Recensie: The Perks of Being a Wallflower

Afbeeldingsresultaat voor the perks of being a wallflower poster
Titel: The Perks of Being a Wallflower
Regisseur: Stephen Chbosky
Acteurs: Logan Lerman, Emma Watson, Ezra Miller
Gebaseerd op: The Perks of Being a Wallflower van Stephen Chbosky
Genre: Drama, Romance
Verschenen: 7 oktober 2012
Duur: 104 minuten
Cijfer: 7,0 of 4,5/5 sterren

Based on the novel written by Stephen Chbosky, this is about 15-year-old Charlie (Logan Lerman), an endearing and naive outsider, coping with first love (Emma Watson), the suicide of his best friend, and his own mental illness while struggling to find a group of people with whom he belongs. The introvert freshman is taken under the wings of two seniors, Sam and Patrick, who welcome him to the real world. (IMDb.com)

Een paar jaar geleden ontdekte ik deze film en keek ik het, maar omdat het al zo lang geleden is en ik er nauwelijks iets van heb onthouden, besloot ik het te herkijken. Het boek, in het Nederlands De Belevenissen van een Muurbloem geheten, heb ik nooit gelezen, dus zou ik niet kunnen zeggen of deze film geslaagd is of niet als een verfilming, maar als film zelf? Uitstekend.

The Perks of Being a Wallflower volgt Charlie, die op het eerste gezicht een 'normale' jongen lijkt, maar stukje bij beetje ontdek je dat dat helemaal niet zo is. Dramatisch, natuurlijk. En daarom is deze film geslaagd als een psychologische film. De kenmerken zou je in het begin al kunnen hebben opgemerkt (als je dit onderwerp kent), maar aangezien ik het verhaal was vergeten, werd ik alsnog verrast.

Bij films vind ik het vaak moeilijker om met de personages mee te voelen dan bij een boek, omdat ik dan ook echt in het hoofd van dat personage zit, al was dat niet zo een probleem bij deze film. De focus ligt vooral op Charlie, Sam en Patrick, en hoewel we Charlie beter kennen, was het nog steeds vreselijk om achter Sam en Patricks verhaal te komen.

Het is al een tijd geleden dat ik The Perks of Being a Wallflower heb gezien (ergens begin december), dus veel ben ik alweer vergeten, maar wat ik nog wel weet, is dat ik graag het boek wil lezen, en dat ik deze film aan iedereen aanraad (al zou ik het niet laten zien aan wat jongere kinderen, en kan het wat saaier zijn voor volwassenen, omdat dit een echte Young Adult-film is). Perks is gewoon een film die je ooit gezien moet hebben (en ik neem aan dat hetzelfde geldt voor het boek).

Heb jij The Perks of Being a Wallflower gezien?

Reacties

Populaire posts