Mijn favoriete mannelijke personages #2

Het eerste wat ik wil zeggen is dat deze titel zo heet omdat ik ook een vrouwelijke editie wil doen, dus er zit niets achter het woord 'mannelijke', als iemand dat misschien denkt.

Er zijn talloze boeken met talloze personages die tot mijn favorieten behoren. En vreemd genoeg heb ik meer mannelijke dan vrouwelijke favorieten. Waarom? Geen idee. Ik heb wel vrouwelijke favorieten, maar die zijn zwaar in de minderheid. Sorry, girls.
Ik heb in ieder geval vijf personen gekozen die tot mijn favorieten behoren. En het zijn er eigenlijk veel meer dan vijf, maar die komen dan maar in een andere post. Aan welke fictionele jongens mag ik de eer geven om in deze post te verschijnen? Deze...

En ik had zin om hun namen voluit te schrijven. #Sorrynotsorry

18983983Richard Gansey III van The Raven Cycle van Maggie Stiefvater

Toen ik The Raven Boys las was ik meer een fan van Adam, maar toen ik The Dream Thieves had gelezen was ik hardcore Gansey-fan. Echt waar. En nu ben ik super zenuwachtig om The Raven King te lezen.
Maar goed, Gansey. Gansey zoekt al jaren naar een koning uit Wales, zonder enige succes. Maar toch gaat hij door. Ik waardeer zijn doorzettingsvermogen. En daarom is hij cool.

Anthony J. Lockwood van Lockwood & Co van Jonathan Stroud

26056512Lockwood was het personage waar ik onmiddelijk van hield na het lezen van één bladzijde van De Schreeuwende Wenteltrap. Ook al handelt hij soms niet zo slim (een beetje zoals Harry Potter), kan ik hem niets anders doen dan vergeven. En, hij heeft wel hele coole vrienden.
20554165
Grayson E. Spencer van de
Silber-trilogie van Kerstin Gier

Grayson wordt door Kerstin Gier als 'een beetje saai' beschreven. Misschien ben ik ook 'een beetje saai', want ik vind Grayson geweldig! En door Silber: het Derde Boek der Dromen ship ik hem met iemand anders dan eerst, dus jee, maar toch: Grayson is gewoon mijn favoriet van die vier vrienden. Henry vind ik maar niks. Maar goed, dat is mijn mening.

Computer Jack van
Gone van Michael Grant
8634475

Computer Jack, of gewoon Jack, is een bijpersonage die pas in de latere boeken een serieuze rol spelt. Toch is hij mijn lievelingspersonage. Misschien omdat hij een nerd is (Waarom zou hij anders Computer Jack heten?), misschien gewoon omdat hij cool is, ik heb eigenlijk geen idee.

25494343
Julian A. Blackthorn van
The Shadowhunter Chronicles van Cassandra Clare

Toen ik City of Heavenly Fire zat te lezen had ik al het gevoel dat ik van Julian zou houden in Lady Midnight. Ik wist het gewoon. En toen Lady Midnight eindelijk te koop was en ik het begon te lezen, werd mijn gevoel 'waargemaakt'.
Het klinkt misschien raar, maar Julian is een van de schattigste personages in alle boeken van Cassandra Clare. En cooler. Cooler dan Gabriel en Will en moderne Jem (de oude vind ik stom) en Simon. Het is gewoon JULIAN!!! JEE!!!

Welke fictieve personages zijn jouw favoriet?

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts