Reizen: Berlijn

Misschien hebben jullie het gemerkt, misschien ook niet. Ik was in ieder geval een week op vakantie. Naar Berlijn.

Omdat Berlijn een ontzettend grote stad is heb ik niet alles kunnen zien. Jammer? Nee, want anders zou ik overweldigd zijn door alle informatie en gek worden. Oké, laten we gewoon beginnen bij het begin.

Omdat ik met de auto naar Berlijn ging (eigenlijk 'wij', want mijn ouders en zusje gingen ook mee) stopte ik in Polle, nadat ik eerst een bezoekje had gebracht aan Hamelen. Voor degenen die hier nog niet zo bekend mee zijn: Hamelen en Polle zijn plaatsen die deel uit maken van de sprookjesstreek (ik weet niet hoe dat gebeid in het echt heet). Hamelen heeft De Rattenvanger van Hamelen als sprookje en Polle Assepoester. Maar goed, dat was dat. In Hamelen bezocht ik mijn eerste twee boekhandels: lokale boekhandel met nieuwe en tweedehands boeken en Thalia.de.

De Thalia.de in Hamelen.

Boeken!

 De volgende dag kon ik eindelijk rondlopen in Berlijn. Als eerste ging ik naar de Brandenburger Tor, nadat ik het plein met de grijze stenen had bezocht. En daarna bezocht ik ook nog Mall of Berlin.

Memorial for the murdered Jews of Europe

Brandenburger Tor

Yay! Fandom merch!

Dag twee in Berlijn was aangebroken! Deze dag bezocht ik Checkpoint Charlie, een kruising waar vroeger spionnen elkaar ontmoetten, tevens de plek waar de Russische en Amerikaanse grens lag. Vervolgens bezocht ik op het Museumeiland het Nieuwe Museum. Dit museum staat vol Egyptische dingen, dus als fan van The Kane Chronicles van Rick Riordan moest ik daar natuurlijk heen. Uiteindelijk sloot ik deze dag af door de Sony Center te bezoeken.

Checkpoint Charlie

Mummy? Are you my mummy? (Kortom: de engste Doctor Who-aflevering die ik tot nu toe heb gezien (ik ben nog steeds bij seizoen 2, aflevering 3).)

Een stukje Berlijnse Muur.

Nog meer gasmaskers...

Een openlucht bibliotheek? Natuurlijk!

Op de brug naar Museumeiland: Vispony's!

De Sony Center met Captain America!

En het was alweer dag drie! Op deze dag reisde ik naar Potsdam om Sanssouci, het paleis van Frederik de zoveelste te bezoeken, waar ik helaas geen foto's kon maken. Wel van de tuin, waar een heleboel beelden stonden uit de Griekse mythologie! Daarna sloot ik de dag af door spaghetti-ijs te eten.

Er waren allemaal wolfbeelden en het eerste waar ik aan dacht was professor Lupin...

Sanssouci

En daar hebben we Minerva (oftewel Athena)!

Dit palviljoen lijkt wel uit de Efteling zijn gestapt!

Spaghetti-ijs!

De Duitse versie van Seeker!

Yesss.

Dag vier was de gehele dag geweldig. Als eerste bezocht ik Ocelot, een moderne boekhandel, die ik van tevoren had opgezocht en van plan was om daar heen te gaan. Over deze boekhandel komt later nog een post. Daarna bezocht ik Saint George's, een tweedehands boekenzaak, waar ik later ook iets over ga schrijven.

Ocelot

Saint George's

Deze dag sloot ik af door het kleurrijke gedeelte van de Berlijnse muur te bezoeken.

De Berlijnse Muur.

Op dag vijf bezocht ik Schloss Charlottenburg, een paleis vergelijkbaar met Sanssouci. Dit paleis had ik al snel gezien, dus bezocht ik nog even de tuin, om later naar de Kurfürstendam te gaan. Omdat het zondag was waren de winkels dicht, dus niet veel later keerde ik terug naar het hotel, nadat ik curry wurst had gegeten! (Want ik was toch al in Berlijn...)

Voor de muziekfans onder ons.

Curry worst!

En dit was het einde van mijn vakantie in Berlijn. Ik maakte een tussen stop in Meissen, een dorpje (?) dicht bij Dresden. Eerst bezocht ik nog een kasteel (?) waarvan ik niet meer weet hoe het heet of waar het was.

Het kasteel dat ik bezocht.

De volgende dag bezocht ik Dresden zelf. Eerst bezocht ik nog de Bastei, een mooi natuurgebied (waar ik uiteindelijk veels te veel moest lopen, ik leek wel op McKenna (maar dan onvoorbereid)!). In Dresden deed ik niet veel meer dan rondlopen.

De Bastei. Wonderbaarlijk mooi.

Een echt 'oerwoud'.

En toen was de één na laatste dag aangebroken. Deze dag stopte ik op de terugweg in Weimar, een plaats die bekend staat omdat Goethe en Schiller daar hebben gewoond. Voor degenen die niet weten wie dat zijn: het zijn schrijvers. In Weimar bezocht ik de Amalia Bibliothek en nog twee boekwinkels. Daarna vertrok ik naar het hotel, ergens in Bad Aroldsen.


De Amalia Bibliotheek!

Eckermann (Weimar): een echte aanrader.

Dit was de laatste dag. Het enige wat ik deed was naar huis gaan. En toen ik thuis was opende ik pakketjes. Dat lees je goed: pakketjes. Het waren er wel víér. En ik had niets besteld.

Ben jij ooit in Berlijn geweest?

Reacties

  1. Berlijn is zo'n mooie stad <3 Ik ben er jaren geleden geweest, maar zou graag nog eens terug gaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. WIJ ZATEN IN DE ZELFDE STRAAT ALS WAAR JIJ DIE FOTO HET GENOMEN VAN CHECKPOINT CHARLIE!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts