Recensie: Dan and Phil Go Outside


31452121
Titel: Dan and Phil Go Outside
Auteur: Dan Howell, Phil Lester
Genre: Nonfiction, Humor, Biography
Verschenen: 3 november 2016
Pagina's: 224
Uitgever: Ebury Press
Bindwijze: Hardcover
Prijs: 20,99
Cijfer: 8,5 of 5/5 sterren

A personal collection of candid photos and insightful stories from Dan and Phil’s adventure ‘in the real world’

Dan Howell and Phil Lester, avoiders of human contact and direct sunlight, actually went outside. Travelling around the world on tour, they have collected hundreds of exclusive, intimate and funny photos, as well as revealing and captivating side notes, to show the behind-the-scenes story of their adventure.


Een van mijn verjaardagscadeaus was Dan and Phil Go Outside van de YouTubers danisnotonfire en AmazingPhil. Aangezien ik een grote fan van hen en hun filmpjes ben, moest ik dit boek natuurlijk hebben, dus bedankt dat ik dit boek heb mogen krijgen!

Dan and Phil Go Outside is eigenlijk Dan and Phil's Story of TATINOF in boekvorm, maar dan met meer foto's en leuke feiten en achtergrondinformatie. Zo is DAPGO ook meer een fotoboek dan een leesboek en is het niet echt vergelijkbaar met The Amazing Book is Not on Fire, omdat dát boek meer informatief is dan een fotoboek.

Het beste is om Dan and Phil Go Outside te lezen na The Amazing Tour is Not on Fire gezien te hebben, omdat het hele boek daarom draait. In principe hebben Dan en Phil alleen maar foto's gekozen die genomen zijn toen ze aan het toeren waren in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten (Australië zit er niet bij, maar het wordt wel genoemd, omdat het boek al ingeleverd was bij de uitgever toen ze in Australië zaten). Heb je TATINOF niet gezien, dan begrijp je de helft van de foto's (of eigenlijk allemaal) niet en dat is zonde. Helaas zijn de enige manieren om deze show te zien óf het in het echt te hebben gezien óf het te kopen op YouTube voor tien euro. Een beetje prijzig, maar het is het wel waard als je fan bent.

Toen ik vorig jaar TABINOF las, had ik erg hoge verwachtingen, omdat iedereen er zo positief over was, dus was ik een beetje teleurgesteld toen ik het uit had. Het miste gewoon íéts. Hetgeen wat het miste heeft DAPGO wel en ik heb het direct vijf sterren gegeven (en direct in één keer uitgelezen). Komt het door het feit dat het vooral foto's zijn? Ja. Maar ook omdat het Dan en Phil zijn en ik ondertussen (van toen ik TABINOF las tot nu) helemaal geobsedeerd raakte (met het kijken van de filmpjes, niet van hen of zo), en omdat het over hun reizen gaat en reizen leuk is (vakantie foto's zijn leuk, tenzij je er uren over blijft praten of als het foto's zijn van Londen, want daar wil ik heel graag (weer) heen).

De foto's zijn erg leuk en er zitten genoeg professionele als zelfgemaakte in. De leukste zijn naar mijn mening toch de foto's die door Dan en Phil zelf gemaakt zijn, omdat ze grappig zijn, alledaags (maar ook weer niet) en zo Dan en Phil zijn. Er is niet zo veel tekst, alleen waar nodig is, dus ik vloog letterlijk door het boek heen (zoals ik zei heb ik het in één keer gelezen).

Het enige waar ik mij aan stoor is dat er een aantal typfouten in staan. Nou ja, er is eentje waar ik mij héél erg aan stoor. Op de pagina van The Bean in Chicago staat iets als 'How many Dan and Phil's do you see?'. Zie je het? 'Phil's'? Dat is zo irritant. Urgh, Dan. Waarom?!

DAPGO is een must have voor fans, al is het moeilijk te begrijpen als je de tour niet gezien hebt. Nou ja, dat is een beetje overdreven. Wat wel zo is, is dat je gespoild wordt voor de tour en tja, dat is niet zo fijn. Heb je TATINOF wel gezien? Dan raad ik je aan om dit boek zo snel mogelijk te lezen en bekijken! Ik heb zin gekregen om de tour en de Story of TATINOF te herkijken. Misschien doe ik dat wel in de vakantie. Wie weet. En nu wacht ik op boek drie van Dan en Phil, als die ooit komt. Al wacht ik eigenlijk ook op nieuwe filmpjes. Urgh, het leven is moeilijk.

Heb jij Dan and Phil Go Outside gezien? 

Reacties

Populaire posts