Yalfest!!!


Foto: Dizzie.nl

Jaa!!! Op 24 april 2016 is het zover: Yalfest!

Wat is Yalfest?
Yalfest is een evenement georganiseerd door Blossom Books en Best of YA Books, de twee grootste Young-Adult uitgevers van Nederland. Het principe van dit evenement is dat booklovers samen komen en samen een leuke dag hebben. Om het nog leuker te maken hebben Blossom Books en Best of YA Books besloten om verschillende workshops te organiseren en een aantal schrijvers uit het buitenland uit te nodigen.

Wie komen er allemaal?
Er komen vooral booklovers, oftewel bookgeeks, zoals ik. En natuurlijk veel schrijvers en uitgevers en iedereen die houdt van boeken.

Welke schrijvers komen er?
Veel buitenlandse schrijvers! Op dit moment is er bekend gemaakt dat deze schrijvers komen: Tahereh Mafi (Vrees me), Ransom Riggs (De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine) (Natuurlijk moet hij komen! Zonder hem is Tahereh niet compleet!), Tom Ellen & Lucy Ivison (Lobsters), Stephanie Perkins (Anna & the French kiss), Becky Albertalli (Simon vs. the homo sapiens agenda) en Arwen Elys Dayton (Seeker).
En natuurlijk zijn er veel Nederlandse schrijvers aanwezig.

Wat kun je allemaal doen?
Workshops, activiteiten en fotosessies met de schrijvers hierboven. Geen signeersessies?! Geen zorgen, iedereen krijgt aan het einde van de dag bookplates, stickers die je in je boek kunt plakken, met de handtekening van de schrijver van het boek. Waarom je je boeken niet kunt laten signeren? Het zit zo: niemand wilt uren in de rij staan voor een handtekening en daarbij alle activiteiten missen die op dat moment gaande zijn. Wat is de oplossing? Bookplates!
En niet te vergeten: boeken kopen!

Algemene informatie?
Yalfest vindt plaats op zondag 24 april 2016 in de Winkel van Sinkel, in Utrecht. De kaartjes kosten €42, 50, maar ze gaan als een speer de kassa uit! Een kaartje kopen doe je hier.

Wie ga ik allemaal zien op 24 april?

Reacties

Populaire posts