Book Tag

Omdat ik weer moet wennen aan mijn dagelijkse routine (ook voor mijn blog) heb ik besloten om een tag te doen. Die zijn vaak snel te doen en leuk. Laten we beginnen met de Book Tag!

Do you have a certain place at home for reading?

Jazeker, ik lees thuis altijd in mijn kamer. Voornamelijk in mijn bed. Waarom? Het zit gewoon lekker en ik heb dat altijd uitzicht op mijn boekenkast.

Bookmark or a random piece of paper?

Dat ligt eraan. Meestal gebruik ik een boekenlegger, maar als ik op dat moment geen boekenlegger heb, pak ik de bibliotheekbon (als ik het boek heb geleend) of een kassabon. Verder heb ik volgens mij geen andere soorten boekenleggers gebruikt.

Can you stop reading anytime you want or do you have to stop at a certain page, chapter, part, etc.?

Dat ligt weer aan het boek. Als ik een heel goed boek lees, zoals Vrees Me van Tahereh Mafi, stop ik pas als ik het uit heb. Bij andere boeken stop ik gewoon aan het einde van een bladzijde, meestal op het moment dat de pagina moet worden omgeslagen. Bij heel saaie boeken lees ik per hoofdstuk, heel dikke boeken per aantal pagina's, en weer bij andere boeken stel ik doelen vast, bijvoorbeeld dat ik die dag tot bladzijde honderd moet hebben gelezen.

Do you eat or drink while reading?

Nee. Heel soms heb ik een kop thee, maar meestal lees ik alleen en doe ik niets anders.

Can you read while listening to music/watching TV?

Ja, dat kan ik, maar dan luister of kijk ik niet. Dat kan ik nou weer niet tegelijkertijd.

One book at a time, or several at once?

Meestal begin ik met een boek, vind ik het saai, lees ik een ander, vind ik die ook saai, en lees ik weer een ander boek. Dus ja, meerdere tegelijkertijd. Maar na een tijdje lees ik wel de boeken uit waarmee ik begonnen was.

Reading at home or everywhere?

Ik vind het fijner om thuis te lezen, maar soms lees ik op school, of als ik meega bij de sporttraining van mijn zusje. Maar vooral thuis. Of in het hotel.

Reading out loud or silently in your head?

Ik lees altijd in mijn gedachten. Van buitenaf ben ik stil, maar van binnen zit ik voor te lezen. Dus wat is het antwoord?

Do you read ahead or skip pages?

Waarom zou ik dat doen?! Er was wel een tijdje waarbij ik van tevoren keek wat de laatste zin in het boek was, maar ondertussen ben ik die gewoonte al afgeleerd. Bij sommige boeken moet je dat namelijk niet doen.
Dit doe ik wel als ik een boek voor school moet lezen en het supersaai is. Zoals De Donkere Kamer van Damokles, of De Tweeling.

Breaking the spine or keeping it new?

Ik breek geen ruggen, behalve als het boek gigantisch is, zoals Koekoeksjong van Robert Galbraith. Bij dat soort boeken heb ik geen zin om voorzichtig met de rug om te gaan.

Do you write in books?

Nee. Echt niet. Ik heb nog nooit iets geschreven in een boek. Oké, ik heb wel woorden ge-highlight in een woordenboek, maar dat was het.

Ik heb echt geen idee of ik iemand wel of niet moet taggen, dus ik zeg maar: als je deze tag wilt doen, dan tag ik jou.

Welke tag moet ik volgens jou doen?

Reacties

Populaire posts