Recensie: The Sword of Summer

The Sword of Summer
Foto: Bol.com
Ja hoor, Rick Riordan flikt het weer.

The sword of summer, of Het verdoemde zwaard, zoals het in het Nederlands heet, het eerste boek in de Magnus Chase en de goden van Asgard serie, gaat over Magnus Chase. Dûh. Magnus Chase is een zwerver uit Boston. Een doodnormale zwerver (behalve dat hij zestien is). En dan, op een doodnormale dag, wordt hij gevonden door zijn oom, die hem vertelt dat zijn vader een Noorse god is.
Hé, een halfgod! Net zoals Percy Jackson! Ja. En dat niet alleen, maar dat vertel ik je zo.
Magnus moet opzoek naar het verdoemde zwaard, ook wel bekend als the sword of summer (Oh, vandaar dat het boek in het Engels The sword of summer                                         heet!) om Ragnarok (de ondergang van de goden) te voorkomen. En de enige
 
Foto: Unieboek Spectrum
manier om het zwaard te vinden is om te sterven...

Magnus Chase zit net zoals Percy Jackson vol humor. Het is amper mogelijk om dit boek te lezen zonder te lachen. Ik bedoel, Thor die verslaaft is aan tv-series zoals Game of Thrones en Sherlock? Wie verzint het!
Dus als je meer dan vierhonderd bladzijdes lang wilt lachen: lees Het verdoemde zwaard.

Ook zit dit boek, net zoals De bliksemdief (en elk ander boek van Uncle Rick) vol actie en spanning. Er is nergens in het verhaal een gedeelte waarbij je denkt: "Oh saai, wanneer komt de actie weer?" 

Wat wel jammer is, is dat in dit boek geen liefde voorkomt. Geen "Annabeth" voor Magnus, zoals zij er wel was voor Percy, maar ja, je kunt ook niet alles hebben. 

Om dat weer goed te maken heeft Rick Rioraden weer een geweldige wereld geschapen, maar komen daar weer vragen bij los, want als iemand dood gaat, wie besluit waar de ziel heen moet gaan? Naar de onderwereld van Hades, de onderwereld van Osiris of naar de onderwerelden van de Noorse goden? Dit begint een beetje ingewikkeld te worden, niet waar?

Heeft Magnus Chase iets te maken met Percy Jackson? Jazeker! Komt de achternaam Chase je bekend voor? Magnus Chase is de neef van Annabeth Chase, de dochter van Athena, een Griekse godin, a.k.a. Percy Jacksons vriendin. Helaas moet ik wel vertellen (aan de Percy fans) dat Percy niet in dit boek voorkomt. Maar ja, wie weet of hij in het tweede boek, The hammer of Thor, wel voorkomt? 

Ik geef dit boek 5 sterren van de 5, wat ook wel 10 sterren van de 5 zou kunnen zijn. Gewoon een dikke tien. En ik raad je het zeker aan om dit boek te kopen, te lezen en aan te raden aan anderen, die Magnus Chase nog niet gelezen hebben.  

Als je niet lang kunt wachten op het volgende boek, er verschijnt op 3 mei een nieuw boek in een nieuwe serie: The hidden oracle, het eerste boek in de The trials of Apollo serie. Wie is al enthousiast? Ikke!

Reacties

Populaire posts