Recensie: Fantastic Beasts and Where to Find Them: The Original Screenplay (Fantastic Beasts and Where to Find Them #1)


30065028
Titel: Fantastic Beasts and Where to Find Them: The Original Screenplay
Auteur: J.K. Rowling
Serie: Fantastic Beasts and Where to Find Them #1
Genre: Fantasy, Young Adult
Verschenen: 18 november 2016
Pagina's: 304
Uitgever: Little, Brown
Nederlandse titel: Fabeldieren en Waar Ze te Vinden
Bindwijze: Hardcover
Prijs: 19,90
Cijfer: 8,0 of 5/5 sterren

When Magizoologist Newt Scamander arrives in New York, he intends his stay to be just a brief stopover. However, when his magical case is misplaced and some of Newt's fantastic beasts escape, it spells trouble for everyone…
Fantastic Beasts and Where to Find Them marks the screenwriting debut of J.K. Rowling, author of the beloved and internationally bestselling Harry Potter books. Featuring a cast of remarkable characters, this is epic, adventure-packed storytelling at its very best.
Whether an existing fan or new to the wizarding world, this is a perfect addition to any reader's bookshelf.

Als een grote Potterhead wilde ik uiteraard het script hebben van de film Fantastic Beasts and Where to Find Them. En toen kreeg ik het voor Sinterklaas, dus je kunt wel raden hoe blij ik was. Niet veel later begon ik het script te lezen en een paar uur daarna had ik het uit (wat niet zo verrassend is, aangezien die film maar twee uur duurt). Maar is het script net zo geweldig als de film?

Ja. Uiteraard. Het script ís de film en de film is het script, want alles wat in de film wordt gezegd, staat in dit boek. Dus als je wilt kun je het meelezen terwijl je de film kijkt. Of dat leuk is weet ik niet, maar je kunt het in ieder geval proberen!

En dan komen we nu bij de negatieve dingen. Nee, ik zweer je, de illustraties zijn ontzettend mooi, net zoals de vormgeving en de kleuren en het papier, maar er zijn toch een paar punten waar ik een beetje door teleurgesteld ben geraakt.

Een van die punten (of eigenlijk, het is de enige) is het script zelf. Niet dat het verhaal door middel van een script wordt verteld, dat vind ik niet erg, maar het feit dat alles letterlijk precies hetzelfde is als de film (J.K. Rowling is een geweldige schrijfster met een geweldige fantasie, dus met haar script is niets mis mee.). Ik heb gehoord dat er een scène is verwijderd die op het einde zou komen. Staat die in dit boek? Nee, en daar hoopte ik wel op. Want nu is het een beetje nutteloos om The Original Screenplay te kopen als je hoopt op extra scènes (tenzij je een huge Potterhead bent en je de illustraties net als ik zo mooi vindt). 

Met Harry Potter and the Cursed Child snap ik wel waarom ze besloten hebben om het script te laten verkopen in boekvorm, want niet iedereen kan naar Engeland gaan om het toneelstuk te zien. Maar dit script verkopen in boekvorm? Geld. Ze willen gewoon geld.

Oké, genoeg geklaagd. Fantastic Beasts and Where to Find Them: The Original Screenplay is een aanrader, maar het is geen boek dat je zeker weten moet hebben gelezen. De film daarentegen... O, als je die nog niet hebt gezien...

En als je een Potterhead bent en je hebt dit boek nog niet, dan zeg ik: begin maar alvast met sparen, want deze schoonheid mag niet in je kast ontbreken.

O, nog één ding: wil je de Nederlandse versie van dit boek lezen? Het komt uit in februari 2017, dus zet het maar alvast in je agenda!

Heb jij Fantastic Beasts and Where to Find Them: The Original Screenplay gelezen?

Reacties

Populaire posts