Recensie: Harry Potter and the Philosopher's Stone (Harry Potter #1)

Titel: Harry Potter and the Philosopher's Stone
Regisseur: Chris Columbus
Serie: Harry Potter #1
Gebaseerd op: Harry Potter en de Steen der Wijzen van J.K. Rowling
Acteurs: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Richard Harris
Genre: Adventure, Family, Fantasy
Verschenen: 22 november 2011
Duur: 152 minuten
Cijfer: 9,0 of 5/5 sterren

This is the tale of Harry Potter, an ordinary 11-year-old boy serving as a sort of slave for his aunt and uncle who learns that he is actually a wizard and has been invited to attend the Hogwarts School for Witchcraft and Wizardry. Harry is snatched away from his mundane existence by Hagrid, the grounds keeper for Hogwarts, and quickly thrown into a world completely foreign to both him and the viewer. Famous for an incident that happened at his birth, Harry makes friends easily at his new school. He soon finds, however, that the wizarding world is far more dangerous for him than he would have imagined, and he quickly learns that not all wizards are ones to be trusted. (IMDb.com)

Sinds ik bij de Harry Potter Studio's in Engeland ben geweest, heb ik een ontzettende zin gekregen om weer in de wereld van Harry Potter te duiken. Daarom hebben mijn zusje en ik besloten om alle films te kijken: iedere dag eentje. En zo kwam het dat ik op de bank zat om weer te genieten van Harry Potter and the Philosopher's Stone.

Hoe vaak ik deze film heb gezien weet ik niet. Minstens vijf keer. En toch blijft het iedere keer weer even leuk. Het acteerwerk is niet super geweldig, maar wat verwacht je anders van een stelletje elfjarigen die nog nooit in een film hebben gespeeld?

Zoals iedereen wel weet is dit een boekverfilming en zoals de meeste verfilmingen zijn er ontzettend veel dingen van het verhaal weggehaald die normaal gesproken wél gebeuren in het boek. Bij de film van The Book Thief had ik daar een ontzettende last van, maar bij de Harry Potter-films heb ik dat om de een of andere manier nooit gehad.

Harry Potter and the Philosopher's Stone is een geweldige film die ik aan iedereen aanraad. Zelfs als je deze film al een aantal keer hebt gezien: organiseer een avondje met een aantal vrienden of je familie en duik weer in de wereld van Harry Potter! Heb je nog nooit iets gezien of gelezen van deze serie? Dan raad ik je aan om het boek te lezen en/of de film te kijken! Harry Potter is iets wat je echt ooit moet hebben gelezen en gezien!

Heb jij Harry Potter and the Philosopher's Stone gezien?

Reacties

  1. Ik zag de film twee dagen terug, voor het eerst, nadat ik de eerste twee boeken vorige week uitlas. Ik ben nog behoorlijk nieuw in Harry's wereld, maar ik vond het fantastisch. Ik ben blij dat ik dit allemaal voor het eerst mag beleven en wat je recensie betreft: mee eens! Dat schrijf je fijn :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jee! Een nieuwe Potterhead! (Iemand die fan is van Harry Potter, voor het geval je het niet weet.) Welkom!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts