Recensie: Dag 21

De 100. Dag 21
Foto: Blossom Books
Dit is het vervolg op De 100 van Kass Morgan, een science-fiction boek over honderd jongeren die vanuit de ruimte naar de aarde worden gestuurd.
Als je De 100 nog niet gelezen hebt raad ik je aan om deze recensie NIET te lezen, om spoilers te voorkomen.

Dag 21 gaat verder waar De 100 is gestopt: Octavia is ontvoerd en Clarke en Bellamy zijn naar haar opzoek, Glass zit vast met Luke op Walden en Wells heeft blijkbaar de leiding gekregen over de overige jongeren. Dag 21, drie weken na de landing op aarde, komt aan en de jonge kolonisten hebben het niet gemakkelijk. De voorraad eten en medicijnen beginnen op te raken, op het moment dat verschillende jongeren mysterieuze ziekteverschijnselen beginnen te vertonen. Ook lijkt er een verrader in hun midden te zijn, terwijl ze samen horen te werken om zich te verdedigen tegen een onbekende vijand.

Ook al vind ik De 100 helemaal geweldig, moet ik helaas toch toegeven dat ik meer had verwacht van Dag 21. Het verhaal is opzich oké, maar naar mijn vinden had er meer spanning in mogen komen. Want hoe je kennis maakte met alle dingen in De 100 miste ik in dit boek. Dat wil niet zeggen dat ik dit boek niet leuk vond, maar wel minder leuk. Ik geef het namelijk 4 sterren van de 5.

Het verhaal wordt verteld vanuit vier perspectieven: Wells, Clarke, Bellamy en Glass. De eerste drie zijn op aarde, Glass is nog in het ruimteschip. In het vorige boek waren Wells en Clarke mijn favoriete personages, maar nu had ik geen favoriet. Of het komt door de tv-serie weet ik niet, maar wel dat het mij om de een of andere reden niet uitmaakte wat er met de personages gebeurde. Ging hij dood? Oké. Werd zij ernstig ziek? Oké.

De cover is ADEMBENEMEND! Of je weet het al of niet, mijn lievelingskleur is blauw en om Dag 21 helemaal in het blauw te zien is geweldig! Één van de redenen dat ik De 100 wilde lezen was door de cover. Een prachtige cover. En toen dit: Dag 21. Helemaal blauw. Geweldig.

Dat ik Dag 21 iets minder vind dan De 100 kan ook komen doordat het het tweede boek is in een trilogie. Wat mij opgevallen is is dat bij veel trilogieën het tweede boek net iets minder is dan het eerste boek en dat het laatste deel, het derde boek alles mooi afrond. Hopelijk bevalt Thuis mij meer en kan ik deze trilogie met een goed gevoel beëindigen.

Reacties

Populaire posts