7 irritante dingen die ik doe

Even iets anders dan al die recensies: iets over mijzelf. Wat is er namelijk leuker dan jezelf helemaal vernederen? Niets, om heel eerlijk te zijn, maar ik doe het toch. Hier dus zeven irritante dingen die ik doe. Eerst wilde ik er tien doen, maar ik kwam nergens meer op, dus zeven dan maar...

Mijn Tab-probleem

Je hebt die mensen die heel veel windows openen op hun computer en je hebt mensen die heel veel tabs openen. Ik ben dat laatste geval. Kijk maar even naar deze foto.


Hier een random foto van Japan op Google Maps. Maar die tabs. DIE TABS.
Soms, nee, ik zweer je, dit is echt zo, zie je alleen nog de logo's, omdat er zo veel tabs open staan. Nu heb ik er 18 open staan, bijvoorbeeld. ACHTTIEN.

Nee, raak mijn boek niet aan!

Jup. Dat zeg ik letterlijk. Ik vind het vreselijk als anderen mijn boeken 'kapot' maken. Dus als je een van mijn boeken in je handen hebt: breek geen ruggen, laat geen vingerafdrukken achter en houdt het netjes, alsof het net nieuw is gekocht in de winkel. Alleen ík mag het vernielen. Tenzij het al vernield is omdat het tweedehands is gekocht, maar dat komt bijna nooit voor. Sorry als ik dit tegen je heb gezegd, maar het is waar.

Is hier een orkaan langsgekomen of zo?

Nee, dat was ik. Als ik ergens langskom, voornamelijk thuis, gebeurt er dit: de kastdeuren staan open, er ligt overal papier op de grond, op de tafels, op de stoelen, en is niets opgeruimd. Welkom in mijn rommelige leven. Waarom ik het niet opruim of dichtdoe? Geen idee.

Vijf minuten voor moed

Het vreselijkste wat je met mij meemaakt is als ik aan vreemdelingen of kennissen iets moet vragen. Stel, ik sta bij een kraampje en ik wil een boek kopen, maar er staat nergens wat de prijs is. Wat moet ik doen? Precies: vragen hoeveel dat boek kost. Doe ik dat ook? Nee. Eerst sta ik iets van vijf minuten voor dat kraampje en verzamel ik moet om te vragen hoeveel dat kost. Waarom dat niet meteen kan? Weet ik niet. Ik heb niet zo veel moed, denk ik. Dus ben ik met iemand anders? Dan is de kans groot dat ik diegene vraag om het voor mij te vragen. Irritant, hè?

Waarom sta je daar te staan?

Als ik naar een evenement ga ga ik meestal alleen, omdat niet iedereen van mijn vrienden altijd kan (dat zijn er niet veel). Het grootste probleem dat ik heb is dat ik mensen onthoud van het internet. Hiermee bedoel ik dat als ik je naam ooit langs heb zien komen op internet, of in ieder geval als je iets hebt gezegt, ik je onthoud. Het probleem dat dan ontstaat is dat ik je herken bij zo'n evenement en ik je dus 'ken'. Jij mij niet, maar ik jou wel. En dan ga ik naast je staan omdat ik niemand anders ken. Heel erg logisch, maar ook heel eng. Sorry iedereen waar ik naast heb gestaan, want ik ben helemaal niet met jullie bevriend. Ik heb alleen niet zo veel vrienden. :(

De ophoud-knop is nergens te vinden

Iets wat mij maar al te vaak gebeurd is dat als ik eenmaal weet dat iemand ergens van houdt, ik er niet over kan ophouden als ik er ook van houd. Ik ben erachter gekomen dat als ik eenmaal ergens van houd, ik er van alles over probeer op te zoeken (alleen als het fictie is. Bij echte mensen doe ik dat niet, want dat is stalken, tenzij ik het toevallig tegenkom) en al die dingen onthoud ik. Neem als voorbeeld Harry Potter. Kom ik erachter dat jij het ook leest, dan heb ik het daar alleen maar over en niet voor één dag, maar minstens voor één maand. Of langer. Sorry, maar ik ben eenmaal slecht in praten met mensen waarvan ik bijna niets weet. 

Kiki Translate

Vraag mij nooit, maar dan ook nooit, wat de Nederlandse vertaling is van een Engels woord, want negen van de tien keer ben ik het Nederlandse woord vergeten (het zit ergens in mijn achterhoofd) en dan kom ik met een rare vertaling. Of dan weet ik een Nederlands woord gewoon niet meer tijdens een gesprek en loop ik vast en zeg ik het maar in het Engels. Een keer wist ik namelijk niet meer wat 'plattegrond' was in het Nederlands en zei ik 'kaart' en 'map'. Lekker handig. Mijn vertaling is nog slechter dan die van Google Translate. Sorry mensen tegen wie ik zeg dat ik Engels wil studeren, maar ik ga GEEN vertaler worden want dat wordt het gewoon niet.

Doe jij irritante dingen?

Reacties

  1. Die vele tabbladen zijn mega herkenbaar! en ik kan ook echt een orkaan achterlaten in huis - soms snap ik echt niet dat mijn vriend met mij kan samenwonen. Ik laat mijn rotzooi overal slingeren XD

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts