De "Halloween Boeken" tag

En omdat het vandaag Halloween is, dacht ik dat het een leuk idee zou zijn om de "Halloween Boek Tag" te doen. Wat origineel zeg! (maar niet heus). De tag is bedacht door M.E. Walker op YouTube. Hier kun je originele video zien.

1. Decoraties - Het mooist gedecoreerde boekenkaft
Dit is een moeilijke vraag, want ik vind super veel kaften mooi! Zoals die van de Nederlandse versies van De 100, Seeker, Ik Geef Je de Zon, Vrees me...
De mooiste boekenkaft is denk ik (omdat het in oktober is uitgekomen) die van de geïllustreerde versie van Harry Potter en de Steen der Wijzen (Harry Potter and the Philosopher's Stone) door Jim Kay. Die is echt schitterend. Die trein... Zweinstein...

2. Kostuums - Een boek dat niet was hoe het er uit zag
Nou, dat is zeker De Alchemist van Michael Scott. De kaft is super mooi. Mysterieus. En het verhaal... het duurde maanden voordat ik het boek uit had. Dus nee. Dit boek was niet zoals hoe het er uit zag.

3. Overladen met snoep - Een boek dat je de hele tijd door moest lezen, en daarna de volgende een book-hangover van kreeg
Dit is waarschijnlijk Stad van Hemelse Vlammen (City of Heavenly Fire) van Cassandra Clare. Dit boek is massief, geweldig en hartverscheurend. Nou ja, ook niet hartverscheurend, maar leuk en leuk en nog eens leuk. En na dit boek wilde ik onmiddelijk Lady Midnight lezen, maar kon dat niet en nu nog steeds niet, omdat het nog niet uit is gekomen en dat nog een lange tijd niet gebeurd. En sindsdien heb in een hele lange book-hangover, totdat Lady Midnight is uitgekomen en ik het lees. En als ik Lady Midnight uit heb, heb ik weer een book-hangover, totdat ik het volgende boek kan lezen. *zucht* Het leven gaat door en door, hè?

4. Pompoenen uitsnijden - Een boek waarmee je moeite had maar uiteindelijk geweldig bleek
Seeker van Arwen Elys Dayton. Het begin, het eerste hoofdstuk had mij nog niet te pakken, maar daarna... Ja. Ik was in de ban van het boek (zie je wat ik daar deed? In de ban van het boek? In de ban van de ring? Haha).

5. Spokend huis - Een boek dat je op de rand( van je stoel) bleef houden
Volgens mij betekent dit een boek dat je heel erg spannend vond. Voor dat heb ik Het Bloed van Olympus (The Blood of Olympus) van Rick Riordan. Ik was zenuwachtig tijdens het lezen van dit boek. Want wat zou er gaan gebeuren? Hoe zou deze serie eindigen? Als je deze serie hebt gelezen weet je vast wel wat ik bedoel.

6. Geesten - Een boek waar je gewoon niet verder in komt
Ehh, Eragon van Christopher Paolini? Ik was na een aantal pagina's (volgens mij vijftig) gestopt met lezen en wilde nooit meer verder. Zo veel pagina's... Zo veel kleine letters...

7. Zombies - Een boek dat je steeds weglegde en steeds weer terug kwam
De Alchemist van Paulo Coelho. Het kostte mij maanden om dit boek te lezen. Ik vond het geen leuk boek, maar ik wilde het boek ook niet half gelezen laten, dus moest ik het wel uitlezen, wat ik beetje bij beetje deed. En dus legde ik het steeds weg en pakte ik het steeds weer op.

8. Vampiers - Een boek dat het leven uit je zoog
Voor deze vraag kies ik de Vrees-trilogie van Lauren DeStefano. Ik zeg niet dat deze trilogie slecht of stom is, maar ik vond vooral het laatste deel erg irritant. Alles wat er in gebeurde irriteerde mij en voor mij zou alleen het eerste boek voldoende zijn. Dat Rhine drie boeken lang haar broer zoekt... Nee. Ik werd er zó moe van.

9. Poltergeist - Je grootste boekengerelateerde ergernis
Ik haat het als ik mijn boeken uitleen en ze niet terugkrijg zoals ze eerst waren. Dan is er een kreukel, die er eerst niet was, ligt de onderkant van de rug open, of zit er vouwen in de rug. Dat haat ik. Als ik het zelf had gedaan zou ik er nog mee kunnen leven, maar als iemand ander het heeft gedaan... Had ik het boek beter niet uit kunnen lenen?

10. Frankenstein - Welke karaktertrekken van personages zou je bij elkaar puzzelen om één super personage van te maken en hoe zou je deze personage noemen?
Dit is echt moeilijk, maar goed, laten we beginnen. Percy Jacksons humor, Harry Potters moed, Warners intensiteit (Vrees me) en de mysterieusheid van de Duisterling. Deze personage zou ik Puck noemen. En ja, dat is naar Puck van De IJzerkoning van Julie Kagawa.
En voor een meisjespersonage kies ik: Annabeth Chase's wijsheid, Hermione Grangers wijsheid, Aysel's wijsheid (My Heart and Other Black Holes) en Clary Fray's dapperheid. Deze personage zou Cosette heten. En ja, dat is naar Cosette van Les Misérables van Victor Hugo. Wow. Ik ben echt inspiratieloos.

Sorry voor de erg slecht vertaalde vragen, maar ik vertaal dingen nogal letterlijk, dus... dan krijg je erg kromme teksten.

Reacties

Populaire posts