoriete anime nog zelfs, dus dat was leuk. Het duurde even voordat ik het uit had (mijn Chinees is niet zo geweldig en ik las het in het Chinees), maar het was het waard. Death Note is geweldig op alle vlakken en een aanrader.

90. Wink, Poppy en Midnight (Wink Poppy Midnight) van April Genevieve Tucholke
4/5 En toen downloadde ik de bibliotheek-app voor e-books en werd ik uit de leesdip getrokken. Ik begon met Wink, Poppy en Midnight, omdat die én kort én op mijn nog-te-lezen-lijst stond. Het verhaal is leuk, af en toe wel een beetje cliché, maar over het algemeen niet slecht. Uiteindelijk heb ik het geen vijf sterren gegeven, omdat het af en toe een beetje te veel over seks ging?

91. Elke Dag Maandag (A Week of Mondays) van Jessica Brody
4/5 Boek twee van de bibliotheek-app. Ook dit boek was leuk en een beetje cliché (maar dat was niet erg, want wat verwacht je ook van een verhaal als deze?). Het mist wel een ster, omdat ik het na een paar maandagen een beetje saai vond worden (het duurde echt lang voordat Ellie doorhad wat ze mis deed). Het had best vijf maandagen hebben mogen duren, maar goed, het einde was wel leuk.

92. Op Mijn Schouders (Holding Up the Universe) van Jennifer Niven
4/5 Twee jaar geleden las ik Waar het Licht is (All the Bright Places) en had ik daar te hoge verwachten voor gekregen. Bij dit boek had ik dus geen verwachtingen, maar heeft dat niet geholpen. Ik denk dat Jennifer Niven gewoon niet echt mijn boeken schrijft. Ook hier duurde het verhaal iets te lang naar mijn mening, en draaiden de kwaliteiten van de personages vooral om de dingen die ze hadden (obesitas en prosopagnosie). Jammer, want zo zitten mensen niet in elkaar. Zo van: 'Ik heb obesitas en alles wat ik doe heeft daarmee te maken! Ik doe niets anders! Ik word verliefd op iemand met prosopagnosie, omdat hij ook anders is! Jee!' Euh...

93. Armada (Armada) van Ernest Cline
2/5 En daar kwamen de minder leuke boeken weer! Wat geweldig. Waarschijnlijk had ik niet zo'n zin om een moeilijk/ingewikkeld boek te lezen, want na 155 pagina's had ik al geen zin meer in Armada. Er waren ook andere factoren die speelden. Zo kon ik mij niet plaatsen in de hoofdpersoon (wat een agressie!), waren de verwijzingen naar Pop Culture soms nutteloos (en dus irritant, want wat is er nou weer nuttig aan het feit dat Zack als hij naar zijn kamer loopt Duel of the Fates loopt te fluiten?), klopte het Chinees niet (niemand roept Shengli als die 'We zullen overwinnen' wil zeggen en wat zijn Mandarijnse karakters? Sorry hoor, maar dat bestaat niet. Het is óf traditioneel óf simplified, niet Mandarijns.) en stoorde ik mij ontzettend aan deze zin van Zack, een heteroseksueel personage: 'Mijn moeder had er niet voor niets een handje van me erop te wijzen dat mijn gaydar voor geen meter werkte.' Zo van: okéeeee...

94. De Gloed van Gedoofde Sterren (The Glow of Fallen Stars) van Kate Ling
2/5 Toen besloot ik het tweede deel van Eenzaam en Extreem Ver Weg te lezen en wat was het slecht. Nogmaals mijn excuses. Ook dit boek leek op fanfictie (de schrijfstijl!), het verhaal was niet echt fantastisch en de personages waren ontzettend irritant. Voornamelijk Seren. En 30 pagina's in het verhaal (of nog niet eens) was er al een seksscène, wat totaal niet gehoeven had. Urgh.

95. Eliza and her Monsters van Francesca Zappia 
5/5 De dag dat ik nog bezig was met De Gloed van Gedoofde Sterren kwam Eliza and her Monsters aan (ik had een stapeltje boeken besteld voor mijn 'pws'), dus besloot ik het meteen te lezen nadat ik het eerste boek uit had gelezen. Wat is Eliza and her Monsters fantastisch! Het stimuleert niet alleen je eigen creativiteit, maar heeft ook nog eens geweldige personages (Church en Sully!), een prachtig verhaal (waar ik voornamelijk Monstrous Sea mee bedoel) en een heleboel dingen waarbij je #relatable kan zeggen. Een aanrader!

96. Trojaanse Vrouwen van Seneca
3/5 Gisteren besloot ik om nog vier extra e-books te downloaden (je kunt er in totaal tien downloaden die na drie weken verdwijnen en ik had er zes geleend) en aangezien ik Latijn heb en we het dit jaar over Seneca gaan hebben, koos ik dit boek uit. Het is een toneelstuk en ik begreep er nauwelijks iets van (wel de grote verhaallijnen, maar dat was het ook wel), maar dat geeft niet.

97. De Kunst van het Oud Worden van Cicero
3/5 Ook van dit boek begreep ik alleen maar de grote verhaallijnen, maar dat vond ik ook niet erg.

En dat was dat! Verder heb ik nog gezien:

The Dark Tower
3/5 Ik verheugde mij al een tijdje ontzettend op deze film (al keek ik de trailer pas na het kijken van de film...), dus toen het in de bioscoop was ging ik er heen (zonder het boek te hebben gelezen). En tja. Dit is mijn recensie.

It
5/5 De tweede film die ik keek zag ik ook in de bioscoop. Op deze film verheugde ik mij ook heel erg (het is toeval dat ze allebei gebaseerd zijn op boeken van Stephen King), maar hier had ik het boek wél gelezen. Wat was It leuk! Ik wil het herkijken. Van deze film heb ik ook een recensie geschreven. Die kun je hier lezen.

Steins;Gate
4/5 Toen ik Steins;Gate begon te kijken was ik erg in de war door het verhaal, maar naarmate ik verder kwam begon ik er steeds meer van te begrijpen en kon ik voorspellen waar het verhaal heen zou gaan. Al snel werd het geweldig en begon ik het aan mensen aan te raden. Totdat ik de laatste twee afleveringen zag. Ze hebben de serie voor mij een beetje verpest. Naar mijn idee was het een beetje te cliché en romantisch. O, en een beetje té snel met de confessies.

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time
5/5 Als laatste ging ik voor het eerst naar een toneelstuk én voor het eerst naar Carré. Ik heb alles al uitgelegd in mijn recensie, dus die kun je hier lezen.

Wat heb jij in september gelezen?

Reacties

Populaire posts