Recensie: Zootopia

Afbeeldingsresultaat voor zootropolis poster
Titel: Zootopia
Regisseur: Byron Howard, Rich Moore, Jared Bush
Acteurs: Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Idris Elba
Genre: Animation, Adventure, Comedy
Nederlandse titel: Zootropolis
Verschenen: 17 februari 2016
Duur: 108 minuten
Cijfer: 9,5 of 5/5 sterren

From the largest elephant to the smallest shrew, the city of Zootopia is a mammal metropolis where various animals live and thrive. When Judy Hopps becomes the first rabbit to join the police force, she quickly learns how tough it is to enforce the law. Determined to prove herself, Judy jumps at the opportunity to solve a mysterious case. Unfortunately, that means working with Nick Wilde, a wily fox who makes her job even harder. (IMDb.com)

Gisteren scrolde ik wat door Netflix, omdat ik iets wilde kijken. Eerst besloot ik om verder te gaan met The 100, maar daar had ik uiteindelijk geen zin in, en in een opwelling klikte ik op Zootopia, omdat het daar toevallig stond en ik wel zin had in een animatiefilm.

Normaalgesproken houd ik niet zo van films over dieren (ik ben niet zo'n fan van Finding Nemo, Over the Hedge en Open Season), maar voor deze maak ik een uitzondering. Het was geweldig! Als eerste kende ik Ginnifer Goodwin (Judy) al, van Once Upon A Time, dus hoe grappig was het om haar als konijn te zien?! (En Josh Dallas zit er ook ergens in. Dat is haar man in het echte leven, Prince Charming in OUAT)

Zootopia heeft zoals ik zei een geweldig verhaal. Wat het meest bijzondere hieraan is, is dat het over de politie gaat. In de meeste films wordt de politie negatief afgeschilderd (omdat ze zo irritant zijn en 'onze hoofdpersonen' er geen politie bij kunnen gebruiken). In deze film krijgen wij een andere blik op de agenten. Eindelijk eens iets positiefs. Misschien is het wel reclame om meer mensen bij de politie te krijgen! Hmm... En heb ik ook al gezegd dat ik bijna de hele film zat te lachen? Het is gewoon zo hilarisch. En emotioneel. Vergeet dat niet.

De personages zijn geweldig, hilarisch en zorgen ervoor dat we hen in onze hart sluiten. Ik moet toegeven dat ik nog nooit gehuild heb om dieren, maar bij deze film... Ik kan het niet aan! Judy is een hoofdpersoon die weet wat ze wil en er niet bang voor is, maar toch steeds de pineut van alles is, wat ervoor zorgt dat we zorgen om haar maken. Ook Nick heeft heel wat diepgang in zijn karakterontwikkeling. Wat dat precies is zeg ik natuurlijk niet, maar argh! Ik houd van deze film.

De manier hoe alle dieren zijn afgebeeld is geweldig (echt, ik moet een ander woord gebruiken dan 'geweldig'. Fantastisch?). De luiaarden bijvoorbeeld. Of de poolspitsmuizen. Of de hamsters. Of de konijnen! Kortom: iedereen.

Ben je dol op dieren, Disney, geweldige verhalen (het moest nog één keer), humor, emotionele verhalen en fantastische personages? Dan raad ik Zootopia aan. En ook als je hier niet dol op bent, want deze film is gewoon iets wat je ooit gezien moet hebben in je leven. Ik wil het in ieder geval herkijken, omdat het zo fantastisch is. En stiekem ben ik van plan het op DVD te kopen. Ooit.

Heb jij Zootopia gezien?

Reacties

Populaire posts