Mijn favoriete schrijvers

Iedereen heeft wel een schrijver waarvan hij/zij alle boeken van koopt. Of alle boeken van leest. Of gewoon van de boeken houdt. Dat heb ik ook. En daar heb ik een hele lijst van. Nou ja, een top 5 dat langzamerhand een top 6 werd. Een top 7... Laten we gewoon het rijtje afgaan.

7. Arwen Elys Dayton. "Yes!" denken de Seeker fans, al hoor ik ook daarbij. Dit boek viel niet echt in de smaak bij velen. "Ik kwam er gewoon niet doorheen.", "Euh... Ik ben op de helft gestopt met lezen...", "Het was te langdradig." of "Er is niets speciaals aan dit boek." zijn veel dingen die ik voorbij heb horen komen en daar werd ik verdrietig van. Was ik nou de enige die in de Seeker-fandom zat? Daar heb ik het antwoord nog niet op gevonden en ik hoop dat ik dat snel doe, want ik heb iemand nodig waar ik mee kan praten over hoe geweldig ik dit boek vind. Arwen Elys Dayton heb ik na het uitlezen van Seeker meteen toegevoegd aan deze lijst, hoewel ik haar geen hogere plaats gun, omdat ik Traveler nog niet heb gelezen. Zal ik dat boek net zo geweldig vinden als Seeker?

6. Jandy Nelson. O Jandy, wat heb je met mij gedaan? Ik geef je de zon raakte mij onmiddelijk en ik kon niet meer stoppen met lezen. En poef! Mevrouw Nelson klopte aan bij nummer 6 en ging daar wonen. Het verhaal van Noah en Jude is hartverscheurend en moet tientallen, nee, duizenden keren herbeleeft worden. Nu nog kijken of De hemel begint bij je voeten mij bevalt.

5. Tahereh Mafi. Wie is niet verliefd op de schrijfstijl van deze bijzondere modieuze schrijfster (ook nog eens getrouwd met een geweldige schrijver, Ransom Riggs!) en ze is ook nog eens de bedenker schepper van Warner! Ik weet niet of het door haar boeken komt of door haar personages, maar Tahereh Mafi was na zin één van Vrees me al op deze lijst beland!

4. Maggie Stiefvater. Ja! Deze Amerikaanse schrijfster kan niet alleen maar schrijven. Tekenen en schilderen behoren ook tot haar specialiteiten. En niet te vergeten, muziek maken! Piano, gitaar, zelfs de doedelzak speelt ze met gemak! Oké, dat rijmde, niet dat dat de bedoeling was... Maggie bracht een mythische wereld tot leven: Cabeswater met mysterieuze personages zoals Richard 'Dick' Gansey III, kortweg Gansey en Blue, maar ook de wereld met de Scorpio Races, en een wereld met weerwolven waarvan ik de boeken nog niet gelezen heb. *zucht* Mijn nog te lezen-stapel is alsmaar aan het groeien.

3. J.K. Rowling. Hè? Waarom staat The queen niet op nummer één? Dat leg ik even uit. De Harry Potter serie is mijn favoriete serie allertijden. Maar Jo niet. Heb je ooit Een goede raad gelezen? Ja? Nou, dan snap je het.

2. Michael Grant. Ja, de schrijver van Gone. Gone? Dat boek waar al die kinderen dood gaan? Ja. Michael Grant wist mijn hart te veroveren op het gebied van boeken met geweld en gruwelijkheden. En dat bezorgde hem een twee plaats. Gefeliciteerd!

1. Rick Riordan. Natuurlijk. De Myth master, de mythen meester, zoals de Engelse uitgevers hem noemen. Deze Amerikaanse schrijver nam me mee op reis over de hele wereld, van de Verenigde Staten tot Italië, van Rusland tot Egypte. En dát zonder mij een seconde te laten vervelen. Hij bracht Percy Jackson op aarde, de zeven halfbloeden, broer en zus Kane en nu ook Magnus Chase.

En dat was mijn lijst van favoriete schrijvers, in oktober 2015. Want ik ben 100% zeker dat dit gaat veranderen in de toekomst. 100% zeker. En met veranderen bedoel ik dat er andere schrijvers bijkomen, niet weggaan.

Reacties

Populaire posts