Veel boeken, weinig geld?

Hoe kom je aan veel boeken zonder veel geld te moeten betalen? Dat vertel ik je in vijf stappen. Eerst van geen geld tot iets goedkoper dan normaal.

Stap 1
Doe mee aan winacties op Social Media. Blogs, accounts op Facebook, Instagram en Twitter zitten vol winacties, dus doe vooral mee en hoop dat je een boek wint. Zo krijg je gratis boeken! De kans van winnen is wel klein, maar je kunt altijd hopen, toch? Accounts van uitgevers hebben vaak winacties, dus ik zou ze volgen, als ik jou was.

Stap 2
Ben een boekenblogger of -vlogger. Op deze manier kunnen uitgevers je boeken sturen, voor niets. Natuurlijk willen ze wel recensies, maar dat is ook wat je normaal doet. Weet wel dat je niet vandaag een blog kan starten en meteen naar een uitgever kan gaan en om boeken vraagt. Ze weten natuurlijk dat je boeken gratis wil hebben en wijzen je af. Doei! En anders moet je een ambassadeur worden bij een uitgever. Die krijgen minder boeken dan een blogger of vlogger, maar wel veel meer informatie en beslissen mee over dingen. Maar ja, free books!

Stap 3
Koop boeken tweedehands. In de kringloopwinkel, tweedehands boekenzaken of gewoon op marktplaats, Bol.com of Facebook. Ze zitten vol verkopers die hun boek bij iemand kwijt willen. Deze boeken kunnen één euro kosten, vijf euro, tien euro. Er zit altijd wel een bedrag tussen dat jou wel iets lijkt. En zo krijgt het boek hopelijk een beter baasje.

Stap 4
Ga naar boekenfestijnen. Ieder jaar zijn er in verschillende plaatsen boekenfestijnen te vinden. Deze festijnen van vier dagen zitten meestal in beursgebouwen, vol tafels met boeken met meer dan vijftig procent korting. De meeste boeken kosten rond de vier euro, zijn gloednieuw, soms met wat krasjes, maar wel ongelezen. Dit is een erg efficiënte manier om op een goedkope wijze veel boeken te scoren, en een aantal uren te besteden tussen de boeken.

Stap 5
Bestel boeken online, bijvoorbeeld via Bol.com en Thebookdepository.com. Deze sites hebben vaak kortingen, van vijf tot zestig procent en soms dat het derde boek dat je koop gratis is! Natuurlijk is het beter om boeken te bestellen bij Libris.nl of gewoon te kopen in een boekhandel, maar als je minder geld wil besteden is deze manier veel beter.

Hopelijk heb je iets aan deze tips en kun je (veel meer) geld besparen en zo meer boeken kopen.

Reacties

Populaire posts