Recensie: Geek Girl (Geek Girl #1)

25800982
Titel: Geek Girl (Knap Anders)
Auteur: Holly Smale
Serie: Geek Girl #1
Genre: Contemporary, Romance, Young Adult
Verschenen: 2014
Pagina's: 304
Uitgever: Gottmer
Originele titel: Geek Girl
Bindwijze: Paperback
Prijs: 5,00 +/-
Cijfer: 8,0 of 4,5/5

Van geek naar chic

Harriet Manners weet een heleboel: 
- Kauwgom is streng verboden in Singapore
- Naaktslakken zijn tweeslachtig
- Een mens lacht gemiddeld 15 keer per dag

Maar ze begrijpt niet waarom niemand op school haar aardig vindt. Dan wordt ze tot haar stomme verbazing ontdekt door een scout van een modellenbureau. Dit is dé kans om van haar geeky imago af te komen en die grijpt ze met beide handen aan. 

Mijn zusje kocht dit boek op het Boekenfestijn in Uden (ik zweer je, dit is het laatste boek van die plek die ik heb gelezen en ga lezen) en toevallig stond het op mijn nog-te-lezen-lijst, dus wilde ik het lezen. En dat heb ik gedaan!

Geek Girl is zo'n boek dat tussen Middle Grade en Young Adult in hangt. Ik vind het erg vergelijkbaar met de boeken van Rick Riordan (qua leeftijdsgroep en manier van schrijven en verhaal). Geek Girl zou ik namelijk niet vergelijken met de boeken van Cassandra Clare.

Maar goed, wat vind ik van dit boek? Als eerste moet ik toegeven dat ik niet wist dat dit boek over modellen zou gaan. Ja ja, ik weet het, ik had de flaptekst moeten lezen vóór ik aan het boek begon, maar weet je, dat vind ik stom, want dan weet ik al ongeveer hoe het verhaal zal gaan. Dus ik miste het woord MODEL, en toen ik bij dat punt kwam in het verhaal kreeg ik bijna een hartstilstand van schrik, want Geek Girl zou over de modewereld gaan en laat ik daar nou helemaal geen interesse in hebben!

Toch vond ik (tot mijn stomme verbazing) dit boek erg leuk en vloog ik erdoorheen als een hazewindhond (oké, dat is een stomme metafoor). Dat gedoe met modellen stoorde mij niet en uiteindelijk genoot ik er zelfs van, aangezien Harriet zelf ook niet echt geïnteresseerd was in mode.

Laat ik het nu over Harriet hebben. Harriet wordt een geek genoemd en blijkbaar is het op die school iets slechts, want ze wordt helemaal gepest en zo. Daarom vind ze dat een geek ook iets slechts is. Hier was ik het totaal niet mee eens, aangezien ik mijzelf een geek noem en dat iets positiefs vind. Daarnaast was ik ook een beetje verbaasd met wat er met geek werd bedoeld. Als ik aan een geek denk, zie ik iemand voor me die fan is van allerlei boeken, tv-series en films (iemand zoals ik dus). Maar in Geek Girl wordt een persoon die allerlei feiten en weetjes kent een geek genoemd. Dit vond ik redelijk raar, maar misschien weet ik gewoon niet wat een geek eigenlijk is...

En dit was hetgeen wat voor die 4,5 sterren zorgde in plaats van 5.

Geek Girl is een echte aanrader en een boek om te lezen als je je ooit zit te vervelen of gewoon zin hebt in een makkelijk boek waar je snel doorheen kunt komen. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar de rest van deze serie, dus ik ga mijn zusje aansporen om dit boek zo snel mogelijk te lezen en ervan te houden, zodat ze de rest ook koopt! Of ik ga gewoon naar de bieb en leen de rest.

Heb jij Geek Girl gelezen?

Reacties

  1. Ik heb Geek Girl al een poosje geleden gelezen en ik vond Harriet ook nou niet bepaald een Geek. Maar ach, het was wel vermakelijk en het las als een trein. Toch heb ik me nog niet gewaagd aan het tweede deel, maar wie weet ga ik dat ooit nog doen. Fijne blog heb je trouwens, ik ben je gelijk gaan volgen!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts