Recensie: Nimona


30239413
Titel: Nimona
Auteur: Noelle Stevenson
Genre: Graphic Novel, Fantasy, Young Adult
Verschenen: 16 mei 2016
Pagina's: 266
Uitgever:
Blossom Books
Originele titel: Nimona
Bindwijze:
Paperback
Prijs: 15,00
Cijfer: 8,5 of 5/5 sterren

NIMONA
is een impulsieve jonge gedaanteverwisselaar met een uitzonderlijk talent voor schurkenstreken, die zich besluit op te dringen als sidekick aan superschurk

BALLISTER ZWARTHART
zodat ze samen zijn snode plannen naar een hoger niveau kunnen tillen.

Hun missie: bewijzen dat heer Ambrosius Goudzak en zijn collega’s van het Instituut voor Rechtshandhaving & Heldendom niet de helden zijn die ze pretenderen te zijn. Als hun plan escaleert en de hele samenleving in gevaar brengt, realiseert Zwarthart zich dat Nimona’s gave net zo duister en mysterieus is als haar verleden. En dat haar wilde, onvoorspelbare kant misschien wel gevaarlijker is dan hij wil toegeven...

Dit en meer vind je in deze briljante graphic novel van Noelle Stevenson, die al je verwachtingen over het genre omverschopt.
 


Ik ken Noelle Stevenson al een tijdje (bijvoorbeeld van Fangirl van Rainbow Rowell), en toen alle BookTubers het lieten zien in hun Book Hauls, wilde ik het uiteraard ook lezen. Vorig jaar gaf Blossom Books het uit, maar ik heb het nooit gekocht, totdat ik vorige week dit boek in de bibliotheek zag liggen. Nou ja, 'boek' is ook niet het goede woord. Graphic Novel. Voor de mensen die niet weten wat een Graphic Novel is: een Graphic Novel is vergelijkbaar met een strip, maar in plaats van een hele serie van dunne boekjes, is het één verhaal in één groot boek. Meestal dan, want er zijn natuurlijk ook uitzonderingen.

Aangezien ik in mijn hele leven geen andere strips heb gelezen dan Suske en Wiske en Asterix, was ik een beetje bang dat ik Graphic Novels niet zou begrijpen of dat het verhaal te oppervlakkig zou blijven. Dat was gelukkig niet het geval. Ik kreeg dezelfde emoties als bij een normaal boek.

Het beste is om dit verhaal in te gaan zonder veel te weten, want gespoild worden gaat heel makkelijk en dat verpest eigenlijk het verhaal. (Ik wist bijvoorbeeld al iets wat ik eigenlijk niet zou moeten weten.)

Nimona heeft een ontzettend mooi verhaal en mooie illustraties (mijn goden, wat kan Noelle mooi tekenen!). Ik kon niets anders doen dan ontroerd worden, want tjonge, ik heb al een lange tijd niet meer zo'n mooi boek gelezen. (Als we even niet denken aan Huis van Glas van Len Vlahos.)

Ik raad Nimona aan iedereen aan. Zelfs als je nog nooit een strip of een Graphic Novel hebt gelezen, want dan is dit boek het juiste boek om in de wereld van de illustraties te komen. Zelf ben ik erg benieuwd naar Noelle's volgende Graphic Novel, die volgends Goodreads dit jaar uitkomt, dus ik ben benieuwd.

Heb jij Nimona gelezen?

Reacties

Populaire posts