Recensie: Yuri!!! on Ice Seizoen 1

Afbeeldingsresultaat voor yuri on ice
Titel: Yuri!!! on Ice
Gecreëerd door: Kubo Mitsurô, Yamamoto Sayo
Acteurs: Kristen McGuire, Jun'ichi Suwabe, Toshiyuki Toyonaga
Seizoen: 1
Afleveringen: 12
Genre: Animation, Drama, Romance
Verschenen: 2016
Duur: 23 minuten per aflevering
Cijfer: 8,5 of 5/5 sterren

Japanese figure skater Yuri Katsuki faces a crushing defeat during the Grand Prix finals and heads home, unsure of whether or not he wishes to continue his skating career. After a video of Yuri mimicking Russian figure skater Victor Nikiforov's routine goes viral, Victor decided to become Yuri'a coach, much to the dismay of his coach, his fans, and his fellow Russian skater Yuri Plisetsky. (IMDb.com)

Het is een tijd geleden dat ik anime heb gekeken. 2013, als ik het goed herinner. Waarom ik opeens besloot om Yuri!!! on Ice te kijken? Misschien omdat ik een e-mail ontving van Crunchyroll met de genomineerde anime's van 2016 en dat 'iedereen' op Instagram over deze anime praatte? Ja, ik denk dat dat het was, en dat ik wilde weten wat het verhaal was achter Victor en Yuri. Wist ik het dat ik deze serie in één dag af zou kijken.

Wat mij het meest verbaast is het feit dat deze anime over figuurschaatsen gaat, twaalf afleveringen lang, en dat het niet verveeld. Normaalgesproken kijk ik namelijk nooit sport op tv, dus dat dit mij wel boeit... Huh.

Ergens las ik dat hoe meer uitroeptekens in de titel van de anime zaten, hoe 'gayer' het was (op een positieve manier). Dat kan ik niet bevestigen, aangezien de enige andere animes die ik gekeken heb Vampire Knight en Shugo Chara zijn. Jep. Die. En die zijn niet te vergelijken met Yuri!!! on Ice. Maar wat ik wel kan zeggen, is dat deze anime ontzettend vaag is (qua romantiek), maar wel ontzettend aanwezig. En ook al vind ik het vreselijk om het op deze manier te zeggen (vooral hoe het gebruikt wordt), maar het is echt ontzettend gay (op een positieve manier.). Tijd om te shippen, zeg ik dan maar. *knipoog*

Super origineel is het verhaal niet, maar wel erg interessant. Zoals ik eerder al zei gaat het over figuurschaatsen, en omdat ik nooit sport kijk (en ook niet aan figuurschaatsen doe), wist ik in principe niets over deze sport. Gelukkig wordt er uitgelegd hoe alles werkt, dus bedankt, Yuri!!! on Ice! Dus wees niet bang dat je niets begrijpt, want ik begreep er ook niets van en ik kon er in ieder geval van genieten.

Ben je niet zo van anime? Kijk dan Yuri!!! on Ice! Het verandert je leven voorgoed. Hoop ik. Nou ja, eigenlijk hoop ik dat niet, want dan is je leven verpest, maar aan de andere kant steun je een deel van de Japanse cultuur, dus ik zeg vooral: kijk anime!

Ben je wel fan van anime? Kijk dan ook Yuri!!! on Ice, als je die nog niet hebt gezien! Het is geweldig, grappig, en interessant, en als je zin hebt om een nieuwe ship te hebben, waar wacht je nog op?

Daarnaast vond ik een filmpje op YouTube, waar iemand de intro heeft gebruikt met foto's van Dan & Phil, en het is perfect, dus als je een Phan bent: kijk het! (Ik barstte bijna in tranen uit. Sorry.)

Al zou ik wel even wachten met het beginnen met deze anime als je houdt van binge watchen, want we moeten nog een heel jaar wachten op seizoen twee (neem ik aan). Helaas. Nou ja, begin nu maar, dan kunnen we samen wachten en pijn lijden. Ha!

Heb jij Yuri!!! on Ice gezien?

Reacties

Populaire posts