Recensie: Harry Potter and the Goblet of Fire (Harry Potter #4)

Titel: Harry Potter and the Goblet of Fire
Regisseur: Mike Newell
Serie: Harry Potter #4
Gebaseerd op: Harry Potter en de Vuurbeker van J.K. Rowling
Acteurs: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint
Genre: Adventure, Family, Fantasy
Verschenen: 23 november 2005
Duur: 157 minuten
Cijfer: 9,0 of 5/5 sterren

Harry's fourth year at Hogwarts is about to start and he is enjoying the summer vacation with his friends. They get the tickets to The Quidditch World Cup Final but after the match is over, people dressed like Lord Voldemort's 'Death Eaters' set a fire to all the visitors' tents, coupled with the appearance of Voldemort's symbol, the 'Dark Mark' in the sky, which causes a frenzy across the magical community. That same year, Hogwarts is hosting 'The Triwizard Tournament', a magical tournament between three well-known schools of magic : Hogwarts, Beauxbatons and Durmstrang. The contestants have to be above the age of 17, and are chosen by a magical object called Goblet of Fire. On the night of selection, however, the Goblet spews out four names instead of the usual three, with Harry unwittingly being selected as the Fourth Champion. Since the magic cannot be reversed, Harry is forced to go with it and brave three exceedingly difficult tasks. (IMDb.com)

Nadat mijn zusje en ik naar de Harry Potter Studios in Engeland waren gegaan, hadden we een ontzettende zin gekregen om alle Harry Potter-films te herkijken. Dat hebben we gedaan. En nu zijn we halverwege, bij de vierde film.

Harry Potter and the Goblet of Fire is ieder jaar wel op tv te zien, meestal rond Kerst. Daarom keek ik aan de ene kant er niet zo naar uit om deze film wéér te zien, maar aan de andere kant was ik een heleboel vergeten en zouden mijn zusje en ik ons niet houden aan onze regel om de acht films te marathonen (is dat een woord?).

Uiteindelijk heb ik toch wel heel veel genoten van deze film. Ondanks dat ik al helemaal wist wat er zou gaan gebeuren, was het toch heel leuk om David Tennant te zien als Barty Crouch Jr. Ik had hem namelijk na Doctor Who niet meer gezien en ik was vergeten hoe hij acteerde in Harry Potter. Helaas kreeg ik steeds de neiging om elke keer dat hij op het scherm kwam naar hem te zwaaien en te zeggen: 'Hallo Doctor!'. Dit had ik ook bij Robbert Pattingson, maar in plaats van Doctor zei ik Edward. Zucht.

Net zoals de andere films zit ook deze vol met grappen, actie en avontuur. Ik bedoel, het is eenmaal Harry Potter. Het is een goede verfilming, al vond ik het wel jammer dat er nauwelijks te zien is dat Harry, Ron en Hermione nog steeds naar school gaan. Het was gewoon opdracht na opdracht (tussen opdracht twee en drie zat er bijvoorbeeld niet zoveel tijd tussen).

En de bekende laatste scène (bij de begraafplaats) was ook geweldig. Eng en spannend, maar leuk. Wacht, volgens mij gaan die twee dingen niet echt samen.

Al met al was het leuk om Harry Potter and the Goblet of Fire nog een keer te zien, al ga ik niet kijken als het wéér op tv komt. Heb je nog nooit een Harry Potter-film gezien? Dan raad ik je aan om dat toch wel te doen, want ze zijn geweldig! Het beste is wel om eerst de boeken te lezen, maar ik kan niet alles van jullie vragen, dus dan is dit voor nu genoeg. En heb je ze wel allemaal al gezien? Kijk het dan nog een keer!

Heb jij Harry Potter and the Goblet of Fire gezien?

Reacties

Populaire posts