Recensie: BZRK Apocalypse (BZRK #3)

18710282
Titel: BZRK Apocalypse
Auteur: Michael Grant
Serie: BZRK #3
Genre: Science Fiction, Young Adult
Verschenen: 8 mei 2014
Pagina's: 448
Uitgever: Electric Monkey
Bindwijze: Paperback
Prijs: 11,53
Cijfer: 8,0 of 5/5 sterren

Noah and Sadie have seen death, and it holds no fear for them. Madness does, though. And losing each other. But they will not sit back, helpless witnesses to an invisible apocalypse. The world is being destroyed from the inside out. It's time to take up the fight once more, in the streets and in the nano. And they'll give everything they have to stop the Armstrong Twins. But are the Twins the ultimate enemy? Nobody has ever known the identity of Lear, the shadowy leader of BZRK. Just who have they been fighting for? As madness spreads like a plague, one thing becomes terrifyingly clear: this was Lear's game all along. And Lear hasn't been playing fair.


Ik ben een grote fan van de boeken van Michael Grant. Ze zijn bloederig, niet het juiste voorbeeld voor jonge kinderen en hebben een super angstaanjagende wereld. Kortom: niet voor mensen met een zwakke maag (niet dat die het niet mogen lezen, maar het was een voorbeeld). En zo kon ik, toen ik rond zat te neuzen in een boekhandel in Ennis, Ierland, BZRK Apocalypse niet laten liggen (aangezien het 'maar' vier euro kostte).

De eerste twee boeken van deze ge-wel-dige trilogie  zijn in het Nederlands uitgegeven door Best of YA, maar om de een of andere reden hebben ze boek drie nooit vertaald. Aangezien ik de eerste twee had geleend bij de bieb, heb ik deze serie nooit uit kunnen lezen (omdat de bieb nou eenmaal meer Nederlandse dan Engelse boeken heeft). En nu, eindelijk, na een paar jaar, is het mij gelukt!

Omdat ik BZRK Reloaded een hele tijd geleden heb gelezen, kon ik mij nauwelijks iets (lees: niets)herinneren wat er was gebeurd. Het enige wat ik nog wel wist was het begin van BZRK, Charles en Benjamin en de biots. O, en de namen van de hoofdpersonen, natuurlijk. Dat was het. En zo begon ik BZRK Apocalypse ontzettend sloom.

Uiteindelijk ben ik het verhaal ingekomen en had ik het niet veel later uit, maar schrok ik halverwege wel heel erg. Ik was namelijk vergeten dat Michael Grants boeken zo goor waren en dat hij net zoals George R.R. Martin niet te vertrouwen is. Alle personages zijn in gevaar. Ze kunnen allemaal sterven. Iedereen. Zelfs de hoofdpersonen.

Ondanks dat en het feit dat ik mij nauwelijks iets herinnerde van de eerste twee boeken, heb ik toch ontzettend genoten van dit spectaculaire slot. Het einde was geniaal. Echt, geniaal, al hoop ik wel dat onze wereld nooit in die van BZRK zal veranderen. Alsjeblieft niet, zeg.

Veel meer kan ik eigenlijk niet zeggen over dit boek, je moet gewoon blind het verhaal in gaan en hopen dat je meegesleurd wordt. Nou ja, van dat laatste denk ik wel dat dat gaat gebeuren...

BZRK Apocalypse is een geweldige conclusie van de BZRK-trilogie. Het zijn weliswaar bizarre boeken, maar wel ontzettend goede. En goor, natuurlijk, want het is Michael Grant.
Ik raad dit aan, maar wel als je er heel erg zeker van bent, want als je meer een romantische lezer bent, zou ik deze boeken met geen haar aanraken! Alvast veel plezier met lezen en hopelijk wordt je niet BZRK. ;)

Heb jij BZRK Apocalypse gelezen?

Reacties

  1. Ik vond BZRK Apocalypse iets minder goed dan de voorgaande boeken, maar misschien komt dit omdat ik de hele serie aan één stuk las. Hierdoor was ik stiekem toch een beetje klaar met de personages en het verhaal. Zeker een zeer goede serie - en lekker bloedstollend - maar zonder afwisseling werd het me toch een beetje te veel van het goede..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat de boeken heel erg op elkaar lijken heb je wel gelijk in, dus waarschijnlijk heeft het feit dat ik dit boek goed vond inderdaad wel te maken dat ik het veel later las dan de eerste twee. Er is veel minder verschil tussen de vijanden in het verhaal dan bij Gone.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts