Recensie: Black Mirror Seizoen 1


Titel: Black Mirror
Gecreëerd door: Charlie Brooker
Acteurs: Chris Martin Hill, Hannah John-Kamen, Beatrice Robertson-Jones
Seizoen: 1
Afleveringen: 3
Genre: Drama, Sci-Fi, Thriller
Verschenen: 2011
Duur: ± 60 minuten per aflevering
Cijfer: 8,0 of 5/5 sterren

A television anthology series that shows the dark side of life and technology. (IMDb.com)

Ik begon Black Mirror te kijken doordat een bepaalde YouTuber (ahem, Dan Howell) het aanraadde, omdat het 'heel goed' scheen te zijn. Het stond op Netflix en nadat ik zag dat het eerste seizoen maar drie afleveringen had (net zoals Sherlock!)... Je kunt wel raden wat ik toen deed. Niet veel later had ik heel seizoen één gezien.

Black Mirror is een erg bijzondere tv-serie. Iedere aflevering heeft een ander verhaal en laat een ander aspect van de slechte kanten van technologie zien. Omdat het afspeelt in de nabije toekomst zijn de verhalen ontzettend realistisch en zouden ze, ondanks dat deze serie als Sci-Fi wordt gezien, echt kunnen gebeuren. Maar dan ook echt nu.

Het verhaal blijft vaag, maar ik zeg je, dat moet het ook blijven, omdat de 'pret' anders weg is. Dit is zo aangezien deze serie erg origineel is (als eerste volgt iedere aflevering totaal andere personages en speelt iedere aflevering ook nog eens af in een 'andere' wereld met een andere technologisch aspect).

Het acteerwerk is uitstekend, het verhaal is uitstekend en de kwaliteit is ook uitstekend. Eigenlijk kan ik niets bedenken wat deze serie slecht maakt. Daarom heb ik het ook toegevoegd aan mijn lijstje met favoriete tv-series, al weet ik natuurlijk niet of ik de volgende seizoenen ook zo goed vind als deze. Mijn favoriete aflevering van dit seizoen was in ieder geval de tweede.

Het is stom dat ik zo vaag moet blijven, maar ik raad iedereen aan om deze serie te kijken. Twijfel je nog? Dan moet je dat niet doen, want één, er zijn maar drie afleveringen, dus als deze serie je niets lijkt hoef je niet door twintig aflevering heen zoals bij Once Upon A Time en Supernatural en alle afleveringen gaan over iets anders, dus je kunt zelfs maar één aflevering kijken om te kijken of het je ligt. Maar serieus, ik raad íédereen aan om Black Mirror te kijken, omdat het zo realistisch is en ons een andere kijk geeft op technologie wat eigenlijk heel goed is, omdat iedereen altijd maar achter laptop en op hun telefoon zit.

Heb jij Black Mirror gezien?


Reacties

Populaire posts