Recensie: Kindred Spirits

26365537
Titel: Kindred Spirits
Auteur: Rainbow Rowell
Genre: Contemporary, Young Adult
Verschenen: 25 februari 2016
Pagina's: 96
Uitgever: MacMillan
Bindwijze: Paperback
Prijs: £1,00
Cijfer: 8,0 of 5/5 sterren

'Everybody likes everything these days. The whole world is a nerd.'
'Are you mad because other people like Star Wars? Are you mad because people like me like Star Wars?'
'Maybe.'

If you broke Elena's heart, Star Wars would spill out. So when she decides to queue outside her local cinema to see the new movie, she's expecting a celebration with crowds of people who love Han, Luke and Leia just as much as she does. What she's not expecting is to be last in a line of only three people; to have to pee into a collectible Star Wars soda cup behind a dumpster or to meet that unlikely someone who just might truly understand the way she feels. Kindred Spirits is an engaging short story by Rainbow Rowell, author of the bestselling Eleanor & Park, Fangirl and Carry On, and is part of a handful of selected short reads specially produced for World Book Day.


Op de eerste dag van mijn vakantie in Engeland stopte ik in een plaats genaamd Colchester. Op het eerste gezicht was het gewoon een plaats, maar o, ik wist niet wat mij te wachten stond: ze verkochten namelijk Kindred Spirits van Rainbow Rowell, een ontzettend gewild boek dat supermoeilijk te verkrijgen is, en ik zag het daar gewoon liggen op een tafeltje! Daarnaast kostte het alleen maar één pond, dus huppakee, die ging mee. 

En dat was het waard, ook al had ik dit boekje in één keer uit. Het verhaal is geweldig. Oké, er gebeuren niet zo veel dingen, maar wat moet je anders, met deze aantal bladzijdes? Het is wel heel gedetailleerd, dat wel. 

Kindred Spirits is niet alleen geweldig, het is ook super schattig en kom op, STAR WARS! O, en diversiteit is zeker weten aanwezig, want ja, in dit dunne boekje, komen al heel veel mensen voor die niet blank zijn. 

Er is maar één minpunt aan dit verhaal, en dat is dat het te kort is. Ik wil meer! Misschien is het daarom zo goed, omdat het zo kort is... Het is Rainbow Rowell in ieder geval gelukt om weer een adembenemend cool verhaal te schrijven.

Daarom raad ik dit boek aan. Als je het ooit ziet liggen, koop het en geniet ervan. Ik zou namelijk niet weten waar je het anders zou kunnen kopen. Amazon.de heeft er volgens mij nog een paar, maar als die weg zijn weet ik het ook niet meer.

Heb jij Kindred Spirits gelezen?

Reacties

Populaire posts