Recensie: De Klauw (Magycker #1)


29747022
Titel: De Klauw
Auteur: Adrian Stone
Serie: Magycker #1
Genre: Fantasy
Verschenen: April 2016
Pagina's: 351
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Bindwijze: Paperback
Prijs: 17,99
Cijfer: 8 of 5/5 sterren

Al eeuwenlang hebben de Magyckers van het eiland Aimerey een monopolie op magie in de wereld. Wie goed betaalt kan bijna elke spreuk kopen die hij wil. Maar de spreuken zijn vaak maar van tijdelijke duur, en voordat een Magycker zijn spreuk kan herhalen wordt die weer uit zijn geheugen gewist. Alleen de allerrijksten kunnen dus genieten van de giften van de Magyckers.
Als een delegatie uit Aimerey de stad van Marit en haar autistische broertje Auric aandoet, kunnen ze dat daarom bijna niet geloven.
De grote rotsblokken die de enige toegang tot de stad versperren vormen weliswaar een financiële domper voor de handel, maar niemand had gedacht dat het bestuur de Magyckers zou betalen om ze te laten weghalen.
Als iemand vervolgens de spreuk van de Magyckers herhaalt, breekt de hel los. Vrij gebruik van een spreuk brengt het hele bestaan van Aimerey in gevaar, en dat zullen de Magyckers koste wat kost voorkomen. Maar laat nou net Auric degene zijn die de spreuk kan herhalen...

Via Hebban won ik De Klauw, om mee te doen aan de #hebbanbuzz. Ik had nog nooit gebuzzd, dus dit was een hele nieuwe ervaring. Nadat ik thuis kwam uit Berlijn, begon ik onmiddelijk aan dit boek, om mijn week achterstand in te halen. Of dat zo nodig was geweest? Nee. De Klauw had ik binnen een paar dagen uit.

Als beginnend fantasy-lezer (hiervoor heb ik De Naam van de Wind en De Hobbit gelezen) heb ik weinig vergelijkingsmateriaal. Daarom is het ook niet zo raar dat ik De Klauw geweldig vind. Of het echt zo is? Tja, ik ben niet zo ervaren. Maar als ik kijk naar de schrijver, die uit Nederland komt, en het vergelijk met andere schrijvers uit Nederland... Dan vind ik het fantastisch. Maar op dat gebied heb ik eigenlijk ook weinig ervaring.

Het idee van de Magyckers vind ik ontzettend origineel. In deze wereld is er magie, die moet uitgevoerd worden door drie personen. Meestal is dat niet het geval (neem Harry Potter als voorbeeld). Ook de wereld in dit boek is erg interessant. Het bestaat namelijk vooral uit eilanden. En de meest mysterieuze is Aimerey.

De personages worden op een goede manier in het verhaal voorgesteld en keer op keer verraste Adrian Stone mij met twisten in het verhaal. Ook het verhaal klopte helemaal. Geniaal, toch?

Hoewel ik me aan bepaalde personages irriteerde, vond ik dat ook bijzonder. De andere personages irriteerden zich namelijk ook aan die personages!

De Klauw is een boek dat ik iedereen aanraad. Niet alleen omdat het origineel is, maar ook gewoon omdat het goed is geschreven. Er zijn niet te veel namen (zoals bij In de Ban van de Ring en Het Spel der Tronen) en de wereld is niet te simpel, maar zeker niet te moeilijk om te begrijpen. Zelf ben ik erg benieuwd naar deel twee, want ik wil verder met het verhaal!

Heb jij De Klauw gelezen?

Reacties

Populaire posts