April Book Haul

Deze maand even iets anders dan een filmpje. Ik ga morgenvroeg weg op vakantie en ik film altijd met mijn moeders camera, maar aangezien we weggaan wilde zij haar camera weer en je snapt wel dat ik het filmpje nog niet gefilmd heb en het dus ook niet meer kan doen. Daarom even op de ouderwetse manier met foto's, al weet ik niet wat er nou zo ouderwets aan is. Om heel eerlijk te zijn ben ik wel blij dat ik deze book haul niet hoef te filmen, want er zijn echt super veel dingen en anders zou het filmpje waarschijnlijk iets van twintig minuten hebben geduurd omdat ik mijn waffel niet dicht kan houden.

We beginnen met de dingen die ik heb gekregen bij YALFest. Dit zijn er ontzettend veel, dus hopelijk zie je het een beetje in de foto.

De YALFest-goodiebag
Iedereen had twee boeken in zijn goodiebag zitten. Eentje die iedereen kreeg was De Glazen Troon van Sarah J. Maas. Dit boek heb ik al gelezen, maar had ik nog niet in bezit. Nu wel! Het andere boek verschilde bij iedereen. Je kon namelijk Op de Rand van het Niets, De Voordelen van Onbeantwoorde Liefde en Disruptor krijgen. Ik had de tweede zoals je ziet en wat was ik blij, want toen hoefde ik het niet meer te kopen.

De gratis spullen die ik heb meegenomen.

Op YALFest was ook een stand met gratis spullen die je mee mocht nemen. Er lagen ook een aantal posters, maar die heb ik niet meegenomen omdat posters de stomste dingen zijn om mee te sjouwen doordat je steeds bang bent dat ze verkreukelen. Dit zijn de dingen die ik heb gepakt. Het rechthoekige papiertje dat op Nimona ligt is een stickervel van Endgame. O, en dat ding van Blossom Books met de Nederlandse versie van Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe erop is een catalogus.


Ik had van tevoren al voorgenomen om Emmy's stand langs te gaan om wat kaarsen te kopen en dat heb ik ook gedaan. Hier zie je Ravenclaw en de kaars is blauw met blauwe glitters en een dennengeur. Het ruikt wel oké, al weet ik niet of ik wel tegen geurkaarsen kan. We zullen zien. (Eigenlijk had ik dit moeten bedenken vóórdat ik het kocht...) Emmy's winkel, Letters & Lights kun je hier vinden.


Toen ik Kids of Appetite liet signeren door David Arnold mocht ik wat boekenleggers pakken die op zijn tafel lagen (ik heb ze allemaal gepakt want dit boek is fantastisch) en kreeg ik ook nog een polsbandje waar KOA op staat. Dit polsbandje speelt een rol in het boek, wat dus betekent dat dit Kids of Appetite-merch is! Is dat niet cool?!


Ten slotte kocht ik op YALFest maar één boek (een wonder, niet waar?), namelijk de ARC (Advanced Readers Copy oftewel nog niet officieel verschenen boek) van Iskari van Kristen Ciccarelli. Van dit boek had ik nog nooit gehoord, en ik weet niet of het iets voor mij is, aangezien ik een beetje genoeg heb van al die Fantasy-verhalen met die rare verzonnen namen. Maar ja. Ik heb het dus, ik ga het lezen.

De volgende dag ging ik naar de boekhandel en kocht ik 13 Reasons Why van Jay Asher (ik vind het echt stom dat deze editie de titel niet als Th1rteen R3asons Why heeft geschreven), omdat ik de tv-serie hartverscheurend vond en ik wilde weten hoe het boek precies was.

Een vriendin gaf mij nog een late verjaardagscadeau, namelijk A Tragic Kind of Wonderful van Eric Lindstrom. Ik ben erg benieuwd naar dit boek, aangezien ik Wat Jij Niet Ziet helemaal geweldig vond. Eigenlijk heb ik een beetje spijt dat ik tegen die vriendin heb gezegd dat ik dit boek wilde, omdat Gottmer het gaat vertalen in het Nederlands. Maar hoe had ik dat kunnen weten, omdat ik dat nog helemaal niet wist?! Urgh. De boeken die ik nu heb van Eric Lindstrom zijn ook nog eens niet even groot... Alsnog, bedankt! Nu hoef ik niet te wachten tot september!


Eind februari nam ik een abonnement van zes maanden op Oor en dit is het tweede tijdschrift dat ik heb ontvangen. Het ligt nog steeds ongelezen op mijn bureau wat zou kunnen komen doordat ik naar niemand luister die in deze editie staat. Vorige maand was er nog Ed Sheeran, snap je? Nu niemand die ik leuk vind.


Ik kocht bij mijn bezoek aan de boekhandel nog een tijdschrift, namelijk eentje van Aniway. De reden waarom ik het kocht staat op de cover. Precies. Yuri!!! on Ice. Toen Joost een foto postte van deze editie op Instagram wist ik dat ik het moest hebben, dus nu heb ik het. Eerst nog de boeken voor school lezen, maar dan kan ik hieraan beginnen.


Wat is een maand zonder nieuwe albums? Nee grapje, dat doe ik liever niet elke maand, want cd's én boeken zijn nogal prijzig samen. Eerder zei ik al dat ik op vakantie ga en dat doen we door eerst een paar uur in een bus te zitten. Nu komt het probleem dat ik een soort van wagenziek ben en ik dus niets kan doen in auto's en bussen dan naar buiten staren en muziek luisteren. Nu snap je waarom ik drie nieuwe cd's binnen heb gehaald. Precies, om naar te luisteren. Van links naar rechts zijn dat Plus van Ed Sheeran (nu heb ik al zijn albums!), A Moon Shaped Pool van Radiohead (mijn favoriet van deze drie albums) en Hybrid Theory van Linkin Park (die ik in juni live ga zien!).


Het laatste ding in mijn book haul: Extremely Loud & Incredibly Close van Jonathan Safran Foer. Dit boek kocht ik gisteren op Koningsdag voor één euro. Ik ben erg voldaan, want het is nog in een redelijke goede staat (alleen de rug is geknakt) én ik wil dit boek al een lange tijd lezen, wat nu dus kan als ik de boeken uit heb die ik uit moet hebben.

Dit waren dus alle dingen die ik deze maand heb gekocht en gekregen. Er is veel geld uit mijn spaarpot gegaan, maar ik ben blij met alles wat ik heb kunnen toevoegen aan mijn verzameling.

Wat heb jij in april gekocht?

Reacties

  1. Dat is een goede haul! Ik heb Op de rand van het niets in mijn goodiebag van YALfest en toen ik hoorde dat de Voordelen er ook in had kunnen zitten baalde ik wel een beetje. Maar goed op de rand van het niets lijkt me ook superleuk! Tof dat je ook CD's meeneemt in je Haul! Ed Sheeran <3

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt! Op de Rand van het Niets klinkt inderdaad erg leuk. :)

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts