Boekhandels: Saint George's (Berlijn)

Soms is het fijn om een tweedehands boekhandel te bezoeken. En als die Engelstalig is is het helemaal geweldig, toch? Zeker als je in een niet-Engels- of Nederlandstalig land bent en de taal daar niet of nauwelijks begrijpt.

In de buurt van Ocelot ligt Saint George's, een boekhandel met alleen maar Engelse tweedehands boeken.Saint George's is een boekhandel die mij heel erg herinnerd aan Shakespeare and Company in Parijs. Het grote aantal boeken, de rommeligheid, het krappe, maar fijne gevoel om omringd te zijn door kasten en kasten boeken... Geweldig.


Bij binnenkomst staan er links en rechts kasten vol boeken die niet op genre staan. Loop er maar eens langs, de kasten scannend. Zo spotte ik bijvoorbeeld Endgame en Hollow City.


Als er verder wordt gelopen kom je langs de kasten literatuur en poëzie. En dan kom je in de ruimte die in de foto hierboven staat afgebeeld. Voor de goede kijker kan je in het midden een extra kamer ontdekken. Het is de kamer met de witte muur met de zwarte stoel en het stukje kast dat net om de hoek lijkt te kijken. Zie je het? Ja? Dat is de kinder/YA-hoek. Dit kamertje staat vol met kinderboeken en Young Adult-boeken. Zo liggen hier boeken van Rick Riordan, Jonathan Stroud en Holly Black, maar ook van Suzanne Collins, Alyson Noel en John Green (vooral heel veel The Fault in Our Stars).


Saint George's is dé boekhandel die je als toerist moet bezoeken in Berlijn. Nou ja, als je geïnteresseerd ben in Engelse boeken. Ik noem dit de Duitse versie van Shakespeare and Co. en als ik ooit weer in Berlijn ben zal ik graag weer een bezoekje aan deze winkel brengen. Er heerst een fijne sfeer en de werknemers zijn erg aardig. Daarnaast kun je altijd wel een boek vinden dat je leuk lijkt (of die je al kent en graag wilt lezen). Kortom: een aanrader.

Ben jij ooit in Saint George's geweest?

Reacties

Populaire posts