"Zal je liever Boeken" tag

Ik houd van tags! Door tags van andere mensen te lezen (op blogs) of kijken (op YouTube) kan je veel te weten komen over die persoon. Wat hij/zij leuk en niet leuk vindt, absoluut haat en graag wilt. Daarom doe ik de "zal je liever boeken" tag. Hierbij moet je kiezen tussen twee dingen en vertellen waarom je dat kiest. Ik zal maar beginnen (Ik heb ze vertaald vanuit het Engels. Daar heet deze tag de "would you rather book" tag).

1. Liever alleen series lezen of alleen stand-alone boeken (een boek zonder vervolgen) lezen?
Ik ben dol op series en kan het niet aan als een boek eindigt zonder dat het vervolgen heeft. Bij een serie kun je meer tijd doorbrengen met je favoriete personages en verheugen op hun volgende avontuur (als het vervolg nog niet uitgekomen is). Als je Vrees me van Tahereh Mafi uitleest héb je Breek me nodig, en als je Breek me uitleest, móét je Vertrouw me lezen. Als je alleen stand-alone boeken leest kun je tonnen boeken niet meer lezen. Geen Inwijding, De hongerspelen, De labyrintrenner...

2. Liever een boek lezen met een mannelijke of vrouwelijke hoofdpersoon?
Als je kijkt naar mijn lievelingsseries, kom je erachter dat meeste hoofdpersonen mannelijk zijn, dus voor deze vraag ga ik voor de mannelijke hoofdpersonen. Hiermee bedoel ik niet dat boeken met vrouwelijke hoofdpersonen niet goed of niet leuk zijn, maar ze behoren gewoon niet tot mijn favorieten. 

3. Liever alleen in een boekhandel winkelen of alleen op Bol.com?
Oké, ik geef het toe. Via Bol.com boeken kopen is veel makkelijker en sneller dan naar een boekhandel gaan, maar denk eens na: als wij allemaal alleen via Bol.com boeken kopen en niet meer bij een boekhandel, zullen alle boekhandels hun zaak moeten sluiten. Dan moet ik vaarwel zeggen tegen Boekhandel Stevens en kan ik daar niet meer heen gaan. Als je in een boekhandel een boek koopt kun je kijken of het boek een beetje beschadigd is of niet, en kun je als je thuis komt direct beginnen met het boek.
Als je via Bol.com een boek koopt moet je eerst wachten tot de postbode bij je langs komt om het pakketje af te leveren. Dat kost veel meer tijd dan het kopen van een boek in een boekhandel. En bij boekhandels kun je gewoon snuffelen tussen te kasten en kijken of een boek je iets lijkt en kijken hoe dik het is, want niets is belangrijker dan een goed dik boek! Meer leestijd!

4. Liever dat alle boeken films of tv-series worden?
Ik denk dat ik liever voor de films ga. Een film duurt twee tot drie uur en als je nagaat hoeveel boeken op deze wereld bestaan ben je heel veel jaar zoet, maar van ieder boek een tv-serie? Dat duurt veels te lang en komen er veels te veel series, seizoenen en afleveringen. 

5. Liever vijf pagina's per dag lezen of vijf boeken per week?
Waarom moet deze vraag nog gesteld worden? Het antwoord is duidelijk: vijf boeken per week. Ik bedoel, niemand heeft tijd om vijf boeken per week te lezen, behalve als je de hele dag thuis zit en uren zit te lezen. En op deze manier ben je veel sneller door je nog te lezen-stapel heen, als je er überhaupt nog doorheen kan zijn, omdat er iedere week wel een boek uitkomt dat je nog wilt lezen. *zucht*

6. Liever een professionele boekrecenseur of professionele schrijver zijn?
Het is mijn droom om een boek uit te geven, dus voor deze vraag ga ik voor de professionele schrijver! Wie houdt er niet van om een beroemde schrijver als vriend te hebben, of een kast vol boeken in je kamer te hebben met boeken die door jou vingers (door het typen!) op deze wereld zijn gekomen?

7. Liever dezelfde twintig boeken duizenden keren lezen of iedere zes maanden een nieuw boek lezen?
Zelfs al zijn het je favoriete boeken, om een boek tig keer te lezen kan vervelend worden. En zelfs al zitten er zes maanden tussen, een nieuw boek lezen is hetzelfde als op een nieuw avontuur gaan. Dus... iedere zes maanden een nieuw boek?

8. Liever een bibliothecaris zijn of de baas van een boekhandel zijn?
De baas van een boekhandel natuurlijk! Wie wilt nou niet de hele dag doorbrengen in een boekhandel? En je hebt ook de nieuwste boeken tot je beschikking!

9. Liever alleen je favoriete genre lezen of alleen je favoriete schrijver?
Ehmm... favoriete schrijver? Ik ga nog een lijst maken van mijn favoriete schrijvers, maar als je al hun boeken opteld kom je op een behoorlijke stapel uit. En dan kan ik mijn tijd weer doorbrengen met mijn favoriete personages en werelden en... toverspreuken leren?

10. Liever alleen fysieke boeken lezen of E-books?
Fysieke boeken natuurlijk! Ik heb E-books proberen te lezen, maar ik lees ze alleen als ik op vakantie ben en dan heb ik er ook niet echt zin in. Een fysiek boek kun je in een boekenkast zetten, aan andere mensen laten zien, uren naar staren, in je hand houden, aanraken, voelen, ruiken, scheuren... Oeps, die laatste hoort er niet bij, maar dat is ook een mogelijkheid. Ik vraag me af wat jullie van fysieke boeken en E-books vinden, dus reageer bij de opmerkingen!

Deze vragen heb ik vertaald via deze blog: Sincerely, a book nerd.

Reacties

Populaire posts