Mijn favoriete series aller tijden

Iedereen heeft wel eens dat hij/zij een boek uit een serie zit te lezen en denkt: dit is het. Dit is mijn favoriete serie! JA DIT IS HET!!!

Nee.

Dat is niet je favoriete serie. Want twee maanden later lees je een ander boek. Je ogen worden groot van verlangen naar het vervolg. Je weet het. Dit is je favoriete serie. JE FAVORIETE SERIE!!!

Wacht, maarre... je hebt nu twee favoriete series? O. Wat nu???

Je hebt officieel bekendgemaakt dat je twee favoriete series hebt. Drie. Vier. Vijf.

Deze keer tel ik af van 10 tot 1 wat mijn favoriete series zijn, nu, op dit moment, in januari 2016. Laten we beginnen. O, en nog een kleine mededeling. Van sommige series heb ik alleen het eerste deel gelezen, maar vond ik het gewoon zo geweldig dat het onmiddelijk in deze lijst terecht is gekomen.

10. Project Persefone (Don't turn around) van Michelle Gagnon
Door deze serie ben ik fan geworden van boeken over hackers. Ik bedoel, is een hacker niet cool? (Behalve als je zelf gehackt wordt.) Ik houd van deze boeken. Ze zijn GEWELDIG! Hoewel ik het laatste boek iets minder vond (mijn ship kwam niet uit! :( ) ben ik er een grote fan van. I love it!

9. De Hongerspelen (The Hunger Games) van Suzanne Collins
Wie houdt nou weer niet van deze boeken? Ik in ieder geval wel. Ik las deze boeken toen ze heel erg in de hype waren, omdat de eerste film toen uitkwam. Wat ik wel stom vind aan deze serie zijn de films en de hype. Ik háát de hype. Vraag me niet waarom. En waarom ik niet van de films houd? Jennifer Lawrence is een geweldige actrice, maar ik vind Katniss gewoon een beetje vervelend. Te vervelend. De laatste film vind ik wel te gek. Maar dat is maar één van de víér, dus vind ik de films nog steeds niet leuk.

8. Lockwood & Co. (Lockwood & Co.) van Jonathan Stroud
Toen ik dit boek in de bieb zag leende in het onmiddelijk, omdat het een favoriet is van Boekhandel Stevens en ik er geweldige dingen over had gehoord. Ik kon niets anders doen dan er meteen in beginnen en ik was verslaafd! Nog steeds heb ik delen 2 en 3 niet gelezen, maar wil ik dat wel zo snel mogelijk doen. En natuurlijk alle boeken aanschaffen!
Voor de mensen die deze serie niet kennen: Lockwood & Co. is Sherlock Holmes met geesten.

7. Seeker (Seeker) van Arwen Elys Dayton
Ik las deel 1 en ik kon het onmiddelijk niet meer wegleggen. Op dit moment zit ik te verwachten op de vertaling van Traveler (ik heb Seeker in het Nederlands en anders passen ze niet bij elkaar in de kast) dus kan ik niet zeggen of ik die net zo leuk vind als het eerste deel. Ook heb ik The Young Dread nog niet gelezen. Wat ik wel stom vind, is dat iedereen die ik ken dit boek niet heeft gelezen, niet uitgelezen of het maar een 6 geeft. Kom op, mensen! Zijn hier wel fans in Nederland?

6. Touching Juliette (Shatter me) van Tahereh Mafi
Ahh, Warner... Deze trilogie las ik in een ruk uit. En als ik het nog een keer zou moeten lezen zou ik dat weer doen. Het blijft mij fascineren. De schrijfstijl... De wereld... De personages... En de covers. Die zijn zo mooi... Ik kan er uren naar blijven staren... Het is geweldig perfect.

5. Gone van Michael Grant
Deze serie bevat zes boeken. Zés! Veel mensen die ik ken zijn maar tot boek 3 gekomen, omdat ze het "te langdradig" vonden. Tss. Echt niet. Ik vind Gone geweldig. Ze zijn spannend, af en toe een beetje gruwelijk, maar voor de rest heel erg leuk. Nou ja, leuk. Meer dan de helft van de personages gaat dood en dat zijn allemaal kinderen. Ze muteren, worden opgegeten, vermoorden elkaar... Kortom: de moderne versie van Lord of the Flies van William Golding. Waar ik je wel voor moet waarschuwen: hecht niet al te veel waarde aan de personages! Mijn favorieten zijn allemaal gestorven. Het is eigenlijk de bekende Game of Thrones-waarschuwing.

4. Percy Jackson en de Olympiërs (Percy Jackson and the Gods of Olympus) van Rick Riordan
O, wat houd ik toch van deze boeken. Ik las ze in de brugklas, in een hele vreemde volgorde, en toch houd ik van ze. Het eerste boek van Rick Riordan dat ik las was De Laatste Olympiër. Snap je het nu, met die vreemde volgorde?
Percy Jackson heeft mij alleen maar meer van de Griekse mythologie laten houden, door zijn humor, maar ook omdat ze je heel veel leren. Ik wist al veel van die mythen, maar door Percy ken ik er veel meer!
Als je niet weet of deze serie je iets lijkt, kijk 1. Niet de film, en 2. Lees ze in het Engels. Ze zitten vol humor. Niet dat de Nederlandse vertaling slecht is, maar sommige dingen die grappig waren in het origineel zijn niet vertaald als grappig.

3. De Helden van Olympus (The Heroes of Olympus) van Rick Riordan
Het is eigenlijk best wel bijzonder dat een schrijver twee series in mijn top tien heeft zitten. Maar ja, dat kan ook niet anders als die schrijver juist je lievelingsschrijver is.
Uncle Rick's humor is geweldig en het is ook onmogelijjk om één van zijn boeken te lezen zonder hardop te lachen. Nou, mij is het in ieder geval nooit gelukt.
De Helden van Olympus is nog spannender dan Percy Jackson (het is een spin-off), heeft nog leukere personages en nog mooiere covers. Maar Percy blijft Percy, dus hij blijft cool en awesome.

2. The Raven Cycle van Maggie Stiefvater
Wat maken een stelletje vrienden mij nou weer uit? Heel veel! Ik doe een paar dagen over een Maggie Stiefvater-boek, niet omdat ze slecht zijn, maar doordat de schrijfstijl zo mooi en goed is! En omdat ik ze in het Engels lees en de schrijfstijl die Maggie heeft (vooral de keuze van woorden) nogal pittig is. De covers zijn geweldig en de personages zijn bijzonder. Ik heb nog nooit een ander YA-boek gelezen met zulke gedetailleerde personages.

1. Harry Potter van J.K. Rowling.
Natuurlijk. Waarom ook niet? Ik ben opgegroeid met Harry Potter (niet letterlijk, maar toen ik jong was begon ik met het lezen van deze boeken). Ik ben er een grote fan van. Ik wil naar alle dingen die met Harry Potter te maken hebben, ook al kan ik er niet heen, omdat het in een ander land is of te duur of weet ik veel allemaal. Voorbeelden? Harry Potter and the Cursed Child, The Wizarding World of Harry Potter (daar ben ik al geweest, maar dat is al vier jaar geleden. Of meer. Ik weet het niet meer.), The Making of Harry Potter... Wat is er nog meer? O ja! De film die volgend jaar te zien is in de bioscoop! Fantastic Beasts and where to find them. Ik kan niet wachten!

Oké, nog één laatste.

The Lunar Chronicles van Marissa Meyer
Love. Love. Love. I love it!
Sprookjes? Check. Mensen op de maan? Check. Androids en cyborgs? Check. Deze serie heeft alles wat je maar kan verzinnen. Nou ja, niet alles, maar wel veel. Ieder boek is een hertelling van een sprookje. Zo gaat het eerste boek over Assepoester, Cinderella in het Engels en dan begrijp je ook wel waarom boek 1 Cinder heet. Het tweede boek gaat over Roodkapje, boek 3 over Rapunzel en boek 4 over Sneeuwwitje. En dat allemaal in een futuristische wereld. Geweldig.

Wat zijn jouw favoriete series en waarom?

Reacties

Populaire posts