Recap: Februari

Ik heb besloten om te beginnen met een nieuwe rubriek! Voortaan (hoop ik) ga ik elke maand kort de hele maand langs met wat voor dingen ik heb gedaan die met boeken, films, tv-series, muziek en YouTube te maken hebben. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Don't Hug Me I'm Scared

Een van de populairste YouTube-series is Don't Hug Me I'm Scared en die had ik nog niet gezien, dus wat besloot ik te doen? Precies, ik keek alle zes filmpjes. Na een beetje research kwam ik erachter dat er vooral twee groepen zijn: de één vindt deze serie geniaal, terwijl de ander het háát. Wat vond ik ervan? Geweldig. Ja, het was wel een beetje raar, maar ik zou nooit op iets als dit gekomen zijn, dus ik geef het vijf sterren. Dit is het eerste filmpje, maar let wel op: als je niet houdt van smerige dingen, zou ik dit niet kijken. Nou ja, zó smerig is het ook weer niet, maar als je niet tegen foto's van echte organen kunt, dan zou ik dit niet kijken.

Riverdale


Een van de nieuwe tv-series op Netflix (en The CW) is Riverdale. Deze serie is gebaseerd op een hele bekende strip, Archie. Ken je Archie niet? Misschien heb je ooit gehoord van het liedje met Sugar, oh, honey honey. Ja? Dat is van Archie. Ik zou deze serie beschrijven als een high schooldrama + moord, en dan voor alle leeftijden (maar niet té jong). Eerst dacht ik dat deze serie niets voor mij zou zijn (want ik heb het niet zo met die romantische series en zo), maar dat is Riverdale helemaal niet! Vooral dat romantische komt nauwelijks voor (al gaat het er wel over). Op dit moment zijn de eerste vijf afleveringen te zien, en komt iedere vrijdag weer een nieuwe, dus ik kan niet wachten! Mijn favoriete personage? Dat is denk ik Jughead (die toevallig gespeeld wordt door Cole Sprouse die Cody is in The Suite Life of Zack and Cody, maar dat is niet de reden waarom hij mijn favoriete personage is). Heb je Riverdale nog niet gezien? Kijk het!

Stranger Things Seizoen 2 Super Bowl Trailer


Ik ben een grote fan van Stranger Things, dus toen de trailer van seizoen twee op YouTube te zien was, was ik heel erg blij. Al duurde dat niet lang, want WAT GAAT ER GEBEUREN MET WILL?! Hopelijk niet iets heel ergs... maar waarschijnlijk is dat wel het geval... En WAT GAAT ER GEBEUREN MET MIKE?! LAAT HEM MET RUST THESSALHYDRA!

Trots en Vooroordeel Leesclub Hebban

Ik denk dat ik de verkeerde e-mailadres heb ingevuld bij de winacties van Hebban, want ik kreeg de mail dat ik mee mocht doen met de leesclub van Trots en Vooroordeel via een ander mailadres (daar kwam ik achter toen het boek werd bezorgd door de postbode). Maar ja, ik heb dus mijn eerste Britse klassieker gelezen! Weliswaar in het Nederlands, maar toch!

Vinyl Theatre


Op YouTube ben ik geabonneerd op Fueled by Ramen, de platenmaatschappij van Twenty One PilotsFall Out Boy en Panic! at the Disco, maar ook van een heleboel andere bands, waaronder Vinyl Theatre. Hier had ik, zoals je al kunt raden, nog nooit van gehoord, maar aangezien ze een nieuw album hadden, had Fueled by Ramen vier nummers op hun kanaal geüpload. Die zag ik, en omdat de cover erg mooi was (blauw + een origami kolibri + de titel Origami, wat Japans is) besloot ik erop te klikken. Ik heb er geen moment spijt van gehad, dus hier introduceer ik jullie aan Vinyl Theatre. Een leuk weetje: wist je dat Vinyl Theatre heeft getoerd met Twenty One Pilots in de Verenigde Staten? Was ik daar maar bij geweest...
Mijn verjaardag!

Het was mijn verjaardag, dus ik kreeg boeken cadeau. Duh. Daarom had ik deze maand meer boeken om te laten zien dan normaal in mijn book haul.

Monster - Michael Grant

26082351

Het zevende / eerste boek van de spin-off-serie van Gone heeft én een officiële titel gekregen, én een officiële cover! En het is zo mooi...

BRIT Awards

Afgelopen woensdag keek ik de BRITs op YouTube, die daar gehost werd door Casper Lee. In principe zag je hem alleen maar als de reclame kwam (als je de BRITs via de tv keek), maar nog steeds. Ik ben niet een super grote fan van Casper (al volg ik hem wel), maar het was wel leuk om hem bij een programma als dit te zien (mijn ouders keken het ook, en voornamelijk mijn vader vond hem raar, maar ja, dat is hoe YouTube in elkaar zit). De afgelopen drie jaren waren Dan en Phil altijd de hosts, dus ik ben helaas een jaar of drie te laat.

Singer Laren


Na een lange tijd heb ik weer een museum bezocht en daar heb ik dit filmpje van gemaakt.

OOR

Tijdens het opruimen van de tijdschriften in de bibliotheek (daar werk ik) kwam ik een tijdschrift tegen dat Oor heette. Mijn eerste gedachte was dat het over iets ging dat met biologie te maken had, maar nee hoor, het ging over muziek. Toen mijn oog viel op de bands die erin werden besproken (Red Hot Chili Peppers, Nirvana, Radiohead, The xx, enzovoorts) besloot ik thuis op te zoeken hoe duur een abonnement was. Dus ja, ik heb nu een abonnement van zes maanden waarbij ik een CD krijg thuis gestuurd, dus we zullen zien wat ik van dit tijdschrift vind. Misschien raad ik het wel aan.

En hiermee beëindig ik het eerste deel van deze nieuwe rubriek. Wat vind je ervan? Moet er nog iets bij?

Wat heb jij in februari gedaan?

Reacties

  1. Het zou misschien fijn zijn als je het onder verdeelt onder een aantal categorieën, zodat alles makkelijker te vinden valt. Net zoals je bijvoorbeeld doet bij de 'dingen waar ik me op verheug'- rubriek. Verder is het een erg leuke rubriek. Ik ben nu al benieuwd naar de vervolgdelen van deze rubriek!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De reden waarom ze allemaal zo staan, is omdat het op datum staat, dus het begint bij het begin van februari en gaat zo langzaam de hele maand door. Maar bedankt!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts