Recensie: De Afstand Tussen Jou en Mij

Titel: De Afstand Tussen Jou en Mij
Auteur: Marina Gessner
Genre: Contemporary, Romance, Young Adult
Verschenen: 16 april 2016
Pagina's: 318
Uitgever: Blossom Books
Originele titel: The Distance From Me to You
Bindwijze: Paperback
Prijs: 17,50
Cijfer: 8,0 of 5/5 sterren

McKenna heeft alles voor elkaar: goede cijfers, een leuk vriendje en een toelating voor de universiteit op zak. Maar dat is niet wat ze wil. McKenna is van plan om haar studie een jaar uit te stellen en samen met haar beste vriendin Courtney de Appalachian Trail te gaan lopen. 
3500 kilometer door de wildernis, met alleen een backpack op haar rug. Als Courtney op het laatste moment afzegt, besluit McKenna de maandelange tocht stiekem in haar eentje af te leggen. 
Als McKenna onderweg de charismatische, mysterieuze Sam tegenkomt en besluit hem van het verharde pad af te volgen, wordt haar reis opeens veel gevaarlijker - zo gevaarlijk dat McKenna moet vechten voor zowel haar leven als dat van hem. 

Na het lezen van dit boek wil je nog maar één ding: je smartphone in de prullenbak gooien en net als McKenna 3500 kilometer wandelen met een rugzak op je rug. 

Toen Blossom Books bekend maakte dat ze De Afstand Tussen Jou en Mij werd mijn aandacht getrokken naar het verhaal. Een boek over een wandeling? Cool! En nadat ik dit boek kreeg in mijn YALFest-goodiebag (ik was tenslotte toch van plan dit boek te kopen) sprong ik bijna een gat in de lucht. En toen besloot ik het mee te nemen naar Berlijn, waar ik deze recensie nu op mijn iPod schrijf met Wifi dat af en toe uitvalt. 

De Afstand Tussen Jou en Mij heeft een bijzonder verhaal. Als er naar de grote lijnen gekeken wordt is het net zoals ieder ander YA-boek, maar juist de details onderscheidt dit boek van de anderen. Want hoeveel boeken gaan er over de Appalachian Trail? Bijna geen. 

Omdat dit hele boek over de wandeltocht gaat was ik toch even bang dat ik me zou vervelen. Dat gebeurde gelukkig niet!
Omdat McKenna op haar tocht allemaal dingen meemaakt was er géén moment waar ik me verveelde. 

Of het verhaal echt heel goed is? Nee. Super goed is De Afstand Tussen Jou en Mij niet. Maar wel origineel, dus verdient dit boek toch nog vijf sterren. 

De personages worden heel helder beschreven. Of er veel vooruitgangen (character development) zijn geweest bij McKenna en Sam? Niet echt. McKenna is nog steeds een beetje dezelfde persoon als in het begin en Sam ook. Maar misschien gebeurt het wel en realiseer ik dat gewoon niet. Naar mijn zeggen? Nee, niet echt. Misschien bij anderen wel. 

Wat ik het mooist vind aan dit boek is de cover. Er zijn veel details aangebracht (op de achterflap staan nog vier kleine tekeningetjes, zo schattig!) en er is veel zorg besteed aan het boek zelf. Goed gedaan Blossom Books!

De Afstand Tussen Jou en Mij is een boek dat ik iedereen aanraad. Om de originaliteit, de vormgeving en het verhaal, maar ook gewoon om iedereen kennis te laten maken met de Appalachiam Trail. Voor dit boek had ik er nog nooit van gehoort. Nu zal ik het nooit meer vergeten. Kortom: een aanrader!

Heb jij De Afstand Tussen Jou en Mij gelezen?

Reacties

  1. Zag dit boek in je video voorbij komen en was stiekem aan het wachten op een recensie! Je hebt me echt ontzettend benieuwd gemaakt naar dit boek en ga het nu zeker lezen! Of ik dit boek zou kopen weet ik echter nog niet, waarschijnlijk ga ik het lenen bij de bibliotheek.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts