Maart wrap-up

Maart verliep als een gewone leesmaand, wat ben ik gelukkig! Ik heb deze maand een aantal boeken gelezen die al een hele tijd op mijn nog-te-lezen-lijst stonden, wat erg fijn was. Naast het lezen van boeken heb ik ook nog een week stage gelopen bij Gottmer, heb ik twee weken gewacht op aflevering acht van Riverdale (nog één week te gaan!), en heb ik een aantal bestellingen gedaan bij Celebrate Books, Bol.com en bookdepository.com. O ja, én de boekenweek is begonnen!

19. Sneeuw als As (Snow like Ashes) van Sara Raasch
4/5 Ik kreeg vorige maand dit boek als verjaardagscadeau van mijn zusje en ik besloot het meteen te lezen nadat ik de boeken uit had waar ik toen in bezig was. Het lezen van Sneeuw als As was erg vermoeiend, omdat ik én goede én slechte dingen erover gehoord had. Natuurlijk bleven de slechte meningen bij mij hangen, maar na een poosje worstelen had ik het uit. Dit is mijn recensie.

20. 365 Days of Wonder van R.J. Palacio
4/5 Vorig jaar kocht mijn zusje (jep, ik noem haar weer) in Engeland 365 Days of Wonder omdat Wonder haar lievelingsboek was. Beiden waren we erg benieuwd naar waar dit boek over ging en ik heb het eindelijk kunnen lezen. Mijn recensie kun je hier lezen.

21. Inferno (Inferno) van Dan Brown
4/5 Wie heeft er nog nooit gehoord van The Da Vinci Code? Ik wel, in ieder geval. Ik las het twee jaar geleden, nadat ik in 2014 de film had gezien, en toen vorig jaar Inferno uitkwam (de film), vond ik dat het tijd was dat ik maar eens het boek ging lezen. We hebben het ooit gekocht in 2014, maar ik kwam er steeds niet aan toe, of het stond in ieder geval niet hoog op mijn nog-te-lezen-lijst. Deze maand ben ik er (eindelijk!) aan toe gekomen en heb ik het uitgelezen! Dit is wat ik ervan vond.

22. Heer van de Vliegen (Lord of the Flies) van William Golding
4/5 Als je kijkt op mijn nog-te-lezen-lijst op Goodreads, zie je dat bijna alle klassiekers erop staan. Heer van de Vliegen was daar ook een van. Ik kreeg het vorig jaar van de bibliotheek cadeau, omdat het een van de deelnemende boeken was van Nederland Leest. Net zoals de vorige boeken kwam ik er steeds niet aan toe tot nu. Mijn recensie kun je hier lezen.

23. Zac & Mia (Zac & Mia) van A.J. Betts
5/5 Op het boekenfestijn in Nieuwegein kocht ik Zac & Mia voor vijf euro. Dit boek wilde ik al super lang hebben (vorig jaar wilde ik het bij YALFest kopen, maar heb ik dat uiteindelijk niet gedaan), dus wat ben ik blij dat ik het heb kunnen lezen! Om heel eerlijk te zijn twijfel ik nog steeds of ik het vier of vijf sterren wil hebben, dus daar ben ik nog niet uit. Mijn recensie lees je hier.

24. Wonderkind (Prodigy) van Marie Lu
5/5 Als bedank kreeg ik dit boek van Gottmer cadeau (omdat ik daar stage had gelopen). Legend, het eerste boek, had ik vorig jaar gelezen, maar ik had de kans nooit gekregen om deel twee te kopen (ik heb het nog nooit bij mijn bibliotheek gezien), wat ontzettend jammer was, omdat Legend erg goed was. Ik zal maar niet te veel over dit boek praten, aangezien het deel twee is, dus dit is mijn recensie.

25. Finale (Champion) van Marie Lu
5/5 Na het uitlezen van Wonderkind had ik een dilemma. Zou ik verdergaan met deze serie en dus Finale lezen, of zou ik even een pauze nemen en dus beginnen aan The Song of Achilles. Uiteindelijk heb ik voor Finale gekozen omdat ik toch graag wilde weten hoe het verhaal eindigde en daar ben ik blij mee geweest, want ik ben nu bezig in The Song of Achilles en ik denk dat het heel moeilijk zou zijn geworden als ik weer moest terugschakelen naar de wereld van de Republiek na het lezen over Patroclus en Achilles en de Trojaanse oorlog. Dit is mijn recensie.

26. Attack on Titan Volume 6 (Shingeki no Kyojin #6) van Isayama Hajime
5/5 Het was alweer meer dan een halfjaar geleden dat ik deel vijf las van de Attack on Titan-manga, en meer dan anderhalfjaar geleden dat ik de eerste vier delen las. Aangezien ik anime niet heb gezien, had ik geen idee meer waar ik gebleven was, maar ondanks dat ben ik toch verdergegaan in dit deel. Het verhaal was af en toe verwarrend omdat het zo lang geleden was dat ik manga had gelezen en dus vergeten was hoe alles in elkaar zat (wat flashbacks waren en wat niet, bijvoorbeeld). Toch heb ik heel erg genoten (nou ja, 'genoten' is denk ik niet het juiste woord aangezien het verhaal over mensen etende reuzen gaat) van dit verhaal, dus ik ben erg benieuwd naar deel zeven!

27. Een Lied voor Achilles (The Song of Achilles) van Madeline Miller
4/5 Een boek waar ik veel lovende dingen over heb gehoord is The Song of Achilles, wat ook de grootste reden was waarom ik het wilde lezen. Daarnaast vind ik al die Griekse mythen ontzettend interessant, dus een andere pluspunt, toch? Of Niet? Dit is mijn recensie.

28. Makkelijk Leven van Herman Koch
2,5/5 Uiteraard wilde ik het Boekenweekgeschenk 2017 hebben toen ik erachter kwam dat het geschreven was door Herman Koch! Oké, ik ben niet zo'n fan van zijn boeken, maar die waren wel de eerste boeken die ik las voor Nederlands die ik leuk vond, dus Herman's boeken hebben een plekje in mijn hart. Daarom haalde ik Makkelijk Leven, maar vond ik het net zo leuk als zijn andere boeken? Dat lees je hier.

En uiteraard heb ik een aantal films gezien, waaronder Moonlight! (Die ik al wilde zien toen het nog geen Oscars had gewonnen, maar in de bioscoop kwam op tijden die mij niet goed uitkwamen en dankzij die Oscars de bioscoop heeft besloten om het een hele week te draaien op tijden die mij wél goed uitkwamen.)

Moonlight kun je hier lezen.

Black Mirror Seizoen 1 kun je hier lezen.

The Great Gatsby kun je hier lezen.

Wat heb jij in maart gelezen?

Reacties

Populaire posts