De eenzame fan

Er zijn talloze boeken die ik geweldig vind en tot mijn favorieten benoem. Veel van mijn favorieten zijn series met veel fans, zoals Harry Potter, Percy Jackson, De Hongerspelen, de boeken van Cassandra Clare... Zelfs Lockwood & Co heeft ze! Maar er zijn ook een aantal series waar ik een fan van ben en de rest niet. Van die boeken is geen fan art, zijn er geen andere fans (die ook laten blijken dat ze fan zijn) en zijn de boeken redelijk onbekend. Nou ja, ze zijn gepubliceerd door grote uitgevers, maar hebben nooit in de spotlights gestaan (vandaar dat ik ook die serie heb gemaakt, In de Spotlights).
In deze post heb ik een aantal series opgenoemd waar ik fan van ben, maar waar geen fandom van is en ik dus eenzaam in ronddwaal (als je fandoms als gebouwen ziet. En dan is het net alsof ik in een verlaten stad ben).
Laten we beginnen...


SeekerTraveler

De Seeker-trilogie van Arwen Elys Dayton

Dit is een serie waarvan ik weet dat mensen het niet leuk vinden, omdat het te langdradig is. Dat snap ik wel, dat ze dat niet leuk vinden, die langdradigheid. Maar dat is In de Ban van de Ring toch ook? En Een Lied van IJs en Vuur toch ook? Wat is er dan mis met Seeker? Ik snap het niet...

Seeker las ik met veel plezier, ik vond het geweldig en het was gewoon liefde op het eerste gezicht. Nadat ik het uit had kon ik niks anders doen dan het boek te knuffelen. Zo mooi...


Losgelaten26198825

De Venice Beach-trilogie van M.G. Reyes

Toen ik Losgelaten won in een winactie op Facebook was ik in eerste instantie blij. Maar daarna begon ik te twijfelen. Wat als ik het boek niet leuk zou vinden? Als ik alleen naar de cover keek zou ik zeggen dat het een boek was over Hollywoodsterren en dat soort boeken zijn niet echt mijn smaak. En toen las ik het...

Losgelaten was alles wat ik niet had verwacht. Ik kon - net als bij Seeker - niet anders doen dan van dit boek houden - en dus van deze serie.


Project Persefone #1. Het experimentProject Persefone Het Vonnis

De Project Persefone-trilogie van Michelle Gagnon

Kijk, deze serie is ook bekend in Nederland. Maar zijn er duizenden fans? Fan art? Conventies waarin iedereen gekleed gaat als de personages die in deze serie voorkomen? Nee. Nee, nee en nog eens nee. Deze boeken mogen dat door Blossom Books vertaald zijn, 'zichtbare' fans heeft deze serie (helaas) niet. En dat vind ik jammer.

Silber. Het eerste boek der dromenSilber 2Silber

De Silber-trilogie van Kerstin Gier

In Nederland heeft deze serie veel fans. Dat weet ik. In Duitsland ook. Maar de rest van de wereld? Nee. Nou, bijna niet. In Amerika is alleen deel één vertaald. Net zoals de Project Persefone-trilogie heeft deze serie een kleine fan-base. Zijn alleen wij, Germaanse Europeanen, fan van deze serie? Ik mag dan het laatste boek nog niet hebben gelezen, maar ik noem mij met trots fan van deze serie.


Ik geef je de zonDe hemel begint bij je voeten

De boeken van Jandy Nelson

Deze is een beetje flauw. Jandy Nelson heeft vele fans. Overal in de wereld. Maar daar merk ik niet zo veel van. Vooral bij de Amerikaanse BookTubers. Die zeggen dan dat ze het boek geweldig vonden en dat was het. In Nederland, ja, daar hoor ik wel eens iets van de fans. Maar daar gebeurt ook niet zo veel mee.

Van welke boeken ben jij een fan, maar is er geen fandom van?

Reacties

 1. De Project Persefone-trilogie wil ik echt nog heel graag lezen! Voor mijn gevoel zijn er trouwens juist enorm veel fans van Jandy Nelson. Toen ik The Sky is Everywhere voor het eerst las, kende niemand deze schrijfster en tegenwoordig is ze helemaal hip ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Project Persefone is echt goed! Alleen eindigde het laatste deel niet echt zoals ik hoopte...
   Dat met Jandy Nelson klopt, alleen zijn er niet zo veel dingen die met haar boeken te maken hebben. Fanpages, fanfictie, dat soort dingen. Niet dat ik die lees, maar toch. Ik heb niet echt het gevoel dat er een fandom is zoals die van Harry Potter en Percy Jackson.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts