Recensie: Once Upon A Time Seizoen 5

Afbeeldingsresultaat voor once upon a time season 5 poster
Titel: Once Upon A Time
Gecreëerd door: Adam Horowitz, Edward Kitsis
Gebaseerd op: Verscheidene sprookjes en verhalen
Acteurs: Jennifer Morrison, Lana Parrilla, Jared Gilmore
Seizoen: 5
Afleveringen: 23
Genre: Adventure, Family, Romance
Verschenen: 2015
Duur: ± 45 minuten per aflevering
Cijfer: 8,0 of 4/5 sterren

Emma Swan who has lived in the real world for her whole life is confronted by a child who says that she is his mother. He tells her that she needs to go to a town called Storybrooke. When she arrives Henry, her supposed son, tells her that she is they Savior that will wipe out a curse that trapped all the known fairy tale characters in the real world. She must discover the power to defeat the Evil Queen who cast the powerful curse. (IMDb.com)

Samen met mijn ouders en zusje heb ik de eerdere vier seizoenen gekeken van Once Upon A Time en zo ging het ook met het vijfde seizoen. Dit is het laatste seizoen dat (tot nu toe) op Netflix staat, en dat betekende dat we hierna Stranger Things zouden kijken! (Voor mij 'herkijken'.) Daarnaast was ik erg benieuwd hoe dit seizoen zou gaan, aangezien ik bepaalde dingen al aan zag komen. Wat die precies zijn zeg ik niet, want dat zijn vreselijke spoilers voor degenen die Once Upon A Time willen zien.

Dit seizoen is verdeeld in twee delen. Deel één was spannend, bijzonder en ontzettend interessant. Dat dit zou gebeuren wist ik al, maar hóé? Nope. Geen idee. Daarom was ik erg verrast. En ook door de plottwist! Dit deel was geweldig en is mijn favoriet van dit seizoen.

Het tweede deel was minder spannend, maar het bleef wel interessant (helaas had ik al foto's gezien van seizoen zes, dus was ik hier ook soort van voor gespoild). Voor mijn gevoel duurde het wel een beetje te lang. Het werd te langdradig en ik hoopte gewoon dat het snel voorbij zou zijn. Uiteindelijk is dat ook gebeurd en werd het nieuwe onderwerp (waar seizoen zes over gaat) geïntroduceerd. Hier was ik ook voor gespoild (yes, bedankt internet!), maar toch kwam het als een soort van verrassing. En de grootste plottwist. Ja, daar was ik ook al voor gespoild.

Zo te zien is dit het seizoen waar ik allemaal voor gespoild ben (eigenlijk wist ik niet dat ze allemaal in één seizoen zaten, daar kwam ik pas achter toen ik dit seizoen had gezien). Vind ik dat erg, die spoilers? Niet echt. Natuurlijk wil ik niet gespoild zijn, maar kom op, het is Once Upon A Time! Daarin is alles mogelijk!

Aan het eind begon Emma weer een beetje irritant te doen, maar omdat alle personages zo geweldig zijn vergeef ik het haar deze keer en zorgt het niet voor puntenaftrek. (In seizoen 4 was ze zó irritant...)

Houd je van sprookjes, fanfictie, veel personages en magie? Dan is Once Upon A Time dé perfecte serie. Er zijn op dit moment vijf seizoenen (zes komt iedere zondag op tv in de VS) met ieder 22 tot 23 afleveringen, dus als je nog niet begonnen bent kun je je alvast vermaken tot seizoen zes op Netflix komt. Ondertussen heb ik Stranger Things al herkeken, dus waarschijnlijk gaan we nu verder met de Star Wars-films!

Heb jij Once Upon A Time gezien?

Reacties

Populaire posts