Januari Wrap-up

Zo, dat was weer de eerste maand van 2016! Ik ben er zeker van dat jullie goede voornemens weer zijn mislukt (die mislukken altijd, geloof me), maar dat iedereen weer een Reading Challenge is gestart. Bij Goodreads, bij Hebban, of gewoon in een schriftje. Mijn Challenge voor 2016 is 100 boeken. Of ik dat ga halen? Hopelijk. Vorig jaar was mijn doel om 80 boeken te lezen. Ik heb in totaal 119 boeken gelezen. Helaas net niet de 120, maar ja, 119 is voor mij een best groot getal, als je nagaat dat de rest van de wereld gemiddeld maar 30 tot 50 heeft gelezen.
Dus de boeken die ik deze maand heb gelezen:

1. De Boekendief (The Book Thief) van Markus Zusak
5/5 Normaal gesproken ben ik niet zo dol op boeken die afspelen in de tweede wereldoorlog. Dit boek is blijkbaar een uitzondering, want wat heb ik genoten! Nou ja, genoten is ook niet het juiste woord. Ik vond het boek in ieder geval erg bijzonder, omdat het verhaal verteld wordt door de Dood. De schrijfstijl was mooi en ik kon niet stoppen met lezen. Die 500 bladzijden zijn het echt waard. Enne... ik kon het niet laten om een traantje weg te pinken. Een echte aanrader! Nu nog de film kijken...

2. De Hongerspelen (The Hunger Games) van Suzanne Collins
5/5 Oké, het eerste wat ik zeg is dat ik 1, dit boek al heb gelezen, twee keer zelfs, en 2, dit boek voor school moest lezen. Nou. Dan snap je het al. Eerder heb ik dit boek in het Nederlands gelezen en deze keer moest het in het Engels, omdat mijn docent Engels had besloten om dit boek met de hele klas te lezen. Jee! Maar niet heus. Ik was nogal teleurgesteld, want ik wilde iets nieuws gaan lezen. Toch heb ik weer genoten van dit boek, dus het blijft een 5/5. Wat wel geinig is dat ik het voor het eerst las in 2012. De tweede keer was in 2014 en de derde keer, nu dus, in 2016! Om de twee jaar dus. Ga ik het weer lezen in 2018?

3. Onsterfelijk (The Immortal Rules) van Julie Kagawa
5/5 Een paar jaar geleden las ik De IJzerkoning, waar ik heel erg van genoot. Toen zag ik tussen de e-books die je kon lenen bij de bieb dit boek staan, dus heb ik het onmiddelijk gedownload. De Iron Fey serie begon mij een beetje te vervelen (vooral door The Call of the Forgotten. Ethan is zo irritant.) en ik was bang dat dit boek ook iets in die trant zou zijn, maar gelukkig was dat niet zo. Qua plot gebeurd er op zich niet zo veel, maar als je kijkt hoe het is geschreven... Geweldig. Ik ben ook meteen begonnen aan deel 2, Bloedband.

4. Star Wars Trilogie (Star Wars Trilogy) van George Lucas, Donald F. Glut en James Kahn
4/5 Ik had nogal veel slechte reacties gezien van dit boek, maar toen ik het begon te lezen moest ik toegeven dat het niet zo slecht was. Natuurlijk verdient dit boek geen 5 sterren, omdat de films die verdienen, maar als toevoeging was dit boek wel leuk. Dat dit de films zijn in boek-vorm vond ik leuk, omdat ik dan niet per sé de films hoefde te kijken.
Het boek kost 12,50 en heeft meer dan 550 bladzijdes, dus als je nieuwschierig bent, het is niet zo duur (sommige boeken met dit aantal pagina's kosten vaak 25 euro). Als je een Star Wars-fan bent raad ik je zeker dit boek aan. Het is een mooi boek voor bij je collectie.

5. De Avonturen van Alice in Wonderland & in Spiegelland (Alice's Adventures in Wonderland & Through the Looking-Glass) van Lewis Carroll
3/5 Toen ik dit boek in bezit kreeg (eigenlijk leende ik het van mijn zusje) was ik heel erg enthousiast over dit boek. Ik bedoel, het is Alice in Wonderland! Een super bekend boek die talloze keren is verfilmd! En toen las ik het. Waarom ik het maar drie sterren geef? Dat lees je hier.

6. De Schreeuwende Wenteltrap (The Screaming Staircase) van Jonathan Stroud
5/5 Ik ben begonnen met het lezen van dit boek, omdat ik zulke goede dingen erover had gehoord. De vraag die over bleef was of ik het ook leuk zou vinden of niet. Nou, blijkbaar vond ik het geweldig, anders had ik het geen 5 sterren gegeven! Wat ik ervan vond lees je hier.

7. Bloedband (The Eternity Cure) van Julie Kagawa
5/5 Ik was redelijk verbaasd toen ik dit boek zelfs beter vond dan Onsterfelijk! Ik heb voldoende series gelezen waarbij het eerste boek geweldig was en de rest steeds minder werd, maar bij deze trilogie was dat niet het geval. Mijn recensie kun je hier lezen.

8. Oog om Oog van Buddy Tegenbosch
4/5 Ik was ook redelijk verbaasd toen ik dit boek best wel goed vond. Normaal gesproken lees ik geen boeken van Nederlandse schrijvers, maar blijkbaar vind ik dit wel oké. Hiermee wil natuurlijk niet zeggen dat ik opeens van iedere Nederlandse schrijver hun boeken ga lezen, maar sta ik er wel meer voor open. Wat ik van Oog om Oog vond lees je hier.

9. Het Diner van Herman Koch
4/5 Voor Nederlands moest ik vier Nederlandse literaire werken lezen. Toen mijn vader dit boek kocht en ik zag dat het op mijn literatuurlijst stond, begon ik het meteen te lezen. Niet veel later had ik het uit en was ik blij dat het eindelijk niet over de tweede wereld oorlog ging. Mijn recensie is hier te lezen.

10. Artemis Fowl (Artemis Fowl) van Eoin Colfer
3/5 Wat was ik teleurgesteld! Nadat een vriendin mij deze serie aanraadde begon ik erg enthousiast aan dit boek. Ik verwachtte een boek dat leek op Percy Jackson en Harry Potter, boordevol actie. In plaats daarvan kreeg ik dit. Lees hier mijn recensie.

11. Offergave (The Forever Song) van Julie Kagawa
5/5 Dit boek was echt een geweldige afsluiting van de Blood of Eden-trilogie! Ik moet wel toegeven dat ik een beetje bang was dat het einde te cliché zou zijn, wat vaak bij andere boeken zo is of dat het zou eindigen net zoals De Grisha van Leigh Bardugo. Die vond ik namelijk niet echt geweldig. Lees hier mijn recensie van Offergave!

12. De Fluisterende Schedel (The Whispering Skull) van Jonathan Stroud
5/5 En weer kon ik niets anders doen dan van dit boek houden. Deze serie is en blijft gewoon geweldig. Net zoals Offergave was ik een beetje bang dat ik dit boek niet zo leuk zou vinden als de vorige of dat het te cliché zou zijn. Mijn recensie kun je hier lezen.

13. Een Studie in Rood (A Study in Scarlet) van Sir Arthur Conan Doyle
4/5 Ik heb in december alle Sherlock-afleveringen gezien en heb ik besloten om het eerste Sherlock Holmes-boek te lezen, Een Studie in Rood. Het lijkt een beetje op aflevering één van de TV-serie, maar voor de rest is het heel erg anders. Ik had de boeken anders verwacht, vandaar de vier sterren in plaats van vijf.

Het is je misschien opgevallen dat ik sinds Alice in Wonderland & in Spiegelland voor iedere boek een recensie heb. Dat wil ik ook graag zo houden, dus hoop ik voor ieder boek dat ik in de toekomst lees een recensie te schrijven! 

Enne... Normaal lees ik niet zoveel boeken in een maand. Ik denk gewoon dat deze maand een uitzondering was. Hoop ik... Nou ja, in dit tempo haal ik vast wel die Reading Challenge! Nu alleen nog maar hopen dat ik niet in een reading slump terecht kom...

Reacties

Populaire posts