Recensie: Rebel of the Sands (Rebel of the Sands #1)


26047310
Titel: Rebel of the Sands
Auteur: Alwyn Hamilton
Serie: Rebel of the Sands #1
Genre: Fantasy, Adventure, Romance, Young Adult
Verschenen: 4 februari 2016
Pagina's: 358
Uitgever: Faber & Faber
Nederlandse titel: Rebel in de Woestijn
Bindwijze: Paperback
Prijs: 10,95
Cijfer: 7,5 of 4,5/5 sterren

Tell me how you want your story to go, he says, and we'll write it straight across the sand.

Dustwalk is an unforgiving, dead-end town. It's not the place to be poor or orphaned or female. And yet Amani Al'Hiza must call it 'home'.
Amani wants to escape and see the world she's heard about in campfire stories. Then a foreigner with no name turns up, and with him she has the chance to run.
But the desert plains are full of dangerous magic. The Sultan's army is on the rise and Amani is soon caught at the heart of a fearless rebellion...

An epic story of swirling desert sands, love, magic and revolution.

Nadat ik Rebel of the Sands voor het eerst zag in een blogpost van Eline sloeg ik de titel op in mijn achterhoofd. En toen ik niet lang daarna erachter kwam dat Luitingh-Sijthoff het ging vertalen naar het Nederlands was ik meteen verkocht. Ik besloot dus om de Nederlandse versie te kopen, die uit zou komen in april. En is dat gelukt? Nee.

Het enige wat wel is gelukt, is dat ik het heb gekocht in april. Halverwege maart bedacht ik me dat het eigenlijk nergens op sloeg dat ik de Nederlandse versie zou kopen als ik de Engelse veel mooier vond (de cover). En daar ging ik dus voor: de Engelse editie.

Het nadeel bij Engelse boeken is dat als de schrijfstijl niet zo complex is ik het nog steeds goed vind, omdat het niet mijn moedertaal is. Daarom kan ik niet zeggen of die van Rebel of the Sands mooi is of niet. Dat lukt alleen bij echte uitzonderingen, zoals die van Rick Riordan, Maggie Stiefvater en Sarah J. Maas. Ik zeg in ieder geval dat die van dit boek niet slecht is.

Superorigineel is dit verhaal niet, maar dat is met alle boeken zo. Het rebellenaspect was erg interessant. Vreemd genoeg kocht ik Rebel of the Sands zonder te realiseren dat het over rebellen ging. En ik heb normaal een hekel aan boeken met rebellen (zelfs dát van De Hongerspelen vond ik niet echt geweldig). Maar in dit boek vond ik het wel leuk.

Amani was een fijne personage om over te lezen. Af en toe deed ze dingen die niet zo slim waren, maar die irriteerden mij niet (zoals sommige personages dat wel doen). Ook was ze redelijk slim en ik ben een voorstander voor slimme personages. Sorry Harry, maar dat is echt zo. Hermelien is echt veel beter dan jij.

De romantiek was ook niet te veel in dit boek, hoewel het wel een beetje insta-love was, maar ja, dat werd weer door gecompenseerd met het volgende waar ik het over wil hebben.

Wat ik leukste vond aan dit boek was de wereld. Vooral de magische elementen. Vorig jaar las ik De Vuurwens van Amber Lough (ook van Luitingh-Sijthoff), alleen viel die niet echt bij mij in de smaak. Rebel of the Sands wel en daar ben ik blij mee.

Rebel of the Sands is een leuk boek dat ik ook aanraad. Vooral als je op zoek bent naar magie, romantiek en de Oosterse wereld. Dus als je nog zit te twijfelen of je dit boek wel of niet moet lezen: ik zeg doen!

Het enige minpunt aan dit boek was het cijfer. Ik twijfelde ontzettend tussen vier, vier-en-een-half en vijf sterren. Vier vond ik te weinig, vier-en-een-half ook te weinig en vijf weer te veel. Want Rebel of the Sands is wel leuk, maar niet geweldig. Dilemma!

Ondertussen staat boek twee op mijn verlanglijstje, dus het enige wat ik nog moet doen is wachten. En hopen dat de uitgever geen coververandering doet.

Heb jij Rebel of the Sands gelezen?

Reacties

Populaire posts