Recensie: Auggie & Me (Wonder #1.5, 1.6, 1.7)

25860865
Titel: Auggie & Me: Three Wonder Stories
Auteur: R.J. Palacio
Bevat: The Julian Chapter #1.5, Pluto #1.6, Shingaling #1.7
Genre: Contemporary, Middle Grade
Verschenen: 27 augusts 2015
Pagina's: 380
Uitgever: Corgi
Bindwijze: Paperback
Prijs: £7,99
Cijfer: 8,0 of 5/5 sterren

WONDER tells the story of Auggie Pullman: an ordinary boy with an extraordinary face, whose first year at school changed the lives and the perspectives of everyone around him.

AUGGIE & ME is a new side to the WONDER story: three new chapters from three different characters - bully Julian, oldest friend Christopher and classmate Charlotte - giving an insight into how Auggie has touched their own lives. Published previously as digital shorts entitled THE JULIAN CHAPTER, PLUTO and SHINGALING, this collection is a thought-provoking, surprising, infuriating, heartbreaking and heartwarming must-read for the thousands of readers who loved WONDER.

In mijn vakantie naar Engeland en Ierland, was ik niet de enige die boeken kocht: mijn zusje deed het namelijk ook. Aangezien zij een grote fan van Wonder was, was dit een van de boeken die ze had gekocht: Auggie & Me, een bundel van de drie novelle's bij het boek Wonder. Ik wilde het natuurlijk ook lezen, en niet veel later had ik het boek uit. 

Omdat dit boek drie verhalen bevat, zal ik het over ieder verhaal hebben.

The Julian Chapter

In dit verhaal is Julian de hoofdpersoon, en verteld hij waarom hij is begonnen met het pesten van Auggie. 
Wat dit verhaal eigenlijk wil zeggen, is dat Julian niet dé slechterik is, maar ook niet dat hij onschuldig is. Hij is onaardig, gemeen geweest en hij moet niet als de schurk gezien worden. 
Van alledrie de verhalen, is dit verhaal het meest noodzakelijk om gelezen te worden.
Ik vind Julian nog steeds vreselijk, maar ik begrijp hem wel beter, wat ik erg fijn vind. Mijn favoriete stukje van het hele boek zit trouwens in dit verhaal, dus dat zegt al heel wat!

Pluto

Pluto is mijn minst favoriete verhaal. Het gaat over Christopher, Auggie's vriend van vroeger. Het was interessant, natuurlijk, maar ik moet zeggen dat dit verhaal niet echt iets heeft toegevoegd aan Wonder. En verder... Tja, ik kan niet echt meer iets zeggen over dit verhaal, want dan kom ik in de spoilerzone.

Shingaling

Dit verhaal is mijn tweede favoriete verhaal (wat logisch is, aangezien The Julian Chapter op nummer één staat en Pluto op drie). Net zoals Pluto voegd het niet echt veel toe aan Wonder, maar was het wel interessant om te lezen.
Shingaling vond ik op een moment wel te lang duren. Kijk, een verhaal kan heel leuk zijn, maar als er op een bepaald gedeelte dat niet zo interessant is wordt gefocust, verliest het mijn aandacht. Dat is dus wat er bij dit verhaal gebeurde. Het verhaal had eerder mogen zijn geëindigd.

Auggie & Me: Three Wonder Stories is een leuke toevoeging tot het boek Wonder. De verhalen voegen weliswaar niet al te veel informatie toe aan het boek, maar zijn wel erg interessant en daarom een aanrader. Heb je Wonder gelezen en wil je meer? Dan is dit boek hét boek dat je zoekt. Heb je Wonder nog niet gelezen? Dan raad ik je aan om dat wel te doen, want dat boek is geweldig.

Heb jij Auggie & Me gelezen?

Reacties

  1. Ik heb Wonder alweer een lange tijd geleden gelezen, maar ik vond het een super mooi boek! Toch denk ik niet dat ik Auggie & Me ga lezen; ik houd het gewoon bij mijn fijne herinneringen aan het oorspronkelijke boek :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts