Help! Mijn boekenkast zit vol!

Iedereen heeft wel eens dit probleem: een te volle boekenkast. Alle planken staan vol met boeken en je hebt nog tien boeken liggen die ook in de kast moeten staan. Wat moet je doen? Het is heel simpel. Volg deze stappen en je kunt weer volop genieten van je boekenkast.

Stap 1
Een volle boekenkast betekent niet dat je een nieuwe boekenkast nodig hebt. Een nieuwe kast kost geld en niet iedereen heeft voldoende ruimte in huis om daar een nieuwe kast te plaatsen. Een goede manier om meer ruimte in je boekenkast te hebben is door stapels te maken van je boeken. Door stapels te maken kunnen er bijvoorbeeld acht boeken verticaal op de plank liggen waar er eerst zes boeken horizontaal stonden. Op deze manier kun je meer ruimte in je boekenkast creëren.

Stap 2
Ooit eens nagedacht om je boeken óp je boekenkast neer te zetten? Dit is een handige manier om nog meer boeken kwijt te kunnen. Plaats dan de boeken die je niet vaak pakt, omdat je anders elke keer dat je dat boek wil pakken een stoel moet halen omdat je er niet bij kunt. Dat is niet handig en kan ervoor zorgen dat je boeken omvallen en niemand wil verkreukelde boeken.

Stap 3
Heb je nog steeds te veel boeken en te weinig ruimte in je boekenkast? Verzin andere manieren om je boeken uit te kunnen stallen. Een leuk voorbeeld zijn zwevende boekenplanken. Deze bestaan uit een metalen beugel (L-vorm) en een stapel boeken. Hoe je een zwevende boekenplank maakt zonder een boek te vernielen kan zo.

Stap 4
Het is niet altijd nodig om alle boeken die je hebt in open kast te zetten. Heb je een kast met deurtjes die je niet gebruikt? Gebruik die dan voor de boeken die je niet per sé in je boekenkast hoeft te hebben.

Stap 5
Nog steeds te veel boeken? Dan zit er niets anders op om eens goed je boekenkast te doorzoeken en de boeken eruit te halen die je niet meer wilt. Verkoop ze, of geef ze weg aan iemand die je kent waarvan je weet dat hij of zij van dat boek zal houden.

Hopelijk weet je nu wat je moet doen als je geen ruimte meer hebt voor je boeken of heb je nog een tip over het hebben van veel boeken en weinig ruimte.

Reacties

Populaire posts