Recensie: The Prophecy of Shadows (Elementals #1)


11992012
Titel: The Prophecy of Shadows
Auteur: Michelle Madow
Serie: Elementals #1
Genre: Fantasy, Mythology, Young Adult
Verschenen: 26 januari 2016
Pagina's: 308
Uitgever: Dreamscape Publishing
Bindwijze: Paperback
Prijs: $9,99 (e-book €2,99)
Cijfer: 7,0 of 4/5 sterren

Witches are real. They're descendants of the Greek gods.

Nicole Cassidy is a witch descended from the Greek gods... but she doesn't know it until she moves to a new town and discovers a dangerous world of magic and monsters that she never knew existed.

When the Olympian Comet shoots through the sky for the first time in three thousand years, Nicole and four others -- including mysterious bad-boy Blake -- are gifted with elemental powers. But the comet has another effect -- it opens the portal to another dimension that has imprisoned the Titans for centuries.
After an ancient monster escapes, it's up to Nicole and the others to follow a cryptic prophecy in time to save the town... and possibly the world.

Vorig jaar las ik Remembrance, die ik niet per se goed vond, maar ook niet slecht. Dit jaar besloot ik lid te worden van Michelle's Street Team, wat inhield dat je haar boeken eerder kon lezen en mee kon doen aan cover releases, enzovoorts. Eigenlijk gewoon Michelle's boekhulpjes.

Omdat deel drie in deze serie bijna uitkomt kreeg ik een mailtje dat ik me kon inschrijven om een lees-exemplaar te ontvangen van het derde boek en anders een mailtje kon sturen naar Michelle zelf om voor een recensie de eerste twee boeken (e-books) te krijgen. Dat deed ik en nu ben ik hier.

Toen ik aan The Prophecy of Shadows begon dacht ik: 'O nee hè, weer een boek met een meisje en een onbereikbare knappe jongen...'
Want ja, deze serie bevat dit soort romantiek. Urgh. Daarom verwachtte ik ook dat de rest even onorigineel zou zijn. Aan de ene kant was dat zo, maar aan de andere kant weer niet.

De wereld is bijvoorbeeld erg origineel. Dat de afstammelingen van de Griekse goden heksen zijn is bijvoorbeeld erg origineel. Daarnaast is de manier waarop ze magie beoefenen ook erg origineel. Met de originaliteit qua wereld en de magische elementen is Michelle een goede schrijfster. Maar de originaliteit qua romantiek? Nee. Helemaal niet. De jongen wordt te veel beschreven als knap. Het is gewoon niet swoon worthy meer.

En dat was het eigenlijk. The Prophecy of Shadows was niet verrassend goed, maar ook niet slecht. Ik raad dit boek aan aan mensen die van heksen houden, Griekse mythologie en een leuk verhaal dat makkelijk weg leest, maar wel van redelijke kwaliteit is.

Heb jij The Prophecy of Shadows gelezen?

Reacties

Populaire posts