Recensie: Sterrenstof


31834523
Titel: Sterrenstof
Auteur: Krystal Sutherland
Genre: Contemporary, Romance, Young Adult
Verschenen: 19 oktober 2016
Pagina's: 256
Uitgever:
Young & Awesome
Originele titel:
Our Chemical Hearts
Bindwijze: Paperback
Prijs: 14,99
Cijfer:
7,0 of 4/5 sterren

Dit is absoluut geen verhaal over liefde op het eerste gezicht. Maar het is een liefdesverhaal. Nou ja… Min of meer.

Henry is nooit verliefd geweest. Tot Grace aan het begin van het examenjaar bij hem op school komt. Grace is vreemd. Ze draagt jongenskleren. Ze loopt met een kruk. Ze zegt nee tegen het hoofdredacteurschap van de schoolkrant, waar Henry al jaren van droomt. Het is overduidelijk dat Grace een groot verdriet met zich meedraagt. En toch. Henry wordt verliefd op haar. Tot over zijn oren, met open ogen, met alle kans op een gebroken hart. Want als je geen risico durft te nemen voor de liefde van je leven… wanneer dan wel?


Een van de boeken van de 7 Days Reading Challenge van Hebban was Sterrenstof, en toen ik in de bibliotheek dit boek zag liggen kon ik niets anders doen dan het te lenen. Het boek zelf kende ik eerder al via BookTube, toen het nog niet vertaald was in het Nederlands. En nadat het verschenen was in het Nederlands... Waren er gemengde reacties, dus wat zou ik er van vinden?

Sterrenstof is erg origineel, zeg dat wel. Het verhaal is realistisch en dus veel beter dan al die verhalen die zó cliché zijn dat ze slecht zijn. Alhoewel... dit boek af en toe ook erg cliché was, maar daar kom ik later op terug.

De eerste helft van het verhaal was leuk en spannend, omdat het over de bond ging die ontstond tussen Henry en Grace. Maar toen kwam de tweede helft en verloor ik interesse. Dat stukje (ongeveer 25 procent van het verhaal) was langzaam, voegde niet zo veel toe en haalde het cijfer omlaag. De laatste 25 procent was weer geweldig en eindigde in een mooie conclusie.

Henry is een typische YA-hoofdpersoon, en Grace een typische YA-love interest. (En dit was dus dat ene dat cliché was.) Al houdt het daar wel op, want de rest van Sterrenstof verbaasde mij (vooral het einde).

De vele verwijzingen naar Harry Potter, Twilight en andere boeken en films waren een leuke toevoeging, al waren er een paar die ik niet begreep, doordat ik de film of boek niet had gezien of gelezen. Maar nog steeds: ze waren leuk!

 Al met al is Sterrenstof niet de meest geweldige verhaal ooit geschreven, maar ben ik wel blij dat ik het heb gelezen. Als je gek bent op Contemporary, romantiek en boeken met een wat zwaarder onderwerp, dan raad ik je aan om dit boek te lezen. Ben je op zoek naar Fantasy en Science-Fiction? Dan zit je hier helaas verkeerd.

Heb jij Sterrenstof gelezen?

Reacties

Populaire posts